Public Affairs trumfkortet

Sveriges tidligere statsminister Göran Persson er blevet rådgiver i Nordens Største kommunikationsvirksomhed, JKL. Kommunikationsforum har interviewet Göran Persson om hans karriereskifte og forventninger til sit nye arbejde.

1. august tiltræder Göran Persson som Senior Advisor hos JKL. Efter årtiers politisk virke for Socialdemokraterne, de seneste 10 år som statsminister, har Persson søgt nye udfordringer. Persson skal være rådgiver på nordiske og internationale projekter, hvor han skal bidrage med sit førstehåndskendskab til international politik og globale spørgsmål indenfor klima, velfærd og relationer til østlandene. Og netop herfra kommer hans interesse for at blive en del af JKL.

 

Hvorfra stammer din interesse for PR og kommunikation?

- Jeg har gennem hele mit arbejdsliv været engageret i samfundsforhold af forskellige slags. Gennem mine forskellige erfaringer har jeg fået en bred forståelse for politik og næringsliv, ikke mindst i spørgsmål, der omhandler EU og Rusland samt klimaspørgsmålet. Der findes et stort grænseland mellem politikken og erhvervslivet, og det grænseland har brug for at blive udviklet. For mig er det vigtigt fortsat at bygge videre på mit tidligere arbejde indenfor politik. I JKL ser jeg en spændende mulighed for kunne bruge mine kompetencer på en ny måde, hjælpe svenske virksomheder til at forstå og håndtere de politiske processer. Et velfungerende udbytte og samarbejde mellem det politiske liv og erhvervslivet er grundlaget for sammenholdet i almindelighed og for arbejdspladserne og lønmodtagerne i særdeleshed. Til udbyttet af dette vil jeg give mit ydmyge bidrag.

 

Tror du, at du vil arbejde i branchen i lang tid fremover?

- Jeg ser meget frem til min nye rolle hos JKL og håber at kunne give gode og kloge råd til de virksomheder, organisationer og offentlige organer, der er deres kunder. Jeg starter hos JKL i august, og min ansættelse er ikke tidsbegrænset. Med klimaspørgsmålet, EU og Rusland som fortsatte aktuelle emner håber jeg at kunne bidrage til udviklingen af det svenske erhvervs- og samfundsliv i lang tid fremover.

 

Kunne forestille dig at arbejde inden for andre grene af erhvervslivet?

- En af fordelene ved at arbejde for et konsulentbureau som JKL er, at de arbejder inden for mange forskellige brancher og grene af erhvervslivet. Med hensyn til det vigtige bidrag til sammenholdet, som JKL tilbyder både politikere og erhvervslivet, ser jeg derfor frem til mit arbejde som et varieret, nødvendigt og interessant arbejde i et stimulerende miljø.

 

I hvilken udstrækning vil du fortsat være politisk aktiv? Kan vi forvente at se dig i politik igen?

- For nuværende har jeg afviklet mit politiske engagement, og arbejdet for JKL bliver mit største enkelte arbejdsområde. Ansættelsen hos JKL kommer dog ikke til at tage al min tid, og hvordan jeg eventuelt kommer til at fordele min øvrige tid, må jeg se på. Et comeback indenfor svensk politik kan jeg imidlertid afvise, men jeg udelukker ikke fremtidigt politisk arbejde af mere international karakter.

 

Forventer du, at du får mere fritid nu, end du havde under din tid som partiformand og statsminister?

- Arbejdet som partiformand og statsminister gav ikke på alle områder rigeligt med fritid. Hos JKL kommer jeg til at arbejde ca. to dage om ugen, og nogle af ugens øvrige 150 timer kommer jo nok til at blive sat ind på fritidskontoen.

 

Hvad Göran Persson vil bruge sin nyvundne fritid på, vil tiden vise. Det nyspundne ægteskab mellem JKL og den tidligere statsminister må siges at passe begge parter godt. Persson har fundet sin fortsatte karrierevej, og JKL har oprustet med et public affairs trumfkort. Hvilket i første omgang kan ses på interessen for Persson ansættelse, – og senere skal udmønte sig i god og erfaren rådgivning for JKL.

Relaterede artikler

Lobbyister lyver ikke - Med den første danske bog om emnet, ”Public Affairs – lobbyisme i praksis” giver Mads Christian Esbensen et bud på en la...
Få nu det PA kontor i Bruxelles - Dansk virksomheder har glemt EU. Ingen danske virksomheder har et selvstændigt lobby- eller PA-kontor i Bruxelles. Det e...
Vil du stå i et lobbyistregister? - Lobbyisterne stortrives med masser af indflydelse og frie arbejdsbetingelser. Men måske er lobbyisternes guldalder snart...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Pressechef til Børne- og Ungdomsforvaltningen

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 22. september

Communications Assistant

Frist: 26. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 20. september
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.