PR for diktatorer

Skrevet af

Redaktionen Kforum

918 artikler

57 indlæg

Anna Taws
Digital designer
Bysted

1 artikler

0 indlæg

Diktatorer har brug for PR. Det kommer ligesom med jobbet. Se her, hvem der laver PR for dem på Kforums PR verdenskort. Ingen sag er for ond til at man ikke kan tilbyde lidt rådgivning. Eller hvad?
Artiklen er inspireret af en artikel i Newsweek, april 7, 2008

Hviderusland: Her hersker præsident Alexander Lukashenko. Af nogle bliver han kaldt den sidste diktator i Europa. For nylig hyrede han englænderen Tim Bell, der er tidligere pressechef for Margaret Thatcher. Og som desuden har været Augusto Pinochets PR-mand i årevis.
 
Irak: Den tidligere premierminister Ayad Allawi og hans parti betalte efter sigende 300.000 dollars til Barbour, Griffith & Rogers. Et PR-firma, der har tætte forbindelser til Republikanerne.
 
Equatorial Guinea: Cassidy & Associates udfører PR-arbejde for dette lille afrikanske land. De bliver ved med at tilbyde ydelser til et land, der af Transparency International er blevet kaldt et af de allermest korrupte i verden.
 
Uganda: Dette konfliktramte land har hyret Hill & Knowlton til at hjælpe sig. U.S. State Department bedømte sidste år landets overholdelse af menneskerettighederne som ekstremt dårlig.
 
Rusland: Både den russiske regering og gasgiganten Gazprom bruger PR-firmaet Ketchum. Bureauet bliver brugt til at fremme de russiske interesser. De hjalp fx Putin med at blive valgt som ”man of the year.”
 
Kazakhstan:
Dette olierige centralasiatiske land betalte PR-bureauet APCO Worldwide næsten 500.000 dollars sidste år. Pengene blev brugt på at brande landet i kølvandet på den satiriske film Borat.
 
Pakistan: Op til valget hyrede Pervez Musharraf Cassidy & Associates og senere Ogilvy PR. Hvorimod Bhuttos Pakistan Peoples Party stillede med Burson-Marsteller.
 
Saudi Arabien: 15 af de flykaprere, der deltog i 9/11-angrebet, var saudiarabere. Riyadh hyrede efterfølgende Qorvis Communications til at hjælpe landet med at få et godt forhold til USA igen.


Relaterede artikler

Ryd forsiden af Financial Times - Danmark er mest interessant for udenlandske medier, når vi går op imod ’The Establishment,’ og i det hele taget er lidt ...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

30 JOB

Praktikant til SoMe

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 25. februar

Kommunikationsprofil

Frist: 2. marts kl. 12.00

Kommunikationschef

Frist: 10. marts
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.