Dine k-cravings satisfied
K-brief uge 9

Need to know for k-folket uge 9

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1005 artikler

57 indlæg

Her samler vi det, du skal vide, nu vi ved det. Den amerikanske præsident får sin briefing hver morgen, du får den hver uge i dit nyhedsbrev. Kforum kuraterer kort om kommunikation.
I denne uges K-brief kan vi berette om Fords drone-pakkelevering, afsløre Facebooks ambitioner om at video-optimere platformen og opfordre dig til tage på Folkekirkens Nødhjælps indsamlingsdate.
 
Vil du på indsamlingsdate med mig?
Et nyt studie fra tidsskriftet Evolutionary Psychology viser, at ens chancer for at finde kærligheden øges, når man gør noget godt for andre. Dette har inspireret Folkekirkens Nødhjælps nye hvervekampagne, der tager udgangspunkt i at kombinere den klassiske kaffedate med at samle ind til verdens fattigste.
 
 
Organisationen har i den forbindelse lavet et specielt filter, som brugere af dating-apps såsom Tinder, Dating.dk og Happn kan anvende ovenpå deres profilbilleder. Når filteret aktiveres, vil der tilmed  stå "Klar på indsamlingsdate" under profilbilledet. Og så er der ikke andet for end at 'matche' med andre (næste)kærlighedssøgende filantroper.
 
Få leveret alt dit lort direkte til døren
Sådan lyder det i The Verges beskrivelse af Fords nye tiltag. Til Mobile World Congress i Barcelona præsenterede Ford i går projektet 'autolivery', som består i selvkørende biler, der kan afsende droner, som leverer pakker til steder, der ellers er svære at nå. 
 
 
Verdensberømt tænketank åbner afdeling i København
Hvor danske erhversledere tidligere måtte tage turen til high-tech heaven, Silicon Valley i Californien, for at hente inspiration, bliver det nu noget mere tilgængeligt. Singularity University, som er kendt for sine teknologiske udviklinger, åbner et innovationscenter, der kommer til at ligge i Copenhagen Science City, som er placeret mellem Nørrebro og Østerbro i København. 
 
Robotter skal også betale skat
Såfremt en robot overtager et menneskes job, så skal den også betale skat. Det mener co-founder af Microsoft Bill Gates i hvert fald. I et interview med Quartz fortæller Gates, at det vil stikke en midlertidig kæp i hjulet på den stigende automatisering, hvis virksomheder beskattes af deres brug af robotter.
 
 
Bill Gates står ikke alene med denne holdning. Europa-Parlamentet foreslår også, at der skal være afgifter på robotter for at kompensere for det tab af job, de medfører. Ifølge Bank of Englands cheføkonom Andy Haldane risikerer 80 millioner jobs i USA og 15 millioner jobs i Storbrittannien at blive automatiseret inden for den nærmeste fremtid. Disse jobs hører til de lavest lønnede, og dette betyder, at brugen af robotter vil medføre et endnu større skel mellem rig og fattig. 
 
Facebooks rækker ud til medieindustrien
Facebook er ikke kun interesseret i at redde sit forhold til medievirksomheder, der er bekymret over det sociale medies rolle i spredningen af fake news, men vil tilmed forsikre dem om, at Facebook også har deres "business concerns top of mind". Facebook inviterede derfor medievirksomhederne - herunder ledere fra tv-stationerne ABC og NBC, aviserne The New York Times og The Washington Post samt digitale medier såsom Buzzfeed og Vice - til en snak om det nye Facebook Journalism Project
 
 
Her informerede Facebook både om sit nye fake news-filter såvel som sit ønske om at arbejde tættere sammen med medieindustrien med det formål at gøre Facebook til en bedre og mere video-venlig platform, blandt andet med video advertising, en ny TV-app og længere videoer.
 

Relaterede artikler

Dronerne kommer - Ordet ’drone’ betyder han-bi. Det er de bier, som ikke kan stikke, men som i stedet er udstyret med forplantningsorganer...
Find de bedste k-events HER - Mangler du et overblik over, hvad der sker i løbet af året af kommunikationsrelevante arrangementer? Ingen panik! Vi præ...
K-brief uge 6 - Her samler vi det, du skal vide, nu vi ved det. Den amerikanske præsident får sin briefing hver morgen, du får den hver ...
K-brief uge 7 - Her samler vi det, du skal vide, nu vi ved det. Den amerikanske præsident får sin briefing hver morgen, du får den hver ...
K-brief uge 8 - Her samler vi det, du skal vide, nu vi ved det. Den amerikanske præsident får sin briefing hver morgen, du får den hver ...
De otte største digitale trends i 2017 - Her er Pentias bud på otte af de største digitale trends i 2017:

Kommentarer

Få nyhedsbrev

23 JOB

Digital kommunikationsmedarbejder

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationskonsulent

Frist: 11. december

Head of Brand & Marketing

Frist: Hurtigst muligt

Communications Manager

Frist: 16. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.