Hvad siger dit skrivebord om dig?
Vis mig dit skrivebord

Skrevet af

Redaktionen Kforum

928 artikler

57 indlæg

De fleste af os bruger hele vores arbejdsdag bag skærmen, mens vi kigger på vores virtuelle skrivebord. Men hvordan ser det ud på de gode gamle af slagsen – altså på de fysiske skriveborde. Hvad pynter vi dem med, og hvad siger indretningen om os?
Her får du 32 eksempler på, hvordan ukendte og kendte skriveborde ser ud rundt omkring i verden.
 
Minimalistisk teknologi og natur i skøn forening.
Kasper Fogh Hansen, kommunikationschef i FOOD
 
”Min pind er kronisk rodet, uordentlig og fuld af ting og tang: Litteratur, jeg skal læse; æbler, jeg skal spise; cigaretter, jeg skal ryge; kaffe, jeg skal drikke; to-do´s, som aldrig bliver done. Men sådan er jeg, og sådan er livet i Københavns Kommunes bedste forvaltning: Kultur og Fritid.”
Tenna Weng Pedersen, ungekulturkonsulent i Kultur & Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune
 
”Kresten i hjørnet af LEAD's åbne kontorlokaler i Rosenborggade. Mac, to Moleskine-notesbøger og en blyant er uundværlige ingredienser.”
Kresten Schultz Jørgensen, administrerende direktør i LEAD Agency
 
”Et udsnit af mit hverdagsfeministiske skrivebord: Der står et skilt af min yndlingsordkunstner Jenny Holzer, som min sammensvorne Nanna Kalinka har foræret mig. Det minder om, at alle krige begynder i hemmelighed. Min maskot er en gave fra min søn og mand, Wonder Woman – stærk, magtfuld, men ikke usexy af den grund. Radioen er mest indstillet på 24syv og P2. Fotoet er taget af Nana Reimers og skal minde mig om, hver gang jeg skriver noget, at jeg selv var ung engang. Fasanfjeren er fundet på en fugletur. Boligbladene skyder jeg som narko, og maskinparken er Apple–alting. Bogen af neurofeministen Cordelia Fine handler om de kønsstereotyper, vi presser ned over de stakkels piger og drenge, lige fra de er fostre, og jordemoderen scanner og råber: ”Hurra, det er en stor og stærk dreng” eller ”nåhh, det er en lille pige!” Og så blomster. Altid friske blomster.”
Mette Bom, feministisk debattør, tidl. radiovært på 24syv og blogger på bomogbjerke.dk
 
”Kaffe, Ramløse og en bedemåtte til musen. Så er der ryddet op og gjort klar til resterne af dagen.”
Søren Nøhr, kreativ partner i Bates Y&R
 
”Jeg har kun ryddet lidt op.”
Jeppe Veddinge, partner i Geelmuyden.Kiese
 
Skrivebord med skrivebord med skrivebord..
Anna Taws, digital designer hos Bysted
 
Kreativiteten blomstrer i alle former, farver og faconer.
Ulrik Jantzen, fotograf i DAS BÜRO
 
“Rydder op til jul og sommerferie og resten af tiden er jeg bogstavelig talt begravet i arbejde på min dejlige pind. Minimalisme er for neurotikere!!”
Jens Hamborg Koefoed, journalist og founder af Press2go
 
“Det var tæt på deadline, så det er aften. Jeg arbejder mange forskellige steder og har ikke så mange ting på kontoret. Lidt bøger, lