Syv bud på Helles nye spindoktor

Skrevet af
I den seneste tid er der blevet spekuleret i hvem der skal være Helle Thorning-Schmidts nye spindoktor. Man behøver ikke være ekspert for at gætte på at det er lidt af en lorteopgave - med et valg lige om hjørnet, har vedkommende der bliver ansat ikke den store chance for at ændre på strategien. Dog må han eller hun stadigvæk tage en del af tæskene, hvis valgnederlaget bliver alt for stort. Og det er jo ikke så fedt.

Jeg vil her komme med min "short list" af potentielle kandidater. "Ground rules" er at vedkommende skal være 1) socialdemokrat med forståelse for parti og bevægelsen, 2) være politisk analytisk 3) erfaring fra medie- eller kommunikationsbranchen.

 

Her er min liste:

 

1. Mads Qvortrup
Tidligere rådgiver for Tony Blair.

Jeg er ligeglad, er man god nok til Tony er man også god nok til Helle. Jeg læste for nyligt i et interview i Ud&Se at han ikke regnede med at flytte hjem til Danmark lige med det samme, men det kan jo ændre sig.

 

2. Kasper Sewerin Fogh Hansen
Pressechef for Ritt Bjerregaard.

Overborgerens pressechef Kasper Fogh er forholdsvis ung men opfylder alle kriterierne på listen og har gjort det godt med Ritts kommunikation. Han har været længe hos Ritt og det kunne være at han var interesseret i nye udfordringer.

 

3. Louise Saabye-Høst

Chefkonsulent for Ritt Bjerregaard.

Overborgmesterens politiske rådgiver og bagmanden til Ritts meget professionelle og veludførte valgkamp i 2005. Hvis Ritt vil lade hende gå kunne det også være en mulighed.

 

4. Nikolaj Bøgh
Direktør i Gunbak Strategy.

Jeg kender ikke Nikolaj personligt, men dem jeg kender, fortæller mig at han er meget dygtig og så er han velbevandret i socialdemokratiske forhold som tidligere forretningsudvalgsmedlem i DSU.

Nikolaj Bøgh har skrevet flere bøger om politik, blandt andet biografen "Hækkerup" om Per Hækkerup.

 

5. Martin Sun Larsen
Presserådgiver for DSB.

Kan man forsvare at DSB ikke kan få togene til at køre til tiden, kan man vel også forsvare Socialdemokraternes politik og strategi. Martin Sun er en ganske ung (og uerfaren) journalistuddannet presserådgiver i DSB, hvor han arbejder med pressekontakt, issue management og strategiudvikling, har en lang baggrund i DSU bag sig. Har været et godt stykke tid hos DSB og ville nok ikke sige nej hvis han blev spurgt.

 

6. En udlænding

Socialdemokratiet kan jo overveje "FCK-strategien" - hvis man ikke kan finde en god dansker til pladsen, kan man forsøge sig med en svensker eller en nordmand. Det kunne eventuelt være en nordmand der kunne bruge nogen af de erfaringer man må have fået ved genrejsningen af Arbeiderpartiet i Norge, der for nogle år siden stod i en meget kritisk situation.

 

7. Kasper Hyllested
Konsulent i Finansrådet, dansk politiks tekniske advisor, teknologi- og bogskribent.

Kasper Hyllested konkurrerer i min verden med "Dr. Ronald Quincy from Research" i kategorien "pretty much the smartest man on the planet" med en særdeles veludviklet forståelse for politik og kommunikation. Tidligere rådgiver for Lotte Bundsgaard og for Tryg/Vestas administrerende direktør Stine Bosse. Er opvokset i DSU og Socialdemokratiet (og ville være en fremragende kilde for dansk politik at have siddende). Jeg er på alle måder overbevist om at de lange arbejdsdage og de begrænsede muligheder for sideprojekter, vil få ham til at løbe skrigende bort - men ser man bort fra den slags småting, er det en god idé.

 

Men denne liste er naturligvis alt sammen ren spekulation. Jeg aner ikke hvem de ansætter eller hvad den eksakte profil er. Men Helle eller Sass (og alle andre) er naturligvis meget velkommen til at kommentere på listen.

Relaterede artikler

Spindoktorernes førstehold bliver på banen - Efter Lars Løkke Rasmussens ministerrokade i sidste uge er det igen blevet tid til udskiftninger i feltet af spindoktore...
Helle for stiletten - Helle Thorning-Schmidt markerer sig som sej, sjov og menneskelig med sit muntre mundheld, ’Det er ikke slut, før blondin...
Fuck you, fadbamse - Chefen er i krise og har brug for sin nærmeste k-rådgiver. Så hvor er han? På badeferie på Mallorca? Nej, vel? Jo, overr...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

60 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.