Lykketofts spinspin

Skrevet af

Mie Femø Nielsen
Lektor MSK

32 artikler

16 indlæg

I disse dage ser vi Mogens Lykketoft fortælle enhver, der gider tænde et kamera, at han slet ikke kan hamle op med Venstre og Anders Fogh Rasmussen, fordi de spinner. Selv kan han slet ikke følge med, for han kan jo kun lave politik.

Som en af Spinnesidens brugere har indberettet:
"Mogens: "Jeg er ikke ligeså god skuespiller som Anders Fogh", "Anders fogh har en lang række spindoktorer der hjælper ham, men han er ikke en socialdemokrat", "Anders Foghs spindoktorer siger jeg en gammel mand, så se mig danse!!", "socialdemokratiet har ikke ligeså mange penge til valgkamp som Venstre" osv."

Eller som det lyder i en anden indberetning:
"Lykketoft havde valgt taktik på forhånd. (...) den lidt ynkelige, hvor han for at afbøde spørgsmålene gang på gang talte om sin manglende evne for kommunikation - modsat sin modstander"
Nu har manden været i politik i en menneskealder, og nu skal vi så tro på, at han ikke ved så meget om politisk kommunikation. Man græmmes og opfordrer til efteruddannelse, med særligt påbud om ikke at pjække, når der står troværdighed på skoleskemaet. Hr. Mogens Lykketoft, det hedder "Det er de andre der spinner-spin". Og det virker ikke, selv om du fastholder budskabet. Den sidste teknik har du tydeligvis lært.

Eller som Christian Kock formulerer det: "Lykketoft fortsætter traditionen af bovlamme festtalere, der tror, det er smart at begynde med "Jeg er ikke taler"."
Nemlig. Og inden for spinterminologien er den teknik kendt under navnet 'sænke forventningerne'.
Hvorfor skulle det nu være nødvendigt? De ér lave hos de fleste, selv hos tro socialdemokrater, der kæmper for at holde gejsten oppe.
Problemet er ikke bare, at det er utroværdigt for en så erfaren politiker. Det kan godt være, at det hjemme på kontoret så smart ud at bruge denne valgkamps fokus på spin til at få lidt opvind på modstanderens bekostning. Men det handler jo også om, at manden gerne vil være statsminister, og så forekommer det ikke hensigtsmæssigt at slå på sine manglende evner til at bestride jobbet. Det holder jo ikke op, når først man er valgt.

Relaterede artikler

Hvordan man slår en historie ihjel - Godt spørgsmål. Du kender nok allerede svaret, for det sker hver eneste dag. Lede kapitalister, korrupte politikere elle...
Spindoktorernes førstehold bliver på banen - Efter Lars Løkke Rasmussens ministerrokade i sidste uge er det igen blevet tid til udskiftninger i feltet af spindoktore...
Spindoktorernes bibel - De danske ministre bliver mere og mere afhængige af deres særlige kommunikationsrådgivere, spindoktorerne. I dag udkomme...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Communications Assistant

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.