Fortællinger omkring bålet
Nu har snart sagt enhver kommunikationsafdeling fået en podcast. Når podcasts er blevet så populære, mener Tim Hinman, det hænger sammen med menneskets oprindelige underholdningsform: At få fortalt en god historie, mens man sad omkring bålet. Der er noget intuitivt ved en mundtlig fortælling, og netop det mundtlige og naturlige flow er vigtigt, når man laver podcasts, siger Tim Hinman.
”Ofte er der alt for meget information. Det er tit problemet, især i journalisters podcast. Der er for mange statistikker og facts. De glemmer, at fordi medier er noget, vi vælger til, skal det også være underholdende,” siger Tim Hinman.
Især de første sekunder af en podcast er vigtige.
”Det er der, du laver en kontrakt med lytteren, om han eller hun har lyst til at følge dig de måske seks timer, det tager at fortælle en historie,” siger Tim Hinman, da jeg møder ham på en café på Vesterbro.
Hans stemme er genkendelig som få – og Third Ear har netop valgt at bruge Tim Hinmans stemme med den britiske accent. Selv om det er af nødvendighed, så giver det podcasten en særlig karakter.
”Jeg tror ikke, jeg ville have lavet podcasts, hvis jeg var blevet i England. Jeg ville ikke have kunnet komme igennem på samme måde, som jeg har i Danmark. Her er jeg jo englænderen. Jeg er en outsider, og den rolle befinder jeg mig egentlig ret godt med,” siger Tim Hinman, der også er begyndt at producere podcasts for BBC og den irske statsradio, RTE.
”Da jeg begyndte på det, var det som at få spændetrøjen af. Omsider kunne jeg slappe af på mit eget sprog. Pyha.”