Speciale om dialogisk kommunikation på sociale medier inden for kønspolitik
Feministisk Hjemløs - Et dialogisk blik på den danske online feminisme-debat

Dette speciale gør aktivt og bevidst brug af forsker-jegets subjektivitet som en central del af empiriproduktion, analyseproces og teorivalg. Med bloggen "Feministisk Hjemløs" kastede jeg mig som specialestuderende, som (hjemløs) feminist og som blogger ud i den kommunikative problemstilling, der ligger i, hvorvidt – eller om? – man kan igangsætte eller tilføre en alternativ debatkultur indenfor en online kontekst præget af kønsdebat og politisk kommunikation.
Som ny blogger på det kønspolitiske område skrev jeg mig ind i en eksisterende onlinetradition, hvis dos and don'ts satte rammerne for, hvordan man kunne eller ikke kunne diskutere køn og feminisme på nettet. En form for "hemmelig opskrift", man som debattør på det kønspolitiske område var nødt til at følge – hvis man altså ville ses og høres. En opskrift og nogle rammer, jeg personligt og teoretisk kritiserede for ikke at bidrage til meget andet, end måske et hurtigt fix, splittelse, provokation og stagnerende synspunkter, der ikke bidrog med synderligt meget for samfundet som helhed.  
 
Ved at trække på (og i et eller andet omfang) “praktisere” dialogiske virkemidler og dialogisk kommunikation søgte jeg som blogger at arbejde med både-og-positioner i stedet for enten-eller. Jeg søgte at nå flere målgrupper på én gang (for ikke at ekskludere) og arbejdede gennemgående med ønsket om at lytte og være imødekommende for, hvad “den anden” nu havde af meninger og syn på verdenen, der var forskellige fra mig.
 
Resultatet blev en fantastisk rejse ud i internettets, sprogets og feminismens muligheder og begrænsinger.  
 
For kan man overhovedet være dialogisk på internettets skriftsprog? Er dialog noget man som kommunikerende væsen aktivt kan vælge til eller fra? og kan man overhovedet gøre sig forhåbninger om at kunne styre strømmen af ord og betydning i vores komplekse verden - også selv om udgangspunktet er ideologisk humanistisk?
 
Læs hele specialet her.
 
 

Relaterede artikler

Kvinder er til kattekillinger, mænd er til motorcykler? - Midt i ligestillingsdiskussioner og idealer om, 'at på internettet er vi alle lige', så er der stadig nogen, der er mere...

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Tekstforfatter

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Digital Designer

Frist: Hurtigst muligt

Taleskriver

Frist: 21. september

Internship

Frist: 1. november
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.