Rulle og Søs med nyt firma: Grabow + Serup
Søs og Rulle rykker sammen

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1014 artikler

57 indlæg

Rulle og Søs. To navne, man ikke lige glemmer. To profiler i den danske kommunikationsverden. To ugle-tossede piger har slået pjalterne sammen. De er ying og yang. Den ene er mørk og alvorlig, den anden er lys og glad og udadvendt. Den ene er struktureret, den anden meget instinktiv. Søs er morgensur, men arbejder gerne hele aftenen. Rulle er morgenglad, men gaber fra kl. 16. Det nye firma Grabow + Serup er specialiseret i PA og PR. Læs videre, og find ud af, hvorfor der pludselig er ugler overalt.
Hvorfor har I slået pjalterne sammen?
Vi havde egentligt to gode forretninger hver for sig, men samtidig matcher både vores forretninger, personlighed og værdier hinanden perfekt. Derfor var det naturligt, at det var en tanke, vi gik og legede med. Og så er to bare dobbelt så sjovt. Eller som Shu-bi-dua ville synge: Når man er to, kan man få det hele, selv om man skal dele.
 
 
Forsiden på det nye firma Grabow+Serup. Ugler og en meget feminin streg kendetegner designet – som kontrast til den hårdtslående PA og PR-verden. Uglen er ikke til at komme uden om. Vistnok, fordi den er lige så klog som virksomhedsejerne.
 
Hvad kan I bibringe hinanden?
Rulle: Søs giver min forretning og mine kunder et politisk-strategisk indspark, som både de og jeg sætter rigtig stor pris på.
Søs: Rulle har en hardcore PR-vinkel på mange ting, som jeg har savnet, og så er hun stærk på erhvervsdelen.
 
To nye glade virksomhedsejere med deres maskot: Uglen
 
Hvordan er jeres arbejdsfordeling?
Vi har hver vores forretning, hvor vi sparrer med hinanden om tingene. Og så har vi selvfølgeligt fælles kunder, som gerne vil have os begge to. Men det er klart, at vi har hver vores kernekompetencer, og derfor opstår der en meget naturlig fordeling af opgaverne.

Hvad bliver jeres primære arbejdsopgaver?
Vi har alt inden for PR, politik, strategi, public affairs, personlig rådgivning og medietræning på hylderne, og det afspejler vores kundekreds også. Det er faktisk noget af det, der er med til at gøre vores hverdag sjov, at der er både meget store og meget små kunder.
 
Der er altid en ugle, der læser med over skulderen

Hvordan ser I jer selv i forhold til den resterende bureauverden?
Vi har rigtigt mange dygtige kolleger i branchen, og du vil aldrig høre os sige noget dårligt om nogen af vores konkurrenter. Vi har valgt vores egen strategi, som ligger tæt op ad vores fælles livsindstilling, nemlig at vi nægter at sælge folk noget, de ikke har brug for. Vi er enige om, at kommunikation handler om empowerment. Det er afgørende for os, at vi gør folk i stand til at håndtere tingene i egen organisation, så de også ejer deres egne kontakter og relationer. Vi stiller gerne vores til rådighed i en periode, men altid med henblik på, at folk skal kunne klare sig selv på sigt.

Hvad er den største forskel på jer?
Der er sådan lidt ying-yang over os. Den ene er mørk og alvorlig, den anden er lys og glad og udadvendt. Den ene er struktureret, den anden meget instinktiv. Søs er morgensur, men arbejder gerne hele aftenen. Rulle er morgenglad, men gaber fra kl. 16.

Hvad tænker I er vigtigst i kommunikationsbranchen p.t.?
Bundlinje, bundlinje, bundlinje – vel at mærke for vores kunder. Kommunikationsbranchen er simpelthen nødt til at forstå, at hvis ikke man bidrager med målbar merværdi, så er man ubrugelig.
 
Ugler i rød Chesterfield

Hvad er det hotteste inden for PA?
Hvis du spørger os, så er det jo at sætte folk i stand til selv at have en meningsfuld dialog med beslutningstagere, uden at det skal filtreres af dyre konsulenter.

Hvad er jeres motto?
Det skal være sjovt – og med ugler.

Hvad er forretningsstrategien?
Det er at gøre en målbar forskel for vores kunder og have det sjovt imens.

Hvad er det værste, der kan ske i 2013?
At alle chokoladefabrikker brænder.
 
Hvad er det bedste, der kan ske i 2013?
At vi bliver ved med at have det, som vi har det lige nu!
 
Når vi er utilfredse med de politiske beslutninger vender vi uglerne, så de står og stirrer vredt over på dem på Borgen. Bemærk, der er lys i hjørnekontoret hos Helle.

Hvem beundrer I?
Bodil Nybo Andersen – en gudbenådet kommunikatør i en meget kompliceret verden og med det helt forkerte køn.
 
 
Hej siger Rulle

Hvem synes I bare er for meget?
Ingen. Vi synes, der mangler flere folk, der er "for meget" i det her land. Men der er sikkert mange, der synes, at vi er for meget. Det er o.k., så tager folk i det mindste stilling til os.
 
Det nye PA powerhouse. Det er her det sker.

Hvad er sjovest ved at starte ny forretning sammen?
At det er totalt o.k. at være ud-af-kroppen-larmende og begejstret for sin forretning hver dag og rose hinanden uhæmmet.
 
In case of emergency, boil the owl and add coffee

Hvad er det fedeste produkt I har haft i hænderne sammen for nylig?
Vi ville ønske, at vi kunne svare Jonathan Rhys Meyers, men det næstbedste svar må være vores Louis Poulsen/Per Iversen-bordlamper fra 1967.
 

Hvem vinder folketingsvalget næste gang?
Vi synes, det er useriøst at spå om det et års tid inde i en valgperiode, så det vil vi undlade at gøre.

Hvad ville I spørge jer selv om?
Får man ikke helt vildt ondt i ørerne af at sidde sammen med jer? (Jow!)
 
Info - Hogwarts style
 
Hvorfor har I så mange ugler?
Uglen og PR: Uglen er et klogt og tålmodigt dyr, men med knivskarp timing og træfsikker fokus på målet. Og så holder den øje, når andre sover.

Hvorfor så mange?
Hmmm, de gør os i godt humør. Alle andre indkøb og beslutninger koordineres mellem os, men ugler er tilladt uden yderligere attestering!
 
Espresso, take away og klude… god opstartspakke
 

---

Om Rulle Grabow
Rulle Grabow Westergaard har mere end 15 års erfaring med kommunikation inden for politik, erhvervsliv og organisationsverdenen. Grabow har bl.a. været særlig rådgiver for ministeren for fødevarer, Landbrug og Fiskeri, seniorrådgiver i Jøp, Ove & Myrthu A/S, kommunikationsdirektør i Sterling Airlines, ansvarshavende redaktør for ugemagasinet FoodCulture og redaktør og kommunikationsrådgiver i TDC. Rulle Grabow har været ansvarlig for strategisk kommunikationsrådgivning af topledelser, krisekommunikationsrådgivning, medietræning og rådgivning af direktion og bestyrelser samt haft ansvar for PR og presse i Danmark, Sverige og Norge. Uanset kommunikationsopgaven har Grabow erfaringen, der får dig trygt frem til dit mål!
 
Om Søs Marie Serup
Søs Marie Serup har i et årti arbejdet som professionel politisk aktør og personlig rådgiver for to danske statsministre, Venstre og dets medlemmer af Folketinget. Serup har rådgivet både Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen i deres tid som statsminister og har dermed erfaringer både fra Venstre, Finansministeriet, Statsministeriet og som leder af Venstres Center for Politik og Kommunikation.
Siden 2011 har Søs Marie Serup stået i spidsen for BY SERUP og desuden fungeret som politisk analytiker for flere forskellige medier, bl.a. TV 2 NEWS, Børsen, Politiken og DR – ikke mindst som fast ekspert i programmet Kandidaterne under folketingsvalget 2011.
 
 

Relaterede artikler

Axelborg Strikes Back - Det måtte jo komme. Landmændene er trætte af at være den mest dæmoniserede gruppe i dansk industri. Et nyt blad for føde...
Rulle: Kchef, da det hele ramlede - Konkurs-kommunikation er en sjælden disciplin inden for kommunikation. Da Sterling gik konkurs for et par uger siden, fi...
Rulles selvmål – branchens…? - Indsigtsfuld, faglig, empatisk, respektfuld, ærlig, uformel, proaktiv, fokuseret, med integritet. Et udpluk af ord, som ...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

49 JOB

Student assistant - digital design and copywriting

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.