Konflikten om køerne - en diskursiv kamp om ansvar

Skrevet af

Lisbeth Sohn Christensen

2 artikler

0 indlæg

Vibeke Røhling

2 artikler

0 indlæg

Abstrakt for PR-specialet, november 2001: Specialet behandler problemstillingen: "Hvordan artikuleres legitimitetsopfattelser i BSE-sagen, og hvordan medvirker det til at ændre landbrugets status?".

Specialets tager udgangspunkt i den konflikt der opstod mellem landbruget og daværende fødevareminister Ritt Bjerregaard i januar 2001, da Ritt Bjerregaard afvist at give landbruget kompensation for deres udgifter til bekæmpelse af BSE. Gennem en diskursanalyse af to taler af hhv. Peter Gæmelke og Ritt Bjerregaard undersøges det, hvilke forestillinger om forholdet mellem landbruget og staten, herunder ansvar, der kommer til udtryk i talerne. Disse forestillinger sættes i perspektiv med sociologen Ulrich Becks teori om risi-kosamfundet, samt andre teoretiske bidrag om legitimitet specifikt.
Specialet konkluderer, at Ritt Bjerregaard gennem BSE-sagen søger at ændre landbrugets status som erhverv fra at have særstatus til at være et erhverv på lige vilkår med andre erhverv. Det har de konsekvenser for landbruget, at de fremover må legitimere sig direkte hos offentligheden og vil være underlagt skærpede krav, om fx samfundsansvar

Download specialet her

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Communications Specialist

Frist: As soon as possible

Senior kommunikationskonsulent

Frist: 1. november

Kommunikationsrådgiver

Frist: 16. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.