LO og DF: Arbejdsgivere gør ikke nok for de ledige

Skrevet af

Christian Peter Sandvei

1 artikler

0 indlæg

At arbejdsgiverne beklager sig over manglen på kvalificeret arbejdskraft samtidig med at 150.000 danskere ikke er i arbejde får nu LO og Dansk Folkeparti (DF) til at reagere.

- De danske virksomheder er blevet for forkælede til selv at betale for at uddanne den nødvendige arbejdskraft. De må selv tage et større ansvar for at uddanne de efterspurgte medarbejdere, lyder meldingen fra LO-sekretær Harald Børsting.
- I stedet for at snakke om import af arbejdskraft fra udlandet, burde man koncentrere sig om at opkvalificere vore egne. Hvis industrien og arbejdsgiverne påtog sig deres ansvar og var med til at uddanne de unge og de ledige, kunne de bagefter komme og beklage sig og kræve green card-ordninger med en større berettigelse, mener DF’s arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted. Forskningschef i Dansk Industri Bjarne Lundager er ikke overraskende uenig i LO og DF’s melding, som han karakteriserer som ”skinger”. Han påpeger, at danske virksomheder investerer mest i medarbejdernes efteruddannelse i hele Europa og at arbejdsgiverne er indstillet på, at tage ansvar for de ledige.
- Men man kan sagtens tage højtuddannede ind fra udlandet, og samtidig gøre noget for de svageste. Det er jo netop de højtuddannede specialister, som skal trække væksten i gang og skabe nye arbejdspladser, argumenterer han.
Jyllands-Posten 17-04-02

Relaterede artikler

Valget vindes mellem valgene - Mens de andre politiske partier er usynlige i gadebilledet, kører Dansk Folkeparti en annoncekampagne for det kommende k...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

36 JOB

Praktikanter

Se alle job Indryk job

Job

Communication Officer

Frist: 2. november

Juniorkonsulenter

Frist: 1. november

Communications Specialist

Frist: 31. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.