Mest irriterende billeder på Instagram
Instagram: How to lose a follower in 10 ways

Søndag aften tikker en e-mail ind. Den er fra en vis chefredaktør på en større kommunikationsplatform. Han er træt af sit Instagramfeed. Så træt, at han spørger, om vi vil skrive en artikel om alle de mange irriterende uvaner på platformen. Og der er mange.
For eksempel hader jeg generelt selfies, billeder af folks fødder osv.
 
Han vil ikke se dit klar-til-byen-feeling-fly-selfie, han er ligeglad med den nye nuance af Essie-neglelakker. Har du fået nye løbesko? Who cares?! Han er træt af den lave kvalitet i billederne og den høje kvantitet i feriealbummet. Det skal stoppes. Instantly!
 
Problemet er bare, at alt det som pågældende chefredaktør hader mest ved Instagram, er alt det, som vi elsker - og elsker at hade - ved platformen! Og som vi praktiserer i stor stil. Han siger irriterende. Vi siger facinerende.
 
Men men men … Det er svært ikke at se sine egne fejl, når en sej og belæst dude klager over dårlig opførsel. Derfor: Timme – you’re a cool guy. Og dette er 10 måder, vi mister dig som follower på Instagram:
 
 
Selv kikset Selfie redaktør
 
1. Selfies
Spejl-pose, hovedet på skrå, fleks med musklerne eller kysseklare læber. Selfies kommer i mange variationer – med og uden arm, med og uden selvironi. Men uanset, hvor smukke de øjne er, og hvor meget du anstrenger dig for at se ud, som om du ikke ved, at billedet bliver taget (girl, det er stadig et selfie, selvom du kigger væk), så ender du med at få det kræsne, krævende og kritiske publikum til at rulle med øjnene. Selfies er en synd. Du kan ikke gemme dine selvpromoverende intentioner bag en underspillet billedtekst som ”Hård dag på jobbet”, ”God lørdag alle sammen” eller måske bare ”#Møs”. Du har taget det billede af dig selv, du vil gerne have, at folk liker det.
Gør det dig selvoptaget? Absolut. Men hey – det er ikke et selfie uden self. Og du er smuk nok til at køre #nofilter-tagget – også når det ikke er helt sandt.
 
Klassisk fitness-selfie
 
Wcpic med de to forfattere
 
Variationer: fitness-selfie, wcpic, what-to-wear-selfie, what-I-am-wearing-selfie, (sol)brille-selfie, duckface, hov-er-der-et-kamera-i-mit-ansigt-lige-nu-selfie, gruppe-selfie, half-face-half-clothes-selfie, ansigt-i-forgrund-selfie, se-min-kæreste-selfie, super-close-up-selfie.
 
Spejl-pose, hovedet på skrå, flex med musklerne eller kysseklare læber - selfies kommer i mange variationer
 
Fødder i alle deres afskygninger
 
2. Footies (og nailies)
De nye sneaks komplimenterer bare det græs – og med LO-FI-filteret er der ikke et øje tørt. Hov, har du lagt et nyt lag neglelak? Det skal instagrammes! Vi taler om Footies og nailies. Billeder af tæer, fødder, sko, stænger og ikke mindst negle, der viser, hvor du er, hvad du laver, og hvor perfekt du har matchet sokkerne med det eksklusive arkitekturmagasin, der tilfældigt er placeret i skødet. Helt ærligt: et par gode ben er mega sexet, men kan det inspirere? Kan det vælte et kreativt hjerte omkuld? Nok ikke. Foot-pics har helt sikkert haft sin storhedstid, og de første, der med en skæv vinkel fotodokumenterede deres fødder med havudsigt, har uden tvivl skabt præcedens for hele insta-verdenen. Men en SÅ god idé tigger om kopiering, og pludselig bliver et skævt og finurligt take på hverdagen ”so four minutes ago” – i hvert fald for det mere kræsne segment.
 
Variationer: accidential-boob-footie, nye-sko/strømper-footie, showing-off-something-else-to-show-your-legs, løbesko-footie (we get it – du er herre aktiv), sutsko-footie, ny-neglelak-nailie, holding-something-to-show-new-polish-nailie.
 
Hov, har du lagt et nyt lag neglelak? Det skal instagrammes!
 
