Man skal vælge sine fjender med omhu

Skrevet af

Mandag Morgen Monitor

26 artikler

0 indlæg

De sidste måneders største mediestorm i Danmark, Brixtofte-sagen, sætter stadig sine tydelige spor på listen over mest omtalte offentlige institutioner.
Nr. 1 og 2 på listen - Farum Kommune og Indenrigsministeriet - er direkte relateret til B.T.s afsløringer. Et enigt Monitorpanel roser Lars Løkke Rasmussen for hans håndtering af Farum-sagen. Med bravur har han klaret den ganske svære balancegang med at tage afstand til en partifælle, som tidligere er blevet rost til skyerne af partitoppen, lyder vurderingen.

For første gang er Forbrugerombudsmanden med på listen. Det skyldes den voldsomme polemik, der har været mellem Hagen Jørgensen og hans arbejdsgiver, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, hvor Forbrugerombudsmanden i en periode trak sig ud af alle verserende sager på finansområdet i protest mod en ny ressortfordeling mellem ham og ministeriet. Balladen førte til hård kritik af Hagen Jørgensen for at søge sit eget martyrium på forbrugernes bekostning.

Panelets Peter Gustafson er enig i kritikken, men understreger, at det er vigtigt, at forbrugerne har en vagthund over for den finansielle sektor, da Danske Bank og Nordea totalt dominerer den danske bankverden.

“Forbrugerombudsmanden er en modig mand, der er oppe mod interesser, der er helt blankpolerede og professionaliserede. Men problemet er, at han har en unødigt aggressiv stil og tror, at han er i krig med hele verden på forbrugernes vegne,” siger Peter Gustafson.

Han er overbevist om, at Forbrugerombudsmanden med en mere gennemtænkt fremtræden i medierne ville komme meget langt med sine synspunkter. “Jeg tror, at han med fordel ville kunne prøve sine synspunkter på professionelle kommunikatører, før han gik ud i offentligheden med dem. Så ville han få nogle over nallerne i et prøverum i stedet for ude på scenen.”

Relaterede artikler

Brixtoftes halvfulde flasker - Peter Brixtofte er berygtet for at pakke tingene ind som da han på magisk vis forvandlede et underskud i milliardklassen...
Tak for denne gang, Telenor - Det er, som om der bliver slået hul på et dige og ud strømmer den ophobede utilfredshed. Én kritiker får pludselig følg...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

28 JOB

Digital Marketing Manager

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationschef

Frist: 28. januar

Kommunikationskonsulent

Frist: 13. februar

Kommunikationskonsulent

Frist: 19. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.