René rykker

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1000 artikler

57 indlæg

Direktør i Normativ. Spidskandidat for Ny Alliance. Direktør for Rådet for Større Færdselssikkerhed. René la Cour Sell har prøvet mange ting. Nu bliver han så direktør i Danmarks Naturfredningsforening. Hvorfor det? Fordi der må være mening og hjerteblod i arbejdslivet.


Se Rene la Cour Sells Kprofil.


Du er ved at blive NGO-ekspert. Hvad er det, som tiltrækker dig ved NGO’erne?

Det mest tiltrækkende ved at arbejde i den finansielle sektor eller i en privat virksomhed er lønnen, men jeg blev simpelthen ikke lykkelig af det. Når man havde lavet en særlig god kommunikationsindsats, var resultatet ikke en glæde i hjertekulen. Derimod rammes jeg af indre glæde, når jeg kan se, at min indsats har konkret betydning for mennesker.


Hvor har du oplevet det henne?


I Rådet for Større Færdselssikkerhed blev jeg helt høj og fuld af endnu mere energi, når vi fik præsteret en selekampagne, vi direkte kunne se, fik selebrugen op. Seleprocenterne kunne omregnes direkte i menneskeliv og færre kvæstede. I DN rammes jeg af det samme engagement, der kræver ankerpunkt i hjertet – og det er et engagement, der giver mulighed for begejstringsledelse.


Hvad med dit firma Normativ?

Vi havde fået godt gang i forretningen, og det var svært for mig at slippe barnet. Heldigvis har de tilbageværende overtaget det på bedste vis. DN har accepteret, at jeg i den kommende periode får tid til at gøre en række opgaver for et par af Normativs større kunder færdig.Hvorfor skifter du lige til Naturfredningsforeningen?

For ti år siden var jeg på et ledelseskursus i Slovenien, hvor jeg skulle tegne en vision for mit liv. Blandt meget andet tegnede jeg en ridder på en hest med fældet lanse klar til kamp. Ved siden af skrev jeg 1/FN, 2/DN og 3/RFSF. Nu har jeg været så heldig at få seks år i RFSF og er nu klar til DN. Min barnedrøm var at blive skovfoged, jeg elskede skoven og gør det stadig. Jeg bor i en gammel jægerbolig med skov til alle sider og har rigtig meget lyst til at kæmpe for rent vand, mere, bedre og mere sammenhængende natur og mod de ændringer af vores klima, vi ser komme.

Hvad er det bedste ved dit nye job?

Jeg tror, det bedste er, at det er en medlemsforening. Fælles for de 140.000 medlemmer, herunder dem, der sidder i FU, er, at de brænder for sagen og naturen, ligesom jeg selv gør. Det gør, at diskussionerne aldrig mister fokus. I Rådet for Større Færdselssikkerhed sidder halvdelen af FU-medlemmerne som repræsentanter for den siddende regering, og alle har særinteresser at varetage – hvilket jeg desværre alt for ofte så, gik ud over fokus på at forbedre færdselssikkerheden mest effektivt.Kan du bruge noget fra din politiske karriere i dit nye job?

Jeg er glad for min tur med Ny Alliance. Det var et spændende og lærerigt forløb. Kommunikation, så det batter – både eksempel på, hvordan kommunikation kan skabe engagement og forandring – men i lige så høj grad eksempel på ekstremt dårlig kommunikation og på, hvad der sker ved fravær af kommunikation. Jeg mødte mange gode mennesker i Ny Alliance og i de andre partier og fik et værdifuldt netværk. Så alt i alt har jeg lært noget værdifuldt om politik og kommunikation.

Klimadagsordenen, hvad tænker du om det?

Jeg tænker, at DN skal sætte den dagsorden, der hjælper os alle hver især til at gøre det rigtige. Vi vil alle sammen gerne det rigtige, men ved ikke, hvad vi skal gøre. Det har DN svar på. Først og fremmest skal man melde sig ind i DN – det er direkte og aktiv støtte til klimaet. I de kommende år vil vi fra DN give konkrete bud og handlingsanvisninger.Hvad er din vision for Naturfredningsforeningen?

Jeg tror, det er meget vigtigt, at man som ny direktør ikke kommer valsende ind ad døren med skarpe visioner og konkrete mål. Jeg skal bruge meget tid på at lære og forstå. Der er rigtig mange folk i DN, både medlemmer og ansatte, der ved rigtig meget og som står for vores kerneforretning – det skal jeg have ind under huden. Men jeg er nok ansat til at give DN en mere klar profil i den brede offentlighed. DN skal fortsat være vagthund, men måske skal vi ikke være så sure… Måske skal vi lidt oftere pege på løsninger og alternativer… Og så skal vi blive skarpe til at sætte mål og dokumentere resultater.


Hvad skal Naturfredningsforeningen absolut ikke gøre?

DN skal absolut ikke slippe medlemmerne. Medlemmernes engagement og arbejde ude i landet er kernen i de resultater, der nås. Det skal vi værne om og nære.


Hvordan fejrede du din ansættelse?

Jeg gik i Tivoli med ungerne – og dagen efter løb jeg en lang tur i skoven for at indgå pagt med den. Jeg har det som en galophest i boxen, men gør alt, jeg kan, for bare at lytte og lære.

Relaterede artikler

General Poulsens politiske deroute - Jørgen Poulsen var en eminent generalsekretær i Røde Kors, der var respekteret af befolkningen, men han blev på rekordti...
Haves: kommunikation, ønskes: ideer - At mestre det politiske håndværk kræver store kommunikative evner, ingen tvivl om det. Men politik udspringer ikke af ko...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

40 JOB

Social Media Specialist

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Kommunikationskonsulent

Frist: Hurtigst muligt

Communications Specialist

Frist: 31. oktober

Social Media Specialist

Frist: 9. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.