Min karakterbog: Kim Nøhr Skibsted

Det var sværere at give karakterer, end jeg havde regnet med. Men her er de så. En skønsom blanding af virksomheder, politiske partier og en enkelt landstræner. Der er mange andre, der var tæt på at komme på listen. LO og Dansk Industri har ikke haft noget på hjerte i den offentlige debat i det sidste halve år. Det har Enhedslistens Per Clausen vistnok. Han skyder på alt, hvad der bevæger sig – og altid med løst krudt uden indhold. DR og TV2 og deres økonomiske evner var også inde i overvejelserne, men det ville næsten være synd. Så her er min karakterbog.
af Kim Nøhr Skibsted

12: Mærsk

De nye tider har med den nye topchef Niels Smedegaard Andersen indfundet sig på Esplanaden. Han har sammen med sin nye kommunikationsdirektør åbnet skodderne, så vi får oprydningen og moderniseringen konkretiseret. Udrensninger blandt cheferne og kamp for klimaet går hånd i hånd i den nye åbenhed, og det fungerer. Respekten for kompagniet holdes ikke bare intakt, men forbedres, fordi kommunikationen tager os alvorligt og tager os med ind bag kulisserne i kongerigets største private virksomhed. Det er prisværdigt og fornemt håndteret. Og tag ikke fejl; alt er planlagt, timet og tilrettelagt. En præstation ud over det sædvanlige giver 12-tallet til dem.

10: Dansk Folkeparti
Danmark er i krig mod terrorister, men Dansk Folkeparti har effektivt formået at erklære vores lille nation i krig mod muslimer verden over. Det er gjort med en dræbende effektivitet, der har fået både Venstre, de Konservative, Ny Alliance, Socialdemokraterne og til dels SF med på galejen. Mediernes lederskribenter og kommentatorer er endda også faldet for fristelsen, så enhver kritik af den benhårde krigsretorik bankes på plads med skingre anklager om, at man går terroristernes ærinde, er upatriotisk og sikkert udemokratisk i sin inderste sjæl. Dansk Folkepartis kommunikative evner via mistænkeliggørelse af anderledes tænkende er eminente. Det er skamløst og hamrende usympatisk - men forfærdende effektivt. Et solidt 10-tal til andedamsnarcissisterne og nationalegoisterne.

7: Søren Pind
Dansk politik har brug for originaler, der tør tænke nyt og selvstændigt, så det hele ikke bliver konformt, ensrettet og kedeligt. Søren Pind, Venstres udenrigsordfører, skiller sig positivt ud. Han arbejder som kontaktdirektør i et it-firma, sidder i et par bestyrelser og synger vemodige danske sange. Hans blog læses af mange journalister, og den citeres ofte. Senest har han skrevet en frihedserklæring, som lover os, at han vil fortsætte med at skille sig ud for at bevare sig selv og sine principper. Det er godt iscenesat og gør ham til en de mest farverige og citerede politikere trods det beskedne ordførerskab. Man tror faktisk, han mener det, han siger. Han får et solidt 7-tal for sin oprigtighed.    

4: SAS’ piloter og kabinepersonale

Et 4-tal med pil opad til SAS’ piloter og kabinepersonale, der nu tager sagen i egen hånd og går længere end SAS-ledelsen for at løse krisen. Det tyder på engagement og ansvar, der kalder på respekt. Vi ved det jo godt: Olieprisen presser omkostningerne, og konkurrencen har man aldrig rigtig kunnet forholde sig til hos SAS. Nu tilbyder piloterne at arbejde længere, og kabinepersonalet vil gå ned i løn. Ergo går de længere end ledelsens egen kriseplan. Det er sjældent at se netop disse medarbejdere påtage sig et ægte ansvar for videreførelsen af SAS, så den anerkendelse skal de omsider have. Jeg vil sende et venlig tanke til piloten og et smil til purseren, når jeg flyver med SAS næste gang. Desværre virker SAS’ ledelse lige så fraværende som en god kop gratis indenrigskaffe.

02: Bendt Bendtsen

Vores vicestatsminister har ifølge sin tidligere ministerchauffør kørt til private begivenheder i sin ministerbil i strid med klare regler. Et veritabelt stormvejr er måske på vej mod den konservative leder. Det kunne ligne en tabersag, men Bendtsen trodser modvinden og stiller op på direkte tv søndag og forklarer sig. Det er modigt. Historiens primære kilde er en fyret chauffør, som har alt at vinde og intet at tabe. Derfor kunne det se ud som en godt træk af Bendtsen. Men samtidig antyder sagens dokumentation, at der måske er noget om snakken. Vi får se. Socialdemokraternes såkaldte bilagsordførers blinde kalkunjagt forekommer desværre alt for plat, forudsigelig og uden politisk substans. Bendtsen får derfor et 2-tal for sit mod.

00: Morten Olsen

EM-slutrunden er i fuld gang, og hver kamp analyseres ned til hver enkelt spillers snørebånd. Meget af det er interessant og tilfører nyttig og interessant viden om dette fortræffelige spils mange facetter. Men vores egen landstræners dybsindigheder er langt under det acceptable niveau, for nu at sige det mildt. Man forstår, at han heppede på Sverige og hader Italien, men ellers er der ikke meget at komme efter. Måske hænger det sammen med, at vi nu har hørt Morten Olsens genialiteter i mange år, uden at der er kommet nogle resultater ud af det. EM kom vi heller ikke med til.

-3) Ny Alliance
Det kunne have været så godt, men så er det faktisk værre end skidt. De blev stiftet under parolen ”nok er nok” og med nogle spændende tilgange til den forpinte og forstenede Christiansborg logik. Budskaberne var klare og velkomne. Siden er alt gået helt galt: De forstår hverken at forklare sig eller blive enige. Naser Khader har intet præsteret som partileder, Anders Samuelsen forsøger sig med uforståelige tankeeksperimenter, mens Jørgen Poulsen mest har været optaget af Jørgen Poulsen, så nu smider de ham ud. Der er da ingen private erhvervsvirksomheder, der vil investere i det projekt . Nok er nok.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også