Muhammed-tegninger skriver sig ind i historien

Skrevet af

Observer

243 artikler

0 indlæg

Jyllands-Postens Muhammed-tegninger vil komme til at indgå i fremtidig historieundervisning.

Det vurderer Peter Mollerup, direktør for Gyldendals akademiske afdeling. Selvom det er et ømfindtligt emne, mener han ikke, at Gyldendal vil have noget mod at trykke tegningerne om et års tid. Ikke for at provokere, men som et led i en grundig gennemgang af forløbet, påpeger han. Og den udlægning bakker historiker Sofie Lene Bak op omkring.
- Det ville være en dårlig historisk metode at censurere fortiden, udtaler hun. På Danmarks Mediemuseum i Odense forudser man, at tegningerne markerer et vendepunkt i dansk mediehistorie. Her indsamler man systematisk alt, der bliver skrevet om forløbet, og det er ikke utænkeligt, at tegningerne en dag vil blive udstillet, fortæller museets leder, Ervin Nielsen. Derimod er de for dagsaktuelle til at komme med i den store danske encyklopædi, siger ansvarshavende redaktionschef Cliff Hansen.
Politiken Søndag 12-02-2006

Relaterede artikler

Rose retrospektivt: Det stærkeste våben - Ytringsfriheden er det stærkeste våben, ikke bare for nyhedsmedier, men også for lande og befolkninger. Det mener Flemmi...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

50 JOB

Videojournalist

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.