Stress snart folkesygdom nummer ét

Skrevet af

Nina Lusty

62 artikler

0 indlæg

De danske lønmodtageres arbejdsforhold er på papiret de bedste nogensinde. Alligevel er hver fjerde dansker så stresset, at det går ud over livskvaliteten.

Stressen skyldes især, at mange ikke har tid nok til at nå deres arbejdsopgaver. Samtidig er virksomhedernes krav om fleksibilitet meget stort, vurderer Leif Dyremose, der er formand for Arbejdsmiljøudvalget i Ingeniørforeningen. Også hos fagforeningerne har man mærket tendensen. Også her peger man på, at kravene til den enkelte medarbejder bliver stadig større. Det betyder, at stress er ved at overhale fænomener som ondt i ryggen og hovedpine. Fra Stressklinikken på Skodsborg Sundhedscenter lyder det, at stressen ikke kun hører arbejdslivet til. Speciallæge Jørgen Lund peger på, at stressen allerede holder sit indtog i de unge år, fordi man vil nå det hele. Når man så får børn, som man vil have kvalitetstid med, og måske har sat sig hårdt i det økonomisk, kan det være svært at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Det hjælper heller ikke, at vi i Danmark har en ledelseskultur, der som ideal har, at man skal være på arbejde mellem 50 og 60 timer om ugen, fastslår Jørgen Lund.

Relaterede artikler

Har du hyperstress? - Er du hyper? Er du altid på? Er alting personligt og vedkommende altid? Har du et uafklaret ansvar for en uigennemskueli...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Kommunikationschef

Se alle job Indryk job

Kursus

Strategisk kommunikationsrådgiver

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Job

Seniorrådgivere

Frist: Hurtigst muligt

Communication Responsible

Frist: 10. oktober

Analysechef

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.