Khader, Yahya, Bircow - fortsæt selv listen
Nu kommer kendiskandidaterne!

Skrevet af

Anne Sophia Hermansen

71 artikler

0 indlæg

Det er ved at være transfersæson i dansk politik, hvor sandsynlige usandsynlige halvkendisser handles ind til mere eller mindre kulørte, skibbrudne eller desperate projekter op til valgets skæringsdato.

Khader er kommet tilbage til dansk politik, og for nylig var det erhvervsmanden Klaus Riskær, der bejlede til Alternativet. Kort efter stillede digteren Yahya Hassan op for Nationalpartiet, og fitnessdronningen Charlotte Bircow har annonceret, at hun vil prøve at give liberalisterne stålballer. Kforum fortsætter dansk politiks cirkusdøgn og leverer her listen over sandsynlige usandsynlige halvkendisser i dansk politik, og hvilke partier de stiller op for. Og hvorfor.

 


Et karismatisk udvalg af opstillede for Nationalpartiet holder pressemøde. Kilde: Polfoto/FinnFransen.

 


Fra kendishustru over fitnessdronning til Liberal Alliance-politiker. Hvorfor ikk'? 

 

Here goes:

 

Socialdemokratiet
Pensioneret byggematador Kurt Thorsen. Gammel kending i partiet og tidligere praktikant hos overborgmester Ritt Bjerregaard. Her kunne han i dag arbejde sammen med Carsten Hansen om by- og boligpolitik i en slags visionær Double Whopper bestående af dårligt siddende jakkesæt og blanke isser. Kurt Thorsen har godt humør og fikse ideer, næsten a la 12 minutter, og så kan han slå Løkke - i hvert fald i baren. Nok også når det kommer til folkelighed, fornøjelighed og “her har I mig tilbaaage!”

 


Kommende kandidat for Socialdemokratiet Kurt Thorsen? Kilde: Polfoto/Jakob Jørgensen.

 

Bobler
Pensioneret tv-legende Jarl Friis-Mikkelsen. Champagnesocialister i alle lande, foren jer. Og hende Helle er sgu skøn, men lidt stram - det skal Jarlen nok få løsnet op for. Og så er der ikke mere at sige om det kandidatur...det skulle da lige være, at alle har ret til en dejlig slåbrok.

 

Liberal Alliance
Krøsus-kokken Claus Meyer. Mange tror, han er SF’er, men hånden på hjertet: Hvor mange kender du, der har gået på Handelshøjskolen og stemmer SF? Claus er selvfølgelig LA’er. For alle rigtige iværksættere er det pengene, der tæller. Han vil skabe arbejdspladser, have skatten ned, og penge lugter ikke - især ikke dem fra en kapitalfond.

 


Se! Meget mere LA'er end SF'er. Kilde: Polfoto/JacobEhrbahn.

 

Bobler
Pop-duoen Nik & Jay. I Kommer igen synger de: “I 2001 stemte jeg på Anders Fogh, men jeg ved bedre nu”. Det, de ved bedre nu, er, at Venstre, der engang var et parti for de unge, smarte og ambitiøse, er blevet et parti for Lars Tyndskid og hans MRSA-svin. Her er hverken bling-bling, lækre biler, damer eller ideer. Men det er der i LA, rauw, hot.

 


Boing! Nik & Jay er spot-on LA-materiale. Kilde: Polfoto/Thomas Yde.

 

Dansk Folkeparti
Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg. De nye progressive er de gamle reaktionære, og hvor andre så en nationalistisk tosse i DF’eren Jesper Langballe, så Rune en sand boheme. En fri sjæl, en intellektuel aktivist, en politiker med ild i. Sådan bliver Rune Lykkeberg også, når han siger farvel til radikedelige Bo Lidegaard på Rådhuspladsen - træt af sludder om den ytringsfrihed, Politiken alligevel er for servil til at levere.

 

Ligesom DF er Lykkeberg træt af kultureliten. Han solidariserer sig med den lille mands oprør mod det bedrevidende kartoffelrække-Danmark og alt deres speltlort og fine madvaner, bvadr.

 

Bobler
Multikunstner Linse Kessler. Bedre forhold for dyr - og så har hun Amager-tække. Hun vil blive en stærk konkurrent til sossen og Kastrupdrengen Peter Hummelgaard, der taler for meget om tobinskat og for lidt om tatoveringer, steroider og alt det, pigerne på Ama’r rigtig godt kan lide.

 


Linse til demonstration for hunderettigheder foran Christiansborg. Kilde: Polfoto/Jonas Olufson.

 

Radikale
Forfatter Hassan Preisler er det oplagte valg. Kreativ klasse, anden etnisk baggrund og synes, at indvandrere skal tage sig sammen. Men han siger det på en utrolig pæn og tolerant måde. Honningfælden af radikale kvinder med humaniorabaggrund og langskaftede støvler elsker ham, og det er også en slags “brun mands byrde” at underholde de dejlige damer.

 

Bobler
Bjarne Corydon. Den fuldstændige personificering af DJØFokraten, den McKinsey-elskende, nødvendighedsfeticherende Corydon er helt fejlcastet som Socialdemokrat. Hvis man elsker rationaliseringer, optimeringer og reformer, som Bjarne jo gør, så er det kun R, der dur.

 


Blå Bjarne får et kærligt blik fra Morten Østergaard. Kilde: Polfoto/Jens Dresling.

 

Bobler-bobler
Klaus Riskjær. “Jeg mener, jeg har noget at byde på…,” siger han, før han møder muren af forfærdede humanister i den radikale vælgerforening.

 

Konservative
Popsanger Maria Montell. Hun kunne have været dronning af Danmark, nu arveprinsesse efter fallitboet Konservative. Partiet kender hende og ved, at hun er ven af kongehuset. Godt nok rimer “Di da di” hverken på lektiecafé eller grundskyld, men det er lige meget, for de ting betyder heller ikke noget for vælgerne, der efterlyser bedre skoler og bedre integration. 

 


Maria Montell både ligner og opfører sig som en konservativ. Tomas Villum Jensen har taget en konservativ sweater på. Kilde: Polfoto/Claus Bonnerup.

 

Bobler
Grevinde Alexandra. Forretningskvinden, der aldrig har lavet forretninger, passer fint ind i et politisk parti, der ikke har nogen politik. Andet end den politiske vision at opretholde manerer fra et tabt århundrede og støtte et kongehus, der burde være sponsoreret af Aller.

 

Bobler-bobler
Klaus Riskjær. “Jeg mener, jeg har noget at byde på…,” siger han, før han møder muren af forfærdede ældre mennesker i kulørte pullovere i vælgerforeningen i Hillerød.

 

Enhedslisten
Kokken Nikolaj Kirk. Alt stort er ondt: staten, McDonald’s, nøglehulsmærket (eller røvhulsmærket). Og jo mere unga-bunga og fortabt, et folkefærd kan være, desto bedre. Et godt måltid mad spiser man sammen med snavsede mennesker, der aldrig har ejet et jakkesæt eller deres egen hårbørste. Deres autenticitet verificeres af, at de aldrig har set en iPhone. 

 


Nikolaj Kirk i gang med folkegryden. Kilde: Polfoto/Mikkel Khan Tariq.

 

Bobler
Advokat Knud Foldschack. Fri hash, fri økogrønt og befri Christiania fra sig selv. Knud vil også have MRSA-svinenebønderne ud og landbruget tilbage til noget, vi kan være bekendt. Eneste problem er, at Knud har alt for meget røv i bukserne til have en chef omkring de 30, og han stoler stadig ikke på nogen i den alder. Og nå ja, så det faktum, at det er svært at blive noget som mand i EL.

 

SF
Klaus Riskær. “Jeg mener jeg har noget at byde på….” siger han, før han møder den forskrækkede mur af ældre skolelærere. Den gik ikke i Alternativet, måske går den i SF. I al fald skal vi tale om vækst på en ny måde, og penge, særligt andres, er bare et begreb. Klaus har opdaget deleøkonomien, cirkulærøkonomien, cirkusøkonomien og hokus-pokus-økonomien, og sammen med den og dig og dine penge vil han revolutionere verden. 

 


Klaus i sit SF-tøj. Fake it till you make it. Polfoto/Linda Johansen.

 

Bobler
Bonderøven, kendt fra tv. Ingen kender hans rigtige navn, og det er også ligegyldigt, for han er sød og i sweater og det eneste unge menneske, det gamle SF kan identificere sig med.

 

Alternativet
Thomas Blachman. Fordi X Factor og Folketinget jo kan være det samme. Alle er unge og fucking fantastiske - og Thomas er kærlighed til, fra og med folket. Med ham får Danmark sin første kærlighedsminister, han er jazzens Zeus, de tusind velvillige bomuldstrussers ordgyllegasmegud. 

 


En (k)ærlig blød mand: Blachman. Kilde: Polfoto/Anthon Unger.

 

Bobler
Christian Stadil. Selvbegejstring, new age-religion, ævlebævle om win-win og buddhisme. De Radikale er blevet gamle, Christian er evigt ung og på forkant.

 

Venstre 
“Gem kvitteringerne” blev sloganet, der fik Karsten Ree med i V. Han annoncerer sit kandidatur live med Janni på tv.

 

Det hjælper at være nærig som Venstremand. Ligesom andre V-profiler gider han heller ikke betale for noget selv. Og han kan da vist også godt lide en tår over tørsten - bare det er billigt. Hvis han kan få skatteborgerne til at betale for det lokumsspil, han køber til Janni i Tiger, skal han nok gemme kvitteringen. Han bliver så også den eneste i V, der faktisk kan finde ud af at gemme de fordømte kvitteringer.

 

Karsten er selfmade to the bone og kører rundt og hænger sine egne valgplakater op i sin Testarossa. Så sparer han også pizza og dåsebajere til de unge fans fra VU/Handelshøjskolen.

 

Bobler
Bladdronning Bettina Aller. De vil så gerne have kvinder med erhvervsbaggrund til at kandidere lidt i V, og så er hun kendt for at kunne noget med anonyme kilder, der vil få selv Trolex til at nikke anerkendende.

 


Aller ved, hvordan man bærer en mink - og så er man jo allerede halvvejs. Kilde: Polfoto/Stine Bidstrup.

 

Bobler-bobler
“Her har I mig tilbaaage,” synger Klaus Riskær i bedste Thorsen-stil, før han møder muren af forfærdede bønder i Herning. “Jeg har taget en ven med,” siger han og introducerer Morten Albæk som den nye V-kandidat: Således færdiggøres transitionen fra højskoleparti til Handelshøjskoleparti.  

 

Tillykke til de nye kandidater og deres heldige partier. Tillykke fra én, der også selv engang stillede op - it takes one to know one.

 

Relaterede artikler

Det politiske hovsa-år - Året går på hæld. Det er tid til at gøre status. Kforum kigger i kalenderen fra et år, fyldt med overraskelser, ubehagel...
Vor tids Kennedy er tilbage! - Naser Khader er en politisk leder med globalt format. I et lille land, hvor mange politiske kommentatorer stort set er l...
Thulesen taber terræn - Dansk Folkeparti er en af de største succeser i nyere dansk politisk historie, og partiet har oplevet et af de mest succ...
En ny sherif er på vej ind i byen - Her kommer Kforums bud på regeringen 'Lars Løkke Rasmussen II'. Og ja - de Konservative kommer med i regering igen, det ...
Den Thor Möger du kender - Thor Möger Pedersen er tilbage i frontlinjen. Slaget står endnu engang om indtagelse af dansk politiks vigtigste, strate...
Fogh flopper fordi… - Det er en gåde: Danmarks he-man, som arbejder døgnet rundt og løber hver dag, vores egen macho-power-Fogh flopper totalt...
Grundtvig fra Gellerup - Siden den ildsprudlende digter Yahya Hassan meldte sig på banen, er dansk politik kun optaget af ét eneste emne: Hvor st...
Stop konservativ idiotisme - Som et midaldrende punkband i opløsning har De Konservative – med Søren Pape på tomme tønder og Naser Khader på dommedag...
Game of Politics - Serien Game of Thrones er et kæmpe hit - også blandt folk, der ikke normalt tænder på drager, riddere og is-zombier. Mås...
Stop nu. Vælgerne elsker den - Konservatives STOP-kampagne har siden lanceringen for to uger siden fået nogle ordentlige hug i offentligheden. Men har ...
Gud, konge og cafe latte - Mangt og meget er skrevet om De Konservatives krise i de senere år. Ofte har fokus dog ligget på de kommunikative proble...
Velkommen til Kommentariets diktatur - Valget kommer snart. Hvilke kommentatorer skal du vælge at læse? Dem, der kan udlægge, hvad DONG-sagen, dagpenge, valgda...
Alt om politik og samfund - Du kender Lars og Helle ud og ind, men du kan også både navn og politisk ståsted på europæiske og amerikanske politikere...
STOP den politiske floskelfabrik - Budskabsbanaliteter tegner valgkampen. Velkommen til floskelfabrikken og præfabrikerede, selvindlysende politiske onelin...
Valget sker på Twitter - Fokuseringen på sociale medier har aldrig været større i en valgkamp. Samtlige partier og langt de fleste kandidater sat...
Den fedeste fest i dansk politik - Det er skønt at se, hvor gode fester de holder i Alternativet. De fedeste fester er en meget god strømpil på, hvor tinge...
Trump, tåbelighedernes triumfator - Finansmanden Donald Trumps sprogbrug burde udelukke ham fra en seriøs position i den præsidentielle valgkamp i USA, men ...
Alternativets alenlange tømmermænd - Alternativet ved tilsyneladende ikke, hvad det skal være - udover alternativt. Uffe Elbæk er seriøst god til at vinde - ...
Debatredaktørernes fight night - I Danmark bliver der debatteret som aldrig før. Flere og flere fremturer med skarpe holdninger og markante synspunkter p...
Årets hjemmestrikkede slogans og propaganda-plakater    - #KV17: Kommunal- og regionsvalget er for alvor gået ind i sin slutspurt, og det er tid til at gøre status og uddele året...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

46 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.