Reboot 3.0 beta bug - Think Different

Skrevet af
Alt, hvad der kunne kravle og gå på nettet, var sidste torsdag samlet til årets store konference for den danske webbranche. Selvfølgelig skulle det foregå på Holmen i en gammel tørdok. Det var nemlig det eneste sted, hvor der var plads til alle de 5000 digitale guldgravere, der også havde læst om børsintroduktionen af jubii.
Stedet var fuld af kapital-karma og tykke mænd fra the e-businessworld. 
Som de siger i filmen Wall Street: "Greed is GOD". Ikke fordi der er noget forkert i at tjene penge, det er bare en smule visionsløst. Penge er nemlig kun et medie for ideer, og The Medium Is Not The Message. Så selvom alle sad håbefuldt og griflede guldkorn fra de amerikanske Silicon Valley drenge, må man sige, at der skal meget varm luft til, før man får en systemfejl.

Det vigtigste, der blev sagt, var således store kloge ord, som (husk at skrive ned): "Do the right thing at the right moment", "know your customers and test your website". Kort sagt, det eneste, vi manglede (udover gratis kaffe) var usability-varmluft kongernes konge Jakob Nielsen og det eviggyldige slogan: "Hvis kunden ikke kan finde varen, kan kunden ikke købe varen". Reboot trænger kort sagt lige til en "debug", før de inviterer verdens fem kedeligste mennesker til at fremlægge deres gamle powerpoint-præsentationer.

Hvis varen er god, køber kunden varen 
Den eneste spændende oplægsholder var en gammel hippie, som var drevet af  nogle syrede visioner om nettet som dialog og inspiration mellem mennesker.  Endelig nogle sociale visioner, som ikke drejede sig om, hvordan man hurtigst muligt kunne score kassen uden at vide noget om nettet. Det kan godt være IT-branchen mangler begavet kapital, men den mangler også en masse syrede begavede Steve Jobs-typer, som ikke prøver at sælge mærkevarer, men skaber "forever knowledge". For lige at citere Edward E. Tufte.

Hvis varen er dårlig, køber kunden ikke varen
Den næstmest underholdende af gulddrengene fra staterne talte så hurtigt, at man skulle tro, han var Søren Gerickes amerikanske fætter. Det fedeste ved showet var dog, at der var kokain på hans venstre jakkeærme, eller var det sand? Bateman says negative.

Fem frække Jubii-piger frem for fransk fodbold
Desværre blev denne maniske forestilling afbrudt af en franskmand, som ligesom bare ville komme med et referat af sidste kundemøde med den tekniske afdeling af FIFA. Det var simpelthen bare superhyggeligt at sidde 2000 mennesker og gennemgå totalbudgettet for seks røvsyge fodbold-hjemmesider på et fuldkomment uforståeligt fransk-engelsk. Det var som om, han ikke rigtigt kunne huske, at hvis varen er dårlig, køber kunden ikke varen. Vi havde desværre købt varen, og fundet varen i en gammel tørdok på Holmen. Alle var derfor indlagt til showet, selvom mange gik i mentalt stealth mode, som et super hemmeligt venture incubator firma. Det eneste der holdt mig vågen, var den sorte lamsebamse Jubii-pige, som gav tyggegummi. Respekt til Adobe og Jubii for underholdning og aerodynamisk påklædning af deres medarbejdere. Godt gået.

 

The last mover takes it all - wellcome to stealth mode
Heldigvis sluttede foredragsdagen af med Bill Gates' rosin-indtørrede gamle skolekammerat med et super hardcore budskab. Pointen var til at græde over. Holdningen var, at din gode ide skal være hemmelig i 5 år, før du må fortælle din mormor, hvad du laver. Goodby First mover - Goodby First tuesday - The last mover takes it all - wellcome to stealth mode. Lad os derfor håbe, at der rejser sig en usynlig gøngehøvding i de danske IT-selskaber, der tager kampen op mod de svenske invasionsstyrker. Hvis svenskerne kan lide varen, køber de varen.

 

Hvis kunden ikke køber varen - think different
Aftenen sluttede heldigvis af med et kanongodt show af Bertelsen fra DR2 og en masse dejlig kritik af Jakob Nielsen fra 10k10. Godt gået. Plus en rigtig god og retfærdig prisuddeling. Desuden var Tim Frank Andersen i framfabbende topform. Den mand kan sin omgang varm luft, som vi andre kender vores Office 2000. Moralen på denne omgang af Reboot 3.0 beta bug er mindre budgetgennemgang af franske fodboldhjemmesider til næste år - Think different.

Relaterede artikler

Brug brugerne bedre - Ny bog om brugervenlighed henvender sig til alle, som arbejder med at vedligeholde, udvikle og evaluere hjemmesider. Det...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

45 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Job

Praktikanter

Frist: 31. marts

Kommunikationskonsulent

Frist: 24. marts kl. 12.00

Chef for Kommunikation og Marketing

Frist: 10. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.