3. Foodies
Kan man overhovedet spise en portion koldskål, lave en gourmetburger eller drikke en smoothie uden at tage et billede af det mere? Insta it – or it didn’t happen! Madbilleder flyder som mælk og honning på Instagram, og ve dig, hvis pastaen med ketchup eller frysepizzaen ikke ligner en NOMA-anretning. Du ved jo godt, at alle dine venner lever af enten paleo eller gourmet – intet over, intet under – og du må hellere begynde at tage udtrykket latteart en del mere seriøst. Og nu vi er ved det: Slikket feder stadig, selvom du har taget et billede af skålen. Faktisk dobbelt så meget. Filteret feder også.
 
Variationer: café-foodie, latteart, I-made-food-foodie, slikskåls-foodie, jeg-er-på-kur-foodie, uh-look-at-me-I-can-eat-anything-foodie, restaurant-foodie, latergram-foodie, mad-i-blender-foodie, frugt-foodie.
 
Madbilleder flyder som mælk og honning på Instagram, og ve dig, hvis pastaen med ketchup eller frysepizzaen ikke ligner en NOMA-anretning
 
4. Hashtag-tsunami og likehunting
På dette punkt er vi tilbøjelige til at give kritikeren ret.
#Hashtags #inflation #er #uncool.
Tags er til for at blive klikket. De er aktive og inviterer til et kig. Nogen må lære teens om nøgleord. Jesus! Men kampen om opmærksomhed er stor, og halter det med antallet af følgere, kan et par hashtags eller 30 være vejen frem.
 
Like, hvis du er enig. Eller hvis vi er smukke. Vi følger tilbage.
 
Kampen om opmærksomhed er stor, og halter det med antallet af følgere, kan et par hashtags eller 30 være vejen frem
 
5. Drunkies
Var du i byen i nat? Ja? Det forklarer nok de mange blurry og nærmest sorte billeder af cocktails, øl og venner. Mmm ... Det var en god tur! Så god, at den fylder minimum fire billeder i feedet.
 
En voksen instagrammer vil nok mene, at hvis et pic kræver et #manskullenokhaveværetder-hashtag, så skulle det nok ikke have været på Instagram. Der findes udemærkede sociale medier til den slags. Og de er IKKE visuelle!
 
”Værdien i et visuelt medie skal findes i det visuelle.”
 
What?!
 
Husk lige, hvor sjovt det var at tage billederne! Manner!
 
Og fortjener alle vennerne ikke at vide, hvor boheme (ikke hipster!) du var i Kødbyen, hvor big-spender du var på Fugu, eller hvor ægte du var med en flaskeøl på Harbo Bar? No brainer! Click away.
 
Variationer: Hmmm … Hvad er en variation af uskarpt og mørkt? Different place – same shizzle.
 
Mmm ... Det var en god tur! Så god, at den fylder minimum fire billeder i feedet
 
6. Spam and the curse of #latergram
Ferie = oceaner af poolfotos, pæne skyer og solnedgange. Er det umuligt at vælge mellem de 26 billeder af strandudsigten? Hell yes! Smider du hele feriealbummet op? Måske ikke - men ryger der mere end et par billeder op i træk, så udfordrer du insta-kodeks nummer #256. Dine intentioner er gode nok – dine følgere har trods alt ikke hørt fra dig hele dagen. Så du giver dem en ordentlig overhaling feriekærlighed direkte fra dig til deres feed. Eller hvad med det bryllup, du var til i lørdags, som du aldrig fik uploadet billeder fra? Mandag er alligevel sådan en kedelig dag. Så du beriger dine følgere med en ordentlig omgang hvid kjole, kirke og fest og tagger det hele med latergram – for så er det ligesom okay.
 
Variationer: ferie, bryllup, dag-med-børnene, dag-med-bedsteforældrene, konference-slides, fødselsdag, polterabend, du-passer-hus/kat/kanin/hund/baby – hvilket bringer os videre til…
 
Ferie = oceaner af poolfotos, pæne skyer og solnedgange
 
 
Baby selfie selvportræt
 
7. Babies og dyr
Vi ved det - alt småt og nuttet er godt: Din baby er cute fra alle vinkler og alt med pels er sødt. Færdig! Nu drikker baby, nu leger baby, nu laver baby fjæs-der-ikke-er-til-at-stå-for. Klik, klik, klik og ud med billederne. Dine venner og din familie elsker det, og deres mange likes motiverer dig. Eller hvad med hunden, katten, kanariefuglen? De er da heller ikke til at stå for!
 
 
Variationer: Har den pels eller fjer? = du har et dyr – Er den rynket og blød? = du har en baby. Der er ingen variationer.
 
Her er et babybillede. Har du set et, har du set dem alle. Bortset fra det her af William, naturligvis. Han er noget HELT særligt
 
8. Lovebirds
Ny kærlighed. Gammel kærlighed. Ægte kærlighed. Er der noget smukkere? To mennesker, der vælger at dele livet og hinanden med alle os andre. ”Er min kæreste ikke den sødeste i verden?” spørger du under billedet fra Islands Brygge med din bedre halvdel i armene. Eller måske behøver kæresten ikke engang være på billedet. Ringen, roserne, den fluffy bamse er mere end nok. Og hvis I er rigtig lækre, så er billeder i bikini og badebuks obligatoriske. Det er til glæde for hele dit savlende netværk, der bare drømmer om en wifie som din! Hele verden skal vide, hvilke lunser de går glip af, så gør dig klar til kategorien twosies. Og husk så lige: Det betyder så uendeligt meget mere, når du skriver ”tak elskede” direkte på Instagram, selvom I sidder ved det samme cafebord.
 
Variationer: kram, kys, gaver, dates, vi-gør-alting-sammen, vi-er-de-første-kærester-på-månen
 
”Er min kæreste ikke den sødeste i verden?” spørger du under billedet fra Islands Brygge med din bedre halvdel i armene
 
 
 
Seriøse internationale aviser helt tilfældigt i sofaen. Bemærk adresse label, ikke noget med impuls-køb her
 
9. Accidential bog-/avis-flash
Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan en af de mere seriøse aviser eller Dostojevskijs samlede værker har det med at poppe frem i hjørner, under kaffekopper, ved siden af laptops og så videre? Coincidence? I think not. Alle ved, at det klæder et instagram med lidt instant-kultur, og nu man alligevel har det med i tasken. Ish.
 
Variationer: En soleklar genrehybrid. Kan spottes i stort set alle typer instagrams.
 
Alle ved, at det klæder et instagram med lidt instant-kultur, og nu man alligevel har det med i tasken. Ish
 
10.  Quoties – eller Gajolcitater
Ren tekst på et visuelt medie. Sådan.
”Life is what happens while you are busy making other plans”. Så meget visdom. Så få filtre. Og du kan godt gemme dine sjove memes langt væk. Not on my Instagram. Her vil vi have serveret livets store sandheder på ensfarvede baggrunde, godt proppet med emojis i kommentarfeltet.
 
Sidder du og tænker på det perfekte citat lige nu? Ud med det - der er slet ikke nok hverdagspoesi, lommefilosofi og personlige mottoer derude. Giv os noget at tænke over i vores "stressede og jagede" hverdage, God damn it.
Nettet flyder over med små tekstskatte, der bare venter på at blive præsenteret, så unikt som kun et instagramfilter kan gøre det. Når alt kommer til alt, er Instagram ligesom en æske chokolader, og hvis du ikke nyder turen, så fuck destinationen. Selv tak.
 
Variationer: skrevet-i-hånden-quoties, med-tegninger-quoties, uden-tegninger-quoties, halve-quoties, self-quoties, OH-quoties, navne-quoties, news-quoties
 
Så meget visdom. Så få filtre. Og du kan godt gemme dine sjove memes langt væk
 
Den perfekte profil
Listen er vores already DO’s, og helt sikkert DON’Ts for mange. Virkeligheden er, at man kan have nok så mange meninger om, hvad der er god og dårlig stil på Instagram, men pludselig har man alligevel taget det billede af Coladåsen med ens navn på, givet den Earlybirden og sendt den afsted med 15 hashtags.
 
Den bedste Instagramprofil er kreativ, udfordrende, kunstnerisk, med skarpt fokus og fantastisk lyssætning. Den har et budskab, sørger for at tekst og billede er aligned, bruger filtre med omhu, og hashtagger meningsfyldt og i passende mænger. Billederne er taget i Berlin eller i en anden hip hovedstad. Det kunne for eksempel være et visuelt udfordrende skilt med en intelligent fornærmelse. Lidt undergrunds-streetart. Eller en mindre kunstners hidtil ukendte farvelade af et maleri. Du ved, bare det er sådan lidt arty farty på den kulturadikale måde – men uden at blive prætentiøst.
 
Derfor … på vegne af alle os almindelige dødelige i Instagram-Danmark … Undskyld.
 

Relaterede artikler

Hvorfor hader vi selfier? - En selfie er et selvportræt, der er taget med en mobil og lagt ud på de sociale medier. Dag for dag bliver der taget fle...
DON’T DO THE DUCKFACE - Emma skrev i 1918 bogen ”Takt og Tone – Hvordan vi omgås” som de fleste kender om ikke indholdet af, så titlen på. Hvad ...

Giv din stemme

87 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

66 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Kursus

Kommunikationsmåling: Kend effekten af din kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.