Stop Trine Bramsens hetz mod it-folk
Lån min lækre it-nørd

Skrevet af

Susanne Staun

3 artikler

0 indlæg

Hvad vil kvinder have? spurgte Freud og tusindvis af mænd før og efter ham. De vil have en, der kan klø dem på præcis det sted på ryggen, som ingen nogensinde rammer. Dét – og så tøj, hvis man skal dømme efter it- og teleordfører Trine Bramsens store smil, da hun på Folkemødet på Bornholm modtog diplomet for Fyns bedst klædte folketingspolitiker.
Socialdemokratisk it-ordfører anklager it-folk for at være usexede nørder. Hun opfordrer dem til at droppe de hvide tennissokker
 
 
Et karbad for reproduktionen
Så det er slet ikke så vanskeligt med kvinder, så længe man husker på, at kvinder indbyrdes er mere forskellige end mænd og kvinder. Åh, nej, nu blev det kompliceret, for man kan nu engang ikke tale om ting, hvis man ikke generaliserer.
 
Dét har Trine Bramsen forstået, når hun i gæstebloggen på Version2.dk over en kam kalder it-specialister ”it-nørder” og beskriver dem som top-uattraktive for kvinder: Mænd, der trænger til et ordentligt karbad, til tyndere og mere mørke sokker, nye madvaner og evnen til at kvidre med kvinder. Faktisk står det så slemt til, at Bramsen frygter racens endeligt: ”Et imageskifte er tiltrængt … hvis vi skal sikre, at it-nørdernes gode arvemasse reproduceres,” som hun videre skriver i den for længst herostratisk berømte gæsteblog.
 
Trine Bramsen siger selv, at indlægget er skrevet med et "absolut stort glimt i øjet"
 
Mislykket bad girl
Som it- og teleordfører for Socialdemokratiet har hun valgt ikke at sætte sig ned med it-specialisterne selv og sige: ”Vi kan godt lide jer. Hvordan kan vi gøre tingene endnu bedre?”, men har i stedet satset på den taktik, som så mange mænd ofte benytter, når de skal indfange kvinder på barerne: ”Undskyld, mig, men du har en bums på ryggen, og nu står jeg lige lidt og ånder tungt og charmerende ind i dit øre, og så går vi hjem til mig.” Bad boy-taktikken virker bare ikke helt godt. Heller ikke for Bramsen. Den har nemlig haft mange kedelige konsekvenser for it-ordføreren: For eksempel har Mads Bondo Dydensborg, ph.d. i datalogi og tidligere byrådsmedlem for De Radikale, oprettet Facebooksiden ”It-professionelle mod Trine Bramsen”.
 
"Jeg er ganske vist gift med ham, men jeg er også et generøst menneske, så jeg deler gerne ud af min overflod." Susanne Stauns mand, professor i datalogi på Københavns Universitet, Fritz Henglein, her uden tennissokker 
 
An offer you can’t refuse
Kunne man forestille sig Trine Bramsens taktik anvendt af finansordføreren: ”Smid så gættepose-gabardinen, pengedrenge, og lad os se, hvad der lusker rundt bag folderne i bukserne. På med noget kropsnært tøj med høj lycraprocent, så mine veninder og jeg også kan shoppe arvemasse, når vi er banken.” Nej, vel?
                     
Alligevel har jeg et tilbud til dig, Trine, som forhåbentlig vil gøre dig klogere og gladere: Her er en it-nørd til dig. Sådan ser en it-nørd også ud. Denne her taler og skriver klogt og letforståeligt og er meget flink og medgørlig; pæne sokker, gode madvaner, godt opdraget. Jeg er ganske vist gift med ham, men jeg er også et generøst menneske, så jeg deler gerne ud af min overflod. Tag ham endelig med til veninderne, og leg lidt med ham. Hvis han gider, altså. It-nørder skal man desværre også spørge først. Ellers er der flere, hvor han kommer fra, som jeg kan henvise til. Men jeg må advare om, at it-alfaer også har øje for både arvemasse og godt selskab og ikke automatisk selekterer bedst klædte hunner, hvis disse ikke har andet at byde på og hele tiden vil kløes på ryggen.
_________________________________________________________________
 
 
Reaktion fra it-nørden Mikkel Munch Mortensen: "Jeg har også sagt grimme ting om dig"
 
Partifællen Pernille Rosenrkrantz-Theil har ikke meget tilovers for Trine Bramsens syn på it-folk
 
 
It-professionelle har lavet en Facebook-gruppe for at få en ny it-ordfører for Socialdemokratiet. 
 
 
 
I et interview på Version2, hvor Trine Bramsens meget kritiserde indlæg blev bragt 1. august, giver hun udtryk for håb om, at der vil komme en konstruktiv debat 
 
 

Relaterede artikler

Nerdsplaining er den diskursive iscenesættelse af intellektuel ... - Når din bordherre m/k er astrofysiker, bygger modeljernbane eller læser filosofiske værker, der er tykkere end din hoved...

Giv din stemme

20 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Medieanalytiker

Frist: Hurtigst muligt

Kommunikationskonsulent

Frist: 20. september

Salgs- og Kommunikationschef

Frist: 4. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.