Rekruttering for Vorherre

Skrevet af

Ikke angivet

339 artikler

0 indlæg

Rekruttering bliver alt for ofte reduceret til et kommunikationsproblem og senest et medieproblem i valget mellem Internet og printannoncer. Men det er de mindste udfordringer.
Man gider næsten ikke længere fortælle virksomheder om de små årgange, og deres stadig større krav på jobindhold, oplevelser og indflydelse på arbejdet.

 

Men virksomhederne ved det efterhånden også godt, at rekrutteringen af medarbejdere står foran, eller er midt i, en mindre revolution. Den traditionelle stillingsannonce har fået stillet stolen for døren af Internettet. Brugen af jobshops på nettet er i en rivende udvikling, og antallet af jobs, der udbydes og besættes uden brug af dagbladsannoncering er stigende.

 

Flere og flere virksomheder bruger samtidig rekruttering som profilering, eller er det omvendt: føler sig nødt til at profilere for at rekruttere. Flere og flere er villige til at satse på imageskabende annoncekampagner (enkelte endda på TV), hvor stillingselementet er minimeret ned til website-henvisning, og værdierne er fremherskende. I jagten på at skaffe vidensmedarbejdere kan postulere, at det ikke længere er de faglige kvalifikationer, der vejer tungest, men fællesmængden af værdier mellem virksomhed og den kommende medarbejder.

 

Men hvad sker der så, når alle er slået ind på den justerede praksis, kan man spørge. At de bedste klarer sig bedst. Og de bedste er her ikke dem med den bedste kommunikation, men dem med den bedste praksis.

 

Derfor kan alle virksomheder, der er bare lidt støvede, der kan forudse rekrutteringsproblemet, ligeså godt fra starten gribe i egen barm. Se på hvad der skal ændres på virksomheden for at gøre den attraktiv for fremtidens medarbejdere. Fx. Ved som cementtunge F.L. Smidt allerede har gjort ved at spørge såvel de kommende unge som de allerede rekrutterede unge, hvad de vil med deres arbejdsplads - og så begynde at ændre den derefter. Det er en langt større øvelse. Men også langt mere perspektivrig at starte med.

 

Relaterede artikler

Hvad er et godt rekrutteringssite? - De fleste danske virksomheder bruger i dag deres website som en del af deres rekrutteringsindsats. ’Jobs’, ’People’, ’Jo...
At rekruttere i demografisk modvind - I 2007 vil der, for hver medarbejder, som træder ind på det amerikanske arbejdsmarked, være tre, som forlader det. I 201...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

27 JOB

Konsulenter

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Mangfoldighedsspecialist

Frist: 14. december

Journalist

Frist: 12. december kl. 12.00

Webmaster

Frist: 8. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.