Speciale om politiske blogs og nyhedsformidling
Politiske blogs på dagsordenen

Skrevet af
I specialet har jeg undersøgt fænomenet politiske blogs i en dansk kontekst, med henblik på at afdække hvilken indflydelse det jeg kalder de politiske elite-blogs har på den traditionelle politiske nyhedsformidling.
Politiske blogs har hidtil været et stort set uberørt område i den danske medie- og kommunikationsforskning, mens det fx i USA og England har været genstand for stor akademisk bevågenhed. Mit speciale bidrager dermed med ny viden til et felt, som i en dansk sammenhæng har været underbelyst.
 
Min baggrund for emnet er en undren ift., om politiske blogs i Danmark, ligesom man ser i fx USA, i tagt med udbredelsen af digitale medier får øget betydning i den politiske debat. Min konklusion er, at politiske blogs i meget begrænset omfang påvirker de traditionelle mediers dagsorden. Samtidig viser mine resultater dog også, at der var været sager, hvor politiske blogs har haft betydning. I specialet dokumenterer jeg, at blogs specielt er blevet omtalt og eksplicit iscenesat som kilder i forbindelse med interne opgør i Venstre (Cordua) og de Konservative (Krause-Kjær) samt forskellige enkeltsager, som Michael Jeppesen har været involveret i på den ene eller den anden måde.
 
Udover at blive bedømt til topkarakter, har specialet givet anledning til debat og omtale i forskellige fagmedier. Som eksempel kan nævnes mine analyser til Kforum og Kommunikatøren, samt artikler på Journalisten.dk og Videnskab.dk.
 
Specialet er bedømt til karakteren 12.
 
 
 
 

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

37 JOB

Skrivende kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationschef

Frist: 4. marts

PR-praktikant

Frist: 29. februar

Social Media Manager

Frist: 6. marts
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.