Mest læst, debatteret og anbefalet på Kforum i 2011
34.130 synes at status updates er outdated

Skrevet af

Redaktionen Kforum

996 artikler

57 indlæg

Christoffer Boserup Skovs artikel om statusopdateringer blev årets mest læste på Kforum. Læs eller genlæs den nedenfor - sammen med årets øvrige hits. Kforum bringer her den knastørre oversigt over årets mest læste, mest debatterede og mest anbefalede indhold på Kforum.
Mest læste artikler og debatindlæg
 
Status updates are outdated oversharing – af Christoffer Boserup Skov
19 anbefalinger, 103 kommentarer, læst 34130 gange
Genren, der krævede et litterært haiku-talent, kun få besad, er så småt ved at dø. Tilbage er socialklasse fem på Facebook, som ikke har fattet, at det er slut, og som opdaterer på livet løs. Derfor får vi fortsat irriterende, intetsigende og irrelevante opdateringer om alt og ingenting. Men man aner konturerne af et skift: Opdateringerne bliver oftere og oftere erstattet af links, videoer og billeder. Det er lettere og knap så litterært.
 
Sent from my iPhone – af Timme Bisgaard Munk
120 anbefalinger, 55 kommentarer, læst 21932 gange
Ingen læser andres Twitter-beskeder, for man har travlt med at skrive sine egne. Alle gør hvad som helst for et ’I like’. Friends er blevet til fans. Ingen skider længere i fred, men spiller Angry Birds imens. Vi er alene sammen, med hver vores skærm. Min iPhone får næsten mere opmærksomhed end min familie. Online har taget magten over virkeligheden. Er det ikke på tide, vi ’unfriender’ den sociale medierevolution?
 
Mode på blog – af Anna Ebbesen
24 anbefalinger, 12 kommentarer, læst 17765
Hvem kan få tøjsalget til at rykke herhjemme? Hvilke danske bloggere er med til at sætte trenden og skabe stilen? Her kommer listen over indflydelsesrige modebloggere. Både over dem, der udløser stormløb på de store udenlandske webshops, og dem der magter at sætte skub i små danske mærker med specielle målgrupper.
 
Hvad sagde jeg – af Henrik Dahl
27 anbefalinger, 44 kommentarer, læst 18578 gange
For et halvt år siden fik jeg skældud for at skrive i en bog, at Helle Thorning-Schmidt ikke er opgaven som statsminister voksen. Siden har virkeligheden indfundet sig med ubønhørlig kraft. Regeringen Helle Thorning-Schmidt er allerede nødlidende, mens Birgitte Nyborg vist stormer frem i meningsmålingerne. Men det kan jo ikke redde regeringen eller Danmark. Der må ydmyghed og lektielæsning til.
 
Hipster tattoo – af Peter Svarre
30 anbefalinger, 6 kommentarer, læst 13891 gange
Glem alt om sømandens frække dame, rockerens dødningehovede, fantasyfolkets keltiske slyngninger eller fitnessinstruktørens kinesiske skrifttegn. Tatoveringens nye sort er hipster tattoo. Det er tilfældigt, det er kryptisk, det er selvironisk. Det er ufortyndet Vesterbro lige ind under huden. Hvordan er det kommet så vidt? Få her hele historien, fra gode gamle tattoo-Ötzi the Iceman til gutterne henne fra Café Dyrehaven, som i går fik tatoveret en LEGO-klods og i dag har glemt, hvor det lige er, den sidder på kroppen.
 
Post Tøger-shortlisten – af Redaktionen
47 anbefalinger, 16 kommentarer, læst 13467 gange
Kan Tøger Seidenfaden erstattes? Nej. Skal han erstattes? Ja. Her er feltet af folk, de taler med og om på Rådhuspladsen lige nu. Tretten gode bud fra Knudsen til Krasnik, fra avissnedkeren til talkshow-værten. Spørgsmålet er, om Politiken vil have en Tøger-klon eller en Tøger-kontrast. Og vil de have en kulturseismograf, en politisk aktivist eller en nyhedshund? De færreste kandidater kan rumme alle Tøger-rollerne, med undtagelse af Connie Hedegaard – feltets ubestridte favorit ud over Clement Kjersgaard og Poul Erik Tøjner fra Louisiana naturligvis.
 
Derfor skrev jeg om Helle – af Henrik Dahl
24 anbefalinger, 51 kommentarer, læst 12273 gange
Jeg er blevet beskyldt for at have begået et karaktermord på statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt. Men en nøgtern vurdering af kompetencer og kvalifikationer til landets højeste embede er ikke et karaktermord, snarere en varedeklaration. Hun er vejet og fundet for let. Det er klart, at det må være smerteligt at læse for de mange, der drømmer om et politisk magtskifte.
 
Fuck Kussomaten – af Ulla Holm
26 anbefalinger, 33 kommentarer, læst 11575  gange
Kusser må ikke være barberede eller opererede eller piercede. Det har en flok feminister bestemt. Og nu har de endda opfundet et apparat til at kontrollere korrekte kusser: Kussomaten. Problemet er bare, at ingen kusser er mere normale og naturlige end andre. For kussers udseende handler om mode. Lad mig derfor slå et slag for den stylede kusse. Den er ikke et kussehår mere kunstig end den ’naturlige’.
 
24 ulæste i ForældreIntra-Inboxen – af Signe Wenneberg
25 anbefalinger, 59 kommentarer, læst 11414 gange
Hvad har skuespilleren Anne-Grethe Bjarup Riis, business-bloggeren Dorte Toft og internet-entreprenøren Thomas Madsen-Mygdal tilfælles? De hader funktionaliteten i ForældreIntra. Har du heller aldrig forstået ForældreIntra? Bliver du spammet af speltmødre, eller kan du slet ikke finde Asbjørns og Emil C’s mor? Har du også 24 ulæste beskeder om dit barn? Politikerne råber op om at fremrykke de offentlige investeringer. Hvad med at starte med det forældede ForældreIntra?
 
Helle er en helt – af Annegrethe Rasmussen
51 anbefalinger, 69 kommentarer, læst 10505 gange
Henrik Dahl tager fejl. Socialdemokraternes leder er præcis det modsatte af, hvad den skuffede sociolog vurderer. Helle Thorning-Schmidt er med sit brede kendskab til samfundspolitiske temaer i Europa, sin solide akademiske uddannelse og sit fejlfrie engelsk den første rigtigt globalt orienterede socialdemokratiske formand, som Danmark har haft siden Jens Otto Krag.
 
Du siger praktikant, jeg siger slave – af Roy Langer
48 anbefalinger, 73 kommentarer, læst 10364 gange
I denne tid strømmer nyuddannede kandidater til det kriseramte arbejdsmarked og dermed lige ud til arbejdsløshed. Virksomheder og organisationer i blandt andet k-branchen udnytter situationen ved at tilbyde praktikantophold. Det betyder nul løn for belastende arbejdsopgaver. Amerikaneren Ross Perlin har i bogen ’Intern Nation’ undersøgt fænomenet og konkluderer, at praktikantophold er unfair, socialt skæve og samfundsskadelige. Praktikanter er den ny økonomis slaver. En dansk konklusion må være, at praktikantophold de-organiserer arbejdsmarkedet og undergraver flexicurity-modellen.
 
Bonderøve – af Per Meilstrup
45 anbefalinger, 65 kommentarer, læst 9714 gange
Der går en lige linje fra Lars von Triers ubegavede nazi-vitser til Jyllands-Postens civilisationsspøg med Muhammed-tegningerne, som stadig martrer Danmarks anseelse. Begge illustrerer, at vi er en nation af håbløse bonderøve, der ikke kender vores plads i verden eller evner at se ud over nærmeste markskel. Vi er fanget i en evig båndsløjfe af Olsenbanden-film i bedste sendetid. Danmark har vendt globaliseringen ryggen.
 
Erikrasmussenvås – af Henrik Dahl
43 anbefalinger, 17 kommentarer, læst 8466 gange
Et nyt parti, Fremtidens Danmark, har set dagens lys og skabt håb ude omkring i de små hjem. I spidsen for foretagendet står VVS-branchens førstemand inden for varmluftteknik, Erik Rasmussen. Han har en stor overraskelse til dig: Du kan ikke stemme på partiet, men skal i stedet købe et abonnement på Mandag Morgen.
 
Den brugerdrevne død – af Rasmus Bech Hansen
40 anbefalinger, 40 kommentarer, læst 8202 gange
Brugeren er kongen. Det er budskabet fra marketingstrateger, innovationskonsulenter, designere og selv embedsmænd og politikere. Brugerdreven innovation er derfor svaret på alle spørgsmål. Men der er et problem – de sympatiske brugeranbefalinger er vildledende. For ingen kommercielt succesfulde produktinnovationer er skabt med en brugercentreret tilgang. Faktisk er det modsatte sandheden: Brugerne skaber ikke, men følger stærke brands.
 

Memories of Emmerys - af Joachim Sperling

23 anbefalinger, 32 kommentarer, læst 7617 gange

Emmerys er i betalingsstandsning, nullernes fest forbi og caffe latte-segmentet traumatiseret. Hvad gik galt for kvalitetsbageren? Emmerys havde let ved at slå Din Håndværksbager ud af den kreative klasses forbrug. Men Lagkagehuset kunne Emmerys ikke klare. Emmerys' brød og kager er lidt for sære, mens madolierne og de umalede kaffebønner alt for specielle. Og dyre. Det er sørgeligt, men sandt – hvis Emmerys skal overleve bagerkrigen, må der mere fabrik ind i butikkerne.

 
Ditte Okmans nye statusopdatering – af Jesper Andersen
19 anbefalinger, 21 kommentarer, læst 6421 gange
Der er intet, der renser luften som en god undskyldning. Nu siger sidste års onde kælling, Ditte Okman, undskyld for sine grove statusopdateringer og beder om tilgivelse. Hendes comeback følger alle kunstens regler for god krisekommunikation. ”Jeg er ikke ond, jeg er dum,” lyder alle tiders undskyldning i Alt for Damerne.
 
Det mest læste speciale
 
Hvor mange 'liker' din kommune? – af Anna Brill Jørgensen
18 anbefalinger, 6 kommentarer, læst 3382 gange
Kommunerne har ondt i omdømmet, fordi servicen er presset, og interessen for nærdemokratiet er faldende. Kan kommunerne i den situation bruge Facebook som platform til at komme nærmere på borgerne? Et nyt speciale viser med to cases, Allerød og Aalborg, at de sociale medier skal bruges hensigtsmæssigt, hvis de kommunale myndigheder skal genskabe og styrke forbindelsen til borgerne.
 
Det mest læste blogindlæg
 
Hvem er kongen af Kartoffelrækkerne? – af Rene Fredensborg
38 anbefalinger, 88 kommentarer, læst 18422 gange
Trods ambitioner om at ligne både Press og The New Yorker, er magasinet Københavnerlige så tandløst som Bo Bedre. Det er netop det, der er så provokerende. For mens Danmark er i krise, så vælger Københavns in-crowd atter engang at lukke øjnene for alt andet end sig selv. Er det ikke på tide, at gammel-hipsterne begraver sig selv som journalist-type?
 
De mest anbefalede (der ikke også var mest læste)
 
Fra Social Media til Cross-media – af Jesper Balslev
57 anbefalinger, 15 kommentarer, læst 7840 gange
Social media-hypen er ved at lægge sig. Nettet er ved at transformere sig til en kirkegård af forladte Facebook-sider, tomme Twitter-konti, døde blogs og spøgelsescommunities. Vi begynder så småt at reagere negativt på budskaber som "tilstedeværelse", "transparens" og "brugerinddragelse". Vi har lært at tage de gode ting ved social media til os, og vi behøver ikke høre mere om det nu.
 
Fullrate & Big Brother – af Lara Mulady
Blogindlæg, 47 anbefalinger, 14 kommentarer, læst 2903 gange
I recently had an interesting experience with Twitter. I'm going to share it. When we moved into our new flat, after some research (in to prices, I admit), we settled on Fullrate as our internet provider.
 
Stop Facebook-smiskeriet – af Anders Colding-Jørgensen
46 anbefalinger, 45 kommentarer, læst 7574 gange
Mange firmaer har fået Facebook galt i halsen. De tror, at man skal involvere sig i inderlige samtaler med brugerne, og at man skal blive rigtigt gode venner med dem. Og så er det virksomheden begynder at smiske efter klik og I Likes. Stop dog det pjat og få en professionel relation til dine kunder – også gerne via Facebook.
 
Hold nu op med at tælle fans – af Ask Hybel og Mikael Lemberg
44 anbefalinger, 12 kommentarer, læst 6821 gange
Facebook har de seneste måneder skruet kraftigt op for optimering af platformen med et væld af designændringer og nye muligheder. Skrevet hen over alle de nye lanceringer synes at være ét nøglebudskab: Det handler ikke længere blot om fans.
  
Lidt om Google+ – af Rene Clausen Nielsen
Indlæg, 42 anbefalinger, 7 kommentarer, læst 4414 gange
Så kom Google igen med et forsøg på at lave noget socialt. De kalder det Google+ (når du ser nogen henvise til G+ er det det samme). Denne gang et reelt socialt netværk (ikke så bloated som Orkut, men meget mere end Jaiku og Buzz), som forsøger at ramme øjeblikkets to centrale delingstjenester, Twitter og Facebook. Og det gør det ganske fornuftigt. Om det betyder, at de kan få folk til at flytte fra to tjenester, hvor man allerede har lagt masser af energi, viden og indhold er en anden sag.
 
Stop bøllebloggerne – af Peter Svarre
42 anbefalinger, 27 kommentarer, læst 3947 gange
Berlingskes Lisbeth Knudsen er bange for de frie bloggere. Så bange at hun vil have, at alle, der ikke er bloggere, af kulturministeren får en fjer i hatten, så man let kan kende disse fornuftige mennesker (læs: papirbaserede journalister) på lang afstand, når de færdes på nettet og risikerer at blive forvekslet med bøllebloggerne. Hendes forslag er patroniserende og grænser til det totalitære.
 
Irmas antifeministiske bøsseævl – af Mette Bom og Nanna Kalinka Bjerke
36 anbefalinger, 33 kommentarer, læst 8755 gange
Fødevarekæden med det nydelige pigenavn kom forleden til at smide forklædet og jokke eftertrykkeligt i den økologiske spinat. En ’sjov’ reklame med kønsdiskriminerende undertoner – og så kom der røre i Facebook-dammen. Over tre feriedage i bedste spisetid gik Irma fra at være alles indkøbsdarling til en, som skyder sig selv i foden og sine kernekunder midt mellem øjnene. Vi bringer en ægte 70'er-analyse af Irmas fuck-up.
 
Facebook med stort F – af Marta Karolina Olsen og Randi Hovmann
33 anbefalinger, 7 kommentarer, læst 5418 gange
Formål, Formidling og Forankring. Det er de tre store F’er, når jeres virksomhed er på Facebook. Uden en afklaring af, hvad I vil og ikke vil gå i dialog om på Facebook, samt en god organisatorisk forankring af jeres Facebook-aktiviteter, kan jeres side alt for hurtigt virke utroværdig eller tilfældig, blive et trækplaster for ekstern eller intern kritik eller ende på Facebooks grumme kirkegård for døde sider.
 
Fanget i filterboblen – af Peter Svarre
33 anbefalinger, 13 kommentarer, læst 4515 gange
Har du tænkt over, at der er venner på Facebook, som du aldrig ser en statusopdatering fra? Har du tænkt over, at dine søgeresultater på Google ikke er de samme, hvis du søger fra din kollegas computer? Har du tænkt over, at der dukker besynderligt relevante reklamer op på websider, som du aldrig har besøg før? Uanset om du er klar over det eller ej, er du blevet fanget i filterboblen!
 
De mest kommenterede (der ikke også var mest læste)
 
Spam nettet med LA – af Jon Lund
19 anbefalinger, 97 kommentarer, læst 6754 gange
Sig navnet “Freedom fighter”. Lyder det aggressivt? Det er det. Navnet dækker over Liberal Alliances nye Facebook-app, der – komplet med Holger Danske-agtigt våbenskjold, missioner og militære titler – blæser til kamp for personlig frihed og 40 procent skat. Den taler rent til 180grader-segmentet af indædte liberalister, men lader den store gruppe af desillusionerede borgerlige vælgere kold. På vejen risikerer den at fylde den danske online-verden op med ligegyldige debatindlæg, Facebook-trolls og spam.
 
Folkemødet uden folk – af Michael Thouber
10 anbefalinger, 58 kommentarer, læst 2592 gange
Folkemødet er netop slut på Bornholm. Folkemødet er Bertel Haarders idé og skabt efter svensk forbillede, hvor politikere og meningsdannere siden 1968 årligt har mødt det svenske folk til den politiske sommerfestival Almedalsveckan. Problemet med den danske pendant var blot, at man havde glemt at invitere ”folket” til Allinge.
 
Radio Dagen Efter – af Mikael Jalving
19 anbefalinger, 56 kommentarer, læst 9229 gange
Hvad kan man få for 700 millioner kroner? Omkring 10.000 hofteoperationer, nye historiebøger i folkeskolen, mere personale på plejehjemmet eller bedre infrastruktur i Trekantsområdet. I stedet har vi fået Radio24syv: Et anstændigt gruppeknald mellem Liberal Alliance, de Radikale og Feministisk Facebookparti. Østerbro møder Tisvilde og Bernadotteskolen mingler med Krebs Skole. Gement sagt: københavnere med alt for meget ego, alt for meget trip, og alt, alt for lidt at have det i. Velkommen til den store vennetjeneste.
 
Når sproget kører af sporet – af Pia Lauritzen
12 anbefalinger, 56 kommentarer, læst 5130 gange
Der er mange gode grunde til at udfordre den sprogforståelse, der hærger ledelsesteori og -praksis under betegnelser som socialkonstruktionisme, poststrukturalisme, narrativ samtalepraksis, systemisk ledelsesteori m.fl. Den væsentligste er, at den ikke harmonerer med menneskets måde at være sproglig på.
                                                                   

Relaterede artikler

Årets mest læste på Kforum - Vi lærte at spotte Støjbergs retorik, råbe Cityboiske sætninger som 'du er møn Greta din pel', og at der ikke er nogen, ...

Giv din stemme

6 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Pressechef

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.