4 råd til at styrke din medietræning
Medietræn din chef til succes foran kameraet

Skrevet af

Redaktionen Kforum

996 artikler

57 indlæg

Din chef skal interviewes, og hun er presset. Her kommer du ind i billedet, for som rådgiver har du ganske stor indflydelse på udfaldet. Dit job er at få hende til at fremstå troværdig, skarp og reflekteret. Hvordan laver du medietræning, så din chef shiner foran kameraet?
Det er tid til, at du træder i karakter. For din chef skal interviewes, og hun er presset. Som hendes rådgiver har du ganske stor indflydelse på udfaldet. Du skal få hende til at fremstå troværdig, skarp og reflekteret. Men hvordan laver du medietræning, så du får din chef til at shine foran kameraet? 
 
Start med at stille dig selv fire spørgsmål:
 1. Hvorfor gør I det, I gør?
  Du er nødt til at have en klar grundfortælling om jeres organisation. Sørg for, at din medietræning tager udgangspunkt i virksomhedens positionering og målgruppe, og brug din interne forretningsforståelse til at gøre budskaberne helt skarpe.
   
 2. Hvorfor stiller din chef op?
  I skal altid have et klart formål med at optræde i pressen. Hvad er det I vil opnå? Hvem skal forstå hvad? Hvem skal ændre adfærd? Hvem skal overbevises om hvad? Og hvordan kan din chefs styrker bedst bruges til at tale jeres sag? Hjælp din chef med at få et realistisk billede af sin egen fremtoning, og planlæg din træning derefter.
   
 3. Hvad er jeres hovedbudskab? 
  Hvad er det, målgruppen skal huske, når de har set jeres indslag? I én sætning. Det tager ofte lang tid at få din talsperson til at formulere sig helt kort og præcist om, hvad der er vigtigst – hvad essensen af budskabet er. Med det udgangspunkt giver du din chef frihed i situationen til at improvisere, indgå i en rigtig samtale og løbende bygge bro til hovedbudskabet.
   
 4. Hvor lang tid har du?
  Overvej, hvad læringspotentialet er med den tid, du har til rådighed. Vurder, hvad din chef kan kapere, og giv hende hellere ét rigtig godt råd end syv råd, hun alligevel ikke kan huske. Lav til gengæld mange øverunder, så hun allerede har været igennem interviewet flere gange og derfor er mere tryg, når det virkelig gælder. For øvelse gør mester – også i medietræning.
 
Vil du lære mere? Dyk ned i flere gode råd fra medietræningseksperten Sune Bjørnvig her, eller tag med til K-dag 5. marts 2019, hvor Sune underviser

Relaterede artikler

Få nu styr på den medietræning! - Nye krav til medietræningen af topfolk og ledere fra både den private og offentlige sektor venter forude. Ledelses- og k...
Kforum Lyd: Sådan bliver du en dygtig taler - Kforums podcastserie tager livtag med alt, hvad der rører sig i kommunikationsbranchen. I hvert afsnit taler vores vært,...
Skriv lettere end du tror - Det behøver ikke være så svært at skrive. Du kan blive en hurtigere og bedre skribent, hvis du inddeler din skrivning i ...

Giv din stemme

6 stemmer
4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Kommunikationsmedarbejder

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Studentermedhjælp

Frist: 1. august

Social Media Manager

Frist: 9. august

Senior Art Director

Frist: 6. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.