Magasinerne svigter- og bliver svigtet

Skrevet af

Karina Petersen
Projektleder

7 artikler

0 indlæg

Main Magazine og Press har begge besøg af en mentalt fraværende statsminister, men det er kun det ene blad, der opdager det.

I denne måned har både Main Magazine og Press statsministeren på forsiden. Men der er stor forskel på indholdets kvalitet. Main Magazine erklærer i sin leder, at det vil skildre politik "på en anden måde". Journalisterne på Christiansborg bliver kaldt "hysteriske kællinger", mens Main-læseren kommer med "bag facaden".

 

Læserens forventningerne til fotoreportagen med Nyrup må naturligt nok være høje efter at have læst den meget ambitiøse leder. Men reportagen med den dramatiske rubrik "Statsministerens skæbneuge" er skuffende og fuldstændig uoriginal.

 

Vi følger Nyrups færd en uge i august, fra interviews til vælgermøder, totalt forudsigeligt og absolut ikke bag facaden. Main præsenterer en stribe lækre fotos på glittet papir, men historien udebliver. Den "anden måde" at skildre politik er åbenbart fuldstændig ukritisk og overfladisk.

 

På forsiden af Press bliver læseren lokket med: "Nyrup taler ud om ømuen". Inde i bladet kan man læse, at journalisterne på bladet har forsøgt at få fat i Nyrup siden oktober sidste år, men uden held. Endelig er det lykkedes, på de følgende sider venter statsministerens vise og længe ventede ord om ømuen. Men opslaget er gabende tomt... to blanke sider. Press forklarer efterfølgende om den langsommelige og frustrerende proces med at få Nyrup i tale. Hvordan den ene pressesekretær efter den anden har snoet Nyrup uden om en interviewaftale med undskyldninger om en fyldt kalender, og det der er værre.

 


Press er utilfreds med Statsministerens prioritering, specielt da han finder tid til at bruge to timer i selskab med Mads Wangsø en lørdag formiddag i P3, men ikke kan afse tid til et interview om ømuen.

 

Statsministeren er mentalt fraværende i begge magasiner, men hvor Main ikke når at opdage det, problematiserer Press sagen på en humoristisk, overraskende og interessant måde. Der er ingen tvivl om, at Nyrup svigter. Han bør være forgangsmand i ømudebatten, også i de mindre prestigefyldte medier.

 


 

 

 

Relaterede artikler

Det skizofrene magasin - Cover Man er på gaden. Skal Euroman føle sig truet? Nej. Cover Man mangler sammenhæng og retning. Hvad er sammenhængen m...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

80 JOB

Pressechef

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.