Speciale om politisk debatkultur
Debatkultur i dagens Danmark

Skrevet af

Susanne Jensen

1 artikler

0 indlæg

Inspireret af professor Christian Kocks forskning og seneste bog, ”De svarer ikke – fordummende uskikke i politisk debat”, valgte vi at undersøge borgernes holdning til den politiske debat.
I sin bog lister Kock bl.a. en lang række uskikke, som, ifølge ham, forhindrer borgerne i at blive ordentligt oplyst og i stand til at træffe beslutninger, og vi syntes det derfor relevant at undersøge om borgerne deler Kocks og andre teoretikeres vurdering af den politiske debat.
 
Formålet med specialet var ikke at undersøge, hvorvidt politikere begår disse uskikke og i hvilken grad, men derimod at undersøge hvorvidt borgerne opfatter disse såkaldte uskikke, og hvordan de vurderer dem. Desuden var formålet at se nærmere på, hvad borgerne mener, udgør henholdsvis god og dårlig debat. På længere sigt var formålet at forbedre den politiske debat, og derved gøre det muligt for borgerne at træffe kvalificerede beslutninger om politiske forhold.
 
Specialet blev bedømt til karakteren 12.
 

Relaterede artikler

Dette udspekulerede vrøvl vil du høre de næste tre uger - Hvilke retoriske tricks og manøvrer vil vi få at se i valgkampen? Her er en oversigt over nogle af dem, som vi kan forve...

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

30 JOB

Communications Manager

Se alle job Indryk job

Job

Communications Manager

Frist: Snarest muligt

Kommunikatør

Frist: 31. januar

Digital redaktør

Frist: 3. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.