Speciale om Politiets kommunikation
Fryder Forandring i Politiet?

Skrevet af

Stine Greve Jørgensen

2 artikler

0 indlæg

Specialet ”Fryder Forandring i Politiet? – et casestudie af Politireformens effekter og indflydelse på arbejdet som politibetjent” undersøger vha. interviews, observationer og interne dokumenter, hvordan reformseffekter som fx indførelse af færdselsmåltal har været en stor udfordring for Politiet som organisation. Der er især fokus på hvordan disse ændringer påvirker politibetjentene i en (anonym) dansk politikreds. Specialet pointerer og underbygger empirisk, hvordan implementeringsudfordringer omkring reformtiltag kan forklares som manglende meningsskabelse hos betjentene, hvor særligt en uhensigtsmæssig kommunikation både i og udenfor organisationen har utilsigtede effekter.
Specialet udmærker sig bl.a. ved at være en empirisk undersøgelse i et ellers normalt lukket land; Politiet. 
Betjentenes ærlige mening om og oplevelser af organisationen og dennes kommunikation til både medarbejdere og omverden ligger til grund for analysen. Betjentenes verden har jeg fået et indblik i ved at gennemlæse interne dokumenter, foretage interviews og at indgå i hverdagen på stationen - dette inkluderer bl.a. patruljekørsler og uformelle samtaler i fx vagtstuen. Især kom der værdifuldt materiale frem i patruljebilerne, hvor den uformelle tilgang, som jeg hurtigt valgte, fik betjentene til at slappe af og fortælle om deres oplevelser i og af organisationen. 
 
Jeg har bl.a. undersøgt: 
  • Politiets kommunikation gennem de sociale medier
  • Kommunikationen fra ledelse til medarbejdere om nye tiltag - og især på betjenenes oplevelse af, at kommunikationen ikke altid stemmer overens med egne forventninger eller oplevelser. Jeg undersøger særligt, hvordan og hvorfor dette påvirker politibetjentene så meget, som mine undersøgelser viser, er tilfældet
  • Kommunikationen mellem ledelsen og betjenenes fagforening, da denne ifølge mine undersøgelser, er meget hæmmende for en god tone og forandringsparatheden i organisationen generelt. 
  • Hvordan en (utilsigtet) uhensigtsmæssig kommunikation fra organisationens og fagforeningens side hæmmer betjentenes mulighed for meningsskabelse med nye tiltag - og dermed ligger til grund for modstand mod disse tiltag. 
Specialet er vurderet til karakteren 10.
 
Læs hele specialet her.

Giv din stemme

8 stemmer
4,2/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Marketing Manager

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Troels Karlskov

Troels Karlskov er ny pressechef i Topdanmark, landets næststørste pensions- og forsikringsselskab. Han tiltrådte stillingen 1. april 2021.

Job

Kommunikationsmedarbejder

Frist: 21. april

Kommunikatør

Frist: 18. april

SoMe-specialist

Frist: 12. maj
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.