Løkke i krise
Mediehåndtering på monkey class

Skrevet af
I sejren bor nederlaget. Og i meningsmålingers medvind ligger modgangen. Med gode målinger i ryggen har Venstre længe overvurderet sig selv og undervurderet Socialdemokraterne. Resultatet har været en dumdristig selvsikkerhed, hvor alt har syntes muligt og intet for farligt. Det måtte gå galt, og det gjorde det så også, da det kom frem, at Lars Løkke har fløjet verden rundt på 1. klasse. Lille-Lars fra Græsted er med et blevet til Luksus-Lars fra Nyhavn - helt ude af trit med, hvad et par sko koster.
Det er blevet tydeligt, at Lars Løkke er ved at være slidt som en troværdig statsministerkandidat, men Løkkes dårlige sager er også et tegn på, at Venstre er begyndt at sjuske med kvaliteten af deres rådgivning. Der har været tale om monkey class-mediehåndtering, hvor både Venstres berømmede pressetjeneste og spindoktor Mikael Børsting har givet deres chef en ringe service og støtte. Læs her, hvordan man ikke skal håndtere medierne. 
 
Løkkes forsøg på damage control. Læs det fulde brev her
 
 
Monkey class-forberedelse: Bilagene
Sagen om Luksus-Lars’ internationale liv på 1. klasse har været længe undervejs. Ekstra Bladet har tydeligvis arbejdet på den i et par måneder op til landsmødet, og det må uundgåeligt have givet noget støj rundt omkring. Derfor burde Venstres pressechef Christian Hüttemeier og Mikael Børsting, Løkkes personlige rådgiver, have været forberedt på sagen og i stand til at klæde Løkke ordenligt på til den mediestorm, som var i sigte.
 
Et vakst sekretariat havde opsnappet Ekstra Bladets snuseri, og et vakst sekretariat ville ikke tretten gange have bestilt billetter på 1. klasse. Det kan ikke være andet, end at den administrative håndtering af Løkkes famøse formandskab er gået direkte gennem Venstres sekretariat. Derfor er det også dybt kritisabelt, at alarmklokkerne ikke har ringet. Det er også overraskende, at hverken Løkke eller hans folk er blevet kloge af skade. Man ville have forventet et lidt skarpere fokus på rejseudgifter, eftersom det er hans største politiske svaghed til dato. Man har tilsyneladende troet, at man kunne gå på vandet.
 
Det er simpelthen dårlig issue management, både på det operationelle og på det taktiske plan. Spørgsmålet om Løkkes troværdighed og personlige grådighed ligger kun et øjeblik tilbage i den kollektive erindring, og enhver ved, at kriser, som har klangbund i større bagvedliggende problemer, er langt de farligste. I Lars Løkkes tilfælde er der tale om en krise, som sår tvivl om hans integritet. For en mulig kommende statsminister er det mildest talt skidt.    
 
Fremlæggelsen af Lars Løkkes rejsebilag er blevet et  meget teoretisk spørgsmål for Venstre-folk. Noget tyder dog på, at det ikke er så indviklet. Læs mere her
 
Monkey class-forberedelse: Værdien af 2000 kroner
At lade Løkke freestyle i spørgsmålet om værdien af 2000 kroner under den første spørgetime i Folketinget var åbenlyst også en dårlig ide. Havde et par skarpe folk beregnet et eksempel for Løkke, kunne han måske have undgået katastrofen.
 
Planen var at sætte fokus på Venstre-klassikeren om, at der er for lille forskel på udbyttet af at arbejde og ikke at arbejde. I stedet fandt vi ud af, at Lars Løkke har dyre sko, og det bragte ham ud af øjenhøjde med den danske befolkning.

Monkey class-håndtering
Løkke, der selv bidrager til skaden med uklare eller forkerte oplysninger om sine lønforhold og regler for offentliggørelse af bilag. Søren Pinds tragikomiske pseudoforklaringer på, hvorfor rejsebilagene ikke kan lægges frem. Ellen Trane sendt i byen for at forsvare. Løkkes brev til Venstres medlemmer. Der er mange grunde til, at håndteringen af Løkkes sager gennem de seneste uger står til dumpekarakter.
 
Ellen Tranes skingre forsvar af Lars Løkke, som ikke selv ville stille op. Læs artiklen her
 
Når Løkke selv stiller op, falder han igennem, når han prøver at komme ud af konflikten med et brev, understreger han blot dens omfang, og når hans soldater stiller op for at forsvare ham, kommer han til at fremstå som en tøsedreng.
 
Tog hans pressestab mon på efterårsferie en måneds tid før os andre?
 
Hvad er GGGI egentlig for en organisation? Måske en man bare skal melde sig ud af. Læs mere her:  
 
 

Relaterede artikler

5 minutters guide til medietræning - Medietræningen er det dramatiske højdepunkt i kommunikationsrådgiverens arbejde. Det indholder alle elementer fra en sto...

Giv din stemme

28 stemmer
2,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

72 JOB

Praktikanter

Se alle job Indryk job

Job

Communication Officer

Frist: 19. december

Teamleder til Kommunikation

Frist: 1. november

Presseansvarlig

Frist: 1. november
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.