Speciale om organisationers optimering af intern kommunikation via intranettet
Når videndelingen er på tværs - Et studie af organisationers optimering af intern kommunikation via intranettet

Flere og flere direktioner begynder at indse, at god intern kommunikation er essentielt for at drive en succesfuld og konkurrencedygtig virksomhed. Vi undersøger i specialet, hvordan dette kan opnås via intranettet. Med Roskilde Rådhus som caseorganisation analyserer vi kulturen og den sociale kapital, som begge er af afgørende betydning for, hvorvidt de ansatte samarbejder og videndeler – både med nære kolleger, men også på tværs af afdelinger – og dermed udnytter organisationens potentiale.
Formålet med specialet er at belyse og identificere både styrker og eventuelle forhindringer der måtte være i forbindelse med implementeringen af et intranet, der har til hensigt at optimere samarbejde og videndeling. Vi ønsker at skabe overblik over de områder, hvor ledelsen bør sætte ind og lægge fokus ved implementering af et nyt intranet. Det være sig i forhold til kulturen, de sociale relationer og måden, hvorpå der kommunikeres internt i organisationen.
 
Vi konkluderer, at et velfungerende intranet kan bidrage til udviklingen af gode sociale relationer og øget videndeling og opstiller nogle konkrete råd til, hvordan Roskilde Rådhus kan forbedre sine odds for succesfuld intern kommunikation – og dermed opnå grundlaget for en bedre organisation alt i alt.
 
Specialet er vurderet til karakteren 12.
 
Læs hele specialet her.
 
 
 
 

Relaterede artikler

Tænk altid kommunikation som interaktion - Det er næsten hverdagskost at høre ledere i internationale virksomheder fortælle, hvordan de ønsker at differentiere sig...
Selvcensur på interne sociale medier - Selvcensur er udbredt blandt medarbejdere, når de kommunikerer på interne sociale medier. Det er et udtryk for en social...

Giv din stemme

8 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

32 JOB

Content Automation Manager

Se alle job Indryk job

Job

Digital Kommunikation

Frist: 11. august

Presserådgiver

Frist: 18. august

Senior fundraiser

Frist: 18. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.