Kommunalvalgets K-segmenter
#Kv13: Dullen, tossen og bykongen

Det er i den grad højsæson for politisk gakkede gangarter, pudseløjerlige personager og andet godtfolk her til kommunalvalget. Vi tager hermed temperaturen på fem arketyper af kommunalpolitikere: Bykongen, kultlederen, dullen, tossen og krigeren.
Har du slet ikke hørt om kommunalvalget endnu? Nåh ikke! Så er det på tide. Her kommer en farvelade af fem festlige arketyper af kommunalpolitikere, som du bør holde øje med ved stemmeurnen på tirsdag.
 
1) Bykongen 
Nej, der er ikke Hans Toft på billedet trods aldersligheden
 
Hans Toft er bykongen over dem alle. Han har været kongen over Gentofte og alle hattedamerne i Hellerup og omegn i 20 år. Og selvom den konservative borgmester for længst har nået pensionsalderen, er han klar til endnu 20 år i borgmestermanegen med sit ambitiøse slogan "gør det bedre”. For selvom bedsteborgerne i den rige bydel aldrig rigtig har fundet ud af, hvad Hans Toft står for, så stemmer de alligevel på ham i søvne. For tænk nu, hvis den røde revolution – som vi nu ser strømme ind over Frederiksberg – skulle invadere Hellerup med højere skat og bedre børneinstitutioner? Nej tak. Hans Toft kan vi regne med. Ligesom gode, gamle Hans Christian Varnæs.
 
2) Kultlederen
 
Tom Gillesberg vil skabe fusionsøkonomi
 
Hvis der er en, man altid kan regne med til valgene, så er det Tom Gillesberg fra Schiller Instituttets Venner!! Troligt stiller han op år efter år, valg efter valg med de mundrette slogans ” Byg Kattegat-broen og et dansk magnettognet”, "Grundlæg et nyt Bretton Woods-finanssystem" eller det nyeste skud på stammen ”Glass-Steagall – ikke EU-fascime” . Ingen kender dog manden, som mest af alt ligner en rar bankmand, som har forvildet sig ind på valgplakater med magnettoge og væltede børsbygninger. Britisk politi og en række aviser har tidligere beskrevet Schiller Instituttets Venner som en politisk kult. I givet fald må Tom Gillesberg være den fødte kulturleder her i Danmark med sine venner i instituttet bag sig.
 
3) Dullen
 
Hvem er hvem?
 
I enhver god valgkamp hører naturligvis en køn, blond kvinde. Og i år har vi igen glæde af look-a-like oddset-pigen Laura Lindahl fra Liberal Alliance. Hun blev mest af alt kendt i 2011, for at oddset-baben ville have sine farver tilbage fra Laura Lindahl. Det fik hun ikke. Til gengæld lavede Danske Spil denne plakat, som med et fik Liberale Laura på det politiske landkort. Nu er hun såmænd spidskandidat her til valget og vil stadig gerne have "gang i væksten", når hun på sin Facebook-profil søger efter dygtige håndværkere. 
 
 
 
4) Tossen
 
Knudsen er knotten
 
Vi har set ham her, der og alle vegne. Thorvald Knudsen med valgkampens skarpeste og mest konkrete valgslogans: "Luk havnebadet!", "Ingen Distortion!", "Cyklisterne ud af byen!", "Mere respekt for bankospil!" samt "Forbyd brug af udendørs grill!". Mest af alt ligner Thorvald Knudsen Walter Matthau i filmen "Gnavne gamle mænd". Enmandshæren Knudsens valgtema lyder mest af alt som en god blanding af Dansk- og Konservative Folkeparti. Men man skal ikke lade sig snyde. For manden med kasketten nyder bred opbakning på de sociale medier – selv fra Mads Holger, der vil stemme ham ind på rådhuset på tirsdag. Det eneste problem er blot, at Thorvald Knudsen er en fiktiv person opfundet af nogle unge lømler, der vil have andre unge til at stemme. Øv, siger vi bare. Endelig en kandidat med kant og budskab.

5) Krigeren 
 
Værdikrigeren er tilbage med fuld ammunition 
 
Til sidst skal vi også have fat i en ældre herre. Mogens Camre, som har været aktiv i politik stort set siden stavnsbåndets ophævelse. Nu er han tilbage. Den gamle værdikriger. Ikke i Folketinget. Ikke i EU-parlamentet, men i Erhardt Jakobsens gamle højborg Gladsaxe som spidskandidat. Og han er allerede på krigsstien med gamle politiske travere som modstand mod indvandrere, røde lejesvende og det danske retsvæsen. Her får vi den rene vare. Ikke så meget politisk pjank og pjat. Det er Camre classic, for som han skriver på sin Facebook-væg: "I øvrigt mener jeg, at sødsuppepolitikerne skal stemmes ud af Folketinget". Han mener nok også ud af Gladsaxe Byråd, når han stormer ind på næste tirsdag.
 
Godt valg på tirsdag. Uanset om du stemmer på bykongen, kultlederen, dullen, tossen eller krigeren.
 
 
____________________________________________________________

Relaterede artikler

Årets hjemmestrikkede slogans og propaganda-plakater    - #KV17: Kommunal- og regionsvalget er for alvor gået ind i sin slutspurt, og det er tid til at gøre status og uddele året...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

41 JOB

Marketing Automation Konsulent

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Julie Bauer Larsen

Julie Bauer Larsen bliver ny leder af Kommunikation og Fundraising hos foreningen Grønlandske Børn fra december. Hun kommer fra en stilling som kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hovedstaden.   

Job

Kommunikations-og programmedarbejder

Frist: 29. november

Kommunikationsmedarbejder

Frist: 5. december

Praktikant

Frist: 1. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.