Kommunikationsbureauer og kommunikationsfolk i medierne
Mest synlige K-folk og K-bureauer

Skrevet af

Redaktionen Kforum

942 artikler

57 indlæg

Hvem er de mest synlige kommunikationsfolk og kommunikationsbureauer i Danmark p.t.? Kforum har sammen med Infomedia gennemtrawlet samtlige danske medier og fundet ud af, at Geelmuyden.Kiese er det mest synlige bureau, og Hans Engell den mest synlige kommunikator. Vil man frem i verden på synlighedsbarometeret, må man mene noget om politik.
 
Hermed en uvidenskabelig opgørelse af Infomedia på baggrund af navnelister fra Kommunikationsforum. Perioden for opgørelsen er 1. januar til og med 25. oktober 2011.
 
De mest synlige kommunikationsbureauer
 
Klik på billedet for stor version
 
Geelmuyden.Kiese ligger klart i førerposition blandt de bureauer, vi har lavet søgning på. De er blevet omtalt 700 gange i medierne. Burson-Marsteller og Radius Kommunikation ligger på anden- og tredjepladsen og er ligesom Geelmuyden.Kiese store klassiske kommunikationsbureauer. People Group, der ligger på fjerdepladsen, er derimod en virksomhed med en bredere vifte af ydelser og er derfor lidt svær at sammenligne. Reklamebureauet Wibroe, Duckert & Partners, der ligger på sjettepladsen, er for eksempel også en del af People Group. Tilsammen peger det på, at People Group er en stærk spiller i kommunikationsbranchen.
 
At Lead Agency og Hansen PR ligger så højt på listen, er måske det mest usædvanlige, da begge bureauer er helt nye og kun har få medarbejdere ansat. Synligheden hænger nok her sammen med de mediekendte frontfigurer Kresten Schultz Jørgensen og Lotte Hansen. I bunden af grafen ligger små bureauer, der ikke er særlig kendte i branchen, og de glimrer også ved ikke at være blevet omtalt én eneste gang i løbet af året.       
 
De mest synlige kommunikationsfolk
 
Klik på billedet for stor version
 
Kforums navneliste var lang og mangesidig: Kommunikationschefer, bureaudirektører, universitetsansatte kommunikationseksperter, spindoktorer, kommentatorer og kendte kommunikatører fra K-netværket. Analysen af deres mediesynlighed viser imidlertid, at det hovedsageligt er kommentatorerne, der får medieplads. På de første otte pladser, kun afbrudt af Peter Goll, partner i Geelmuyden.Kiese, finder vi således kommentatorerne.
 
Peter Goll, Kresten Schultz Jørgensen og Michael Ulveman er alle ledere i kommunikationsbureauer, men med holdninger til politik. Noa Redington er eneste fungerende spindoktor (for Helle Thorning). Anne Sophia Hermansen er måske den mest usædvanlige på listen, da hun arbejder som pressechef for Alm. Brand. Men hun har også en fortid i politik som spidskandidat for Liberal Alliance, og har ikke mindst gjort sig bemærket i kraft af sine blogs.   
 
Konklusionen må derfor være, at de kommunikationsfolk, der kan sige noget klogt eller interessant om politik, kommer i medierne.
 

Relaterede artikler

Vi er bureauseksuelle! - Alle vil lege med dem. Bureauerne. Gastro-, femi- eller medieseksuel, forget it! Bureaubranchen puts the sex in sexual, ...

Giv din stemme

3 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

31 JOB

Pressechef

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.