PR er da for meget

Skrevet af

Ikke angivet

339 artikler

0 indlæg

PR konsulenter i den etiske malstrøm

Så skal vi til det igen, kan man sukke næsten som en gammel herre. Et Konsulent- og kommunikationsfirma udleverer fortrolige papirer. Det er jo næsten for banalt.

 

Men dyk lige ned i Kommunikationsforums søgefacilitet og tryk på Cobrus eller Gunbak. Gunbak arbejdede mod parkeringsafgifter i Kbh. på en måde der var så stupid og pinlig at den afslørende sig selv. Cobrus' direktør, der var tidligere konservativ spindoctor, tog for sig af kassen. Og nu Cobrus igen med den fikse ide at undervise på Venstres Spindoctor kurser med Socialdemokratiske fokusgruppeinterviews som case.

 

Historierne er uendelige. Det fælles åndelige klima for disse politiske lobby- og PR-virksomheder er ifølge aviserne, at de vokser ud af Heimburgers ungkonservative under Schlüter og af en eller anden grund vil sætte den politiske dagsorden sådan et pænt stykke til højre. Det er sådan set fint nok. Problemet er, at midlerne tilsyneladende er lige meget og dermed kompromitterer en branche, hvor man skulle tro der ikke var mere at kompromittere.

 

Hvorfor sukke. Fordi mange i 90'erne troede, at nu var PR frem mod mere etiske standarder. Tag Rene la Cour Sell, der i starten 90'erne blev færdig blandt de først med akademisk papir på PR-uddannelsen, og som nu som formand for Kommunikationsforeningen lægger op til et etisk debat, etiske spilleregler osv. Han er vokset op med at lægge afstand til en gammel PR-tænkning, den første generation af PR-folk mellem Busekist i de tidlige 80'ere og Brinkmann i 90'erne. Også for dem var magt ret, og erhvervslivet hvirvlet ind i en kamp, der måtte føres med alle midler i og imod offentlig og journalister.

Så hvordan er det Rene, at se, at vi ikke er kommet videre?

 

Relaterede artikler

Ryd forsiden af Financial Times - Danmark er mest interessant for udenlandske medier, når vi går op imod ’The Establishment,’ og i det hele taget er lidt ...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

30 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 25. februar

Kommunikationsprofil

Frist: 2. marts kl. 12.00

Kommunikationschef

Frist: 10. marts
Se alle job Indryk job

Kursus

Få værktøjer til bedre forandringskommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.