Stormen giver luft for de dårlige historier
Spindoktorer på stormarbejde

Skrevet af

Redaktionen Kforum

964 artikler

57 indlæg

Det stormer. Og i et land, hvor der ikke sker så meget, optager det naturligvis hele pressen. TV2 har sendt hver eneste unge journalist ud til udsatte egne, hvor de rapporterer live fra vinden.
Og hvad tænker en god spindoktor så? At det er tid til at få affaldet hældt ud. Har man en stinker, er det nu, den skal begraves under endeløse telegrammer om flyvende tagsten. Kforum giver dig her en rask, lille liste over de mest geskæftige spindoktorer derude. De har brugt stormen og stormløbet på forsikringsselskabernes stakkels kommunikationsfolk til liiiige at klemme en lille stinker ud.
 
SKAT
 
"Skal vi ikke bare lade denne sive lige stå stille ud nu?" Hos SKAT er man klart nok udmattet oven på de seneste ugers omtale og skal helst ikke nyde mere
 
Førstepræmien skal gå til SKAT, der ellers også har haft sit at slås med. Det er sgu meget raskt at få præsenteret afskedigelsen af 430 medarbejdere under stormen. Måske Holger K., der ellers gerne vil argumentere for støt stigende offentlig vækst, er glad for ikke at skulle give den alt for mange ord med på vejen. Fint håndværk sådan at tænke på ministeren. Og ryddes op i SKAT skal der jo.
 
KMD
 
"Det er da slet ikke, fordi vi vil gå stille med det. Vi er bare ramt af prispres."
 
KMD – der trods alt er en mindre biks – viser også stærk kommunikationsform med afskedigelsen af 275 medarbejdere kort tid efter at have fået ny kapitalfondsejer. En god måde at undgå alt for meget snak om det der med kapitalfonde og fyringer, og hvad der nu ellers kan siges i den forbindelse. Det er jo stadig politisk ledede organisationer, man sælger til.
 
Nationalbanken 
 
"Økonomien har det bedre, derfor fyrer vi"  helt usædvanlig opfindsom spinning! 
 
 
I det hele taget lader det til, at man tænker bedre rent nyhedsstrategisk i den (halv)offentlige sektor. Nationalbanken fyrer hver tiende, og det fik de også lige sagt under stormen. Måske meget logisk, at der kommer en reduktion i organisationens størrelse, eftersom Nationalbanken har fået væsentligt færre håndtag at skrue på. Men først og fremmest er det god affaldshåndtering! Kompetent ledelse og kompetent kommunikation går hånd i hånd. 
 
9/11 blev også brugt af mange virksomheder til at komme af med nyhedsaffald. Læs artiklen "Sept 11: a good day to bury bad news"

Relaterede artikler

Fuck you, fadbamse - Chefen er i krise og har brug for sin nærmeste k-rådgiver. Så hvor er han? På badeferie på Mallorca? Nej, vel? Jo, overr...

Giv din stemme

16 stemmer
3/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Visionær kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.