Sådan er det at arbejde for en idiot

Skrevet af

Anne Sophia Hermansen

71 artikler

0 indlæg

"Sådan er det at arbejde for en idiot", lyder titlen på en ny ledelsesbog. Efter mange år med opbyggelig lederlitteratur er en negativitet på vej ind i selvhjælps-businessbøgerne.

En lang række bøger om god ledelse og konstruktivt lederskab har i de senere år fået følgeskab af håndbøger med en udpræget negativ indgangsvinkel. Bøger som "Den inkompetente leder", "Magtbegær", "Når kompetente folk arbejder for inkompetente ledere" og "Tag tyrannen ved hornene" er bare et par eksempler på den nye trend. Lucy Kellaway, journalist for Financial, mener, at interessen for det "mørke lederskab" kommer fra de mange regnskabsskandaler, og hun tilføjer, at det også er væsentligt sjovere at studere de negative sider ved lederskab efter hele sit liv at have pløjet sig igennem velmente anbefalinger til god og poleret ledelse. Hun har især set på bogen "Seven Habits of Spectacularly Unsuccesful People", hvor forfatteren Sydney Finkelstein opregner en række dårlige vaner hos mennesker uden succes. På listen er blandt andet "at se sig selv som den, der dominerer firmaet", "at eliminere alle, som ikke er enige med en selv" og "at tro, at man har alle svarerne". Det forvirrer Lucy Kellaway - for de fleste chefer, hun kender, er kommet til tops netop på netop disse egenskaber, slutter hun sarkastisk.
Børsen 16-04-2004

Relaterede artikler

Snobmoddities & Counter-googling - Synes du, at online oxygen hører til dit being space? Counter-googler du dine snobmoddities, eller er du til no frills c...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Studentermedhjælp til Kommunikation

Se alle job Indryk job

Kursus

Lær at lave video til SoMe

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Job

Studentermedhjælper

Frist: 30. juni

Projektleder - Corporate Communications

Frist: Hurtigst muligt

Pressechef

Frist: 30. juni
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.