Hvem styrer kommunikationen?

Skrevet af

Tine Brødegaard

12 artikler

0 indlæg

En ny undersøgelse viser at statslige styrelser, amter og private virksomheder foretrækker akademikere som informationschef. Til gengæld er flest journalister ansat som informationschefer i NGO’ere og fagforeninger.

For at blive en succesfuld informationschef skal man kunne jonglere akademikerens grundighed med journalistens praktiske tilgang – og integrere områder som HR, management og afsætningsøkonomi. Det mener Jens Otto Kjær Hansen, direktør for Center for Journalistik og Efteruddannelse, CFJE.

Akademikere er måske bedst til ’cross-over faglighed’. I hvert fald kan akademikere oftere end journalister skrive informationschef på visitkortet. Mens hver anden informationschef har en akademisk baggrund, er det kun hver tredje der er uddannet journalist. Det viser den første danske undersøgelse af, hvem der styrer kommunikationen i landets offentlige institutioner og private virksomheder.

Undersøgelsen af informationscefers baggrund og holdninger hviler på oplysninger fra næsten 100 store danske virksomheder, alle ministerier, alle amter, de 10 største kommuner, tre største fagforbund, 10 største fagforeninger og 10 største NGO’er. CFJE står for undersøgelsen.Læs mere på:

www.cfej.dk/cfje/VidBase.nsf

Relaterede artikler

Alle har en dagsorden. Nogle har en dagsorden som sætter dagsorden - Medlemskommunikation er under pres. Det er ikke længere nok at udsende et medlemsblad en gang hver fjortende dag, og så ...
Kommunal corporate communication - Der er tryk på kedlerne i det kommunale maskinrum. Kommunerne er i fuld gang med at udmønte de 49 love, der tilsammen ud...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

35 JOB

Kommunikationsspecialist

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.