Stressede ledere ikke egnet til jobbet

Skrevet af

Charlotte Rau Jacobsen

311 artikler

0 indlæg

Hvis en leder er stresset eller har længerevarende perioder af ledighed, er det tit fordi, vedkommende ikke egner sig til at være leder. Det mener direktør Finn Havaleschka fra Gauda Research Institute.

Finn Havaleschka har gennem de seneste 20 år sammenlignet profilerne på 4.676 ledere med 736 arbejdsløse ledere. Det viser sig, at de arbejdsløse ledere ofte har brug for kontrol, styr på tingene og sikkerhed. Derimod er de aktive ledere gode til at tage hurtige beslutninger, tænke i helheder og ikke gå så meget i detaljer. Og så er de en del mere fleksible, konkluderer Finn Havaleschka.

Så hvis man har hang til detaljer, bør man finde sig en anden slags job, vurderer han. Finn Havaleschka anslår, at virksomhederne er blevet bedre til at rekruttere den rigtige slags leder. Men det bliver ikke nødvendigvis nemt for virksomhederne at finde de kompetente ledere. For mens efterspørgslen på den helhedsorienterede leder stiger, er antallet af personer med den profil det samme, som det altid har været, mener Finn Havaleschka.

Berlingske Tidende 03-10-02

Relaterede artikler

Har du hyperstress? - Er du hyper? Er du altid på? Er alting personligt og vedkommende altid? Har du et uafklaret ansvar for en uigennemskueli...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

35 JOB

Studentermedhjælp

Se alle job Indryk job

Job

Pressekonsulent

Frist: 5. oktober

Kommunikationsrådgiver

Frist: 5. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 6. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.