Nemme værktøjer til infografik
Vigtig info om infografik

Skrevet af
Man siger, at et billede siger mere end 1000 ord. Men nogle gange tager det en smart kombination af ord og billeder at fortælle en god historie. Især hvis den skal være hurtig, præcis og samtidig fortælles på en underholdende måde. Her kommer infografik ind i billedet. Læs med her, og bliv klar til at hoppe med på den visuelle vogn.
Infografik er en visuel måde at forenkle et kompliceret budskab på. En infografik kan bruges til nærmest alt – sælg dine produkter, fortæl hvem du er, visualisér årsregnskabet eller noget helt fjerde. Her sagt på en anden måde – en infografik om infografik:
 
Hvad er en infografik? Du ser på en lige nu (forkortet udgave). Kilde: Customermagnatism.
 
Det har aldrig været nemmere
Der findes en masse online-værktøjer, som er lige til at gå til, hvis du vil lave din egen infografik. Uanset hvad du skal bruge infografikken til, er en skabelon et godt udgangspunkt. Så er forarbejdet lavet, og du kan lægge al din energi i indholdet. Find dit indhold, kopier det ind i skabelonen, og tryk gem. Så let kan det gøres. 

Inden du går i gang med at lave din første infografik, tager vi lige et hurtigt blik på fire gode online-værktøjer.
 
1. Visme
Med Visme kan du opsætte interaktive præsentationer, infografik og andet spændende indhold, som vil fange din målgruppe. Visme har tonsvis af skabeloner og et stort bibliotek med gratis figurer og ikoner, som du kan bruge i dine præsentationer. Skabelonerne er så flot udarbejdet, at det ikke kræver meget af dig at præsentere en flot infografik til dit næste kundemøde. Vismes basic-version er gratis, så det er bare om at komme i gang.
 
Et udvalg af Vismes skabeloner til infografik. 
 
 
2. Canva
Opret en gratis konto hos Canva, og brug de første 23 sekunder på at blive guidet igennem smukke designs. Efter guiden kan du oprette dit eget design og gøre brug af sidens skabeloner. Der er skabeloner til enhver situation, så det er let at komme i gang. Det er intet månedligt abonnement, men nogle af funktionerne skal betales enkeltvis ved brug.

Canva guider dig igennem din første infografik. 
 
 
3. Piktochart
Piktochart er let at bruge og guider dig godt igennem dit første bekendtskab med infografik. Programmet tilbyder temaer og skabeloner af høj kvalitet og giver samtidig frihed til at bygge og redigere lige præcis det visuelle design, du ønsker. Piktochart er super brugervenligt og gør dit nye job som designer meget lettere. Benyt programmet gratis eller køb pro-versionen og få flere fordele.
 
Piktocharts store udvalg af skabeloner gør dit job som infografik-designer meget lettere. 
 
 
4. Infogr.am
Infogr.am er den rette løsning, hvis dit data skal illustreres i diagrammer. Programmet har mere end 30 forskellige typer af diagrammer at vælge imellem, så slå dig løs blandt simple cirkeldiagrammer, bobler og meget andet. Udvalget af skabeloner til infografikker er ikke så stort som i de andre programmer, og ligeledes kræver det, at du har et betalt abonnement, hvis du ønsker at gemme filerne på din computer.
 
Infogr.am er programmet til dig, der er vild med diagrammer. 
 
Vind visuelt med Instagram. Kom til K-dag og lær mediets spilleregler
 
Vælg, hvilket program du ønsker at bruge til din første infografik, og lad dig inspirere af nogle gode eksempler, inden du kaster dig ud i infografikkens verden.
 
Denne infografik tilbyder nogle enkle anbefalinger til valg af skrifttype – og i et flot design. Kilde: Creativebloq.
 
 
Er du i tvivl om, hvordan Google fungerer? Kompliceret indhold forklaret i en infografik. Gør Google efter og brug infografikker til at forklare kompliceret data. Kilde: Ppcblog.
 
 

Denne infografik viser, hvordan du lettest kan blive mere produktiv. Tag ved lære – både af budskabet og designet. Kilde: Creativebloq.
 
 

Airbnb lader dig opdage og booke unikke boliger i hele verden. Denne infografik viser virksomhedens vækst i de seneste år ved hjælp af simpel typografisk behandling og sjove illustrationer. Brug samme skabelon til vise din virksomheds udvikling. Kilde: Creativebloq.
 
 
Rosinen i pølseenden – en infografik om Kforum. Brug formatet til at fortælle dine kunder, hvem du er.
 
 

Relaterede artikler

København er mere end biksemad med håndbajer - København er et hit. Fra hele verden flokkes trendy mennesker til for at suge til sig af hash, cyklisme og afslappet hav...
Pep dine procenter op - Du har sikkert allerede opdaget, at infografikker kan formidle dine budskaber på en visuel og let forståelig måde. Men h...
Få mest muligt ud af onlinevideo - Vil du hjælpe dine kunder med at blive klogere på dine ydelser og produkter? Og ønsker du samtidig at fremstå som den dy...
Sådan skaber du infografik til SoMe - Medieforbrugere orienterer sig i stigende grad mod de sociale medier, hvor kampen om deres opmærksomhed er benhård. Med ...
Københavner-types - Efter at have været belejret af designere i flere år har Københavns Kommune besluttet sig for at tage musen i egen hånd....

Kommentarer

Få nyhedsbrev

27 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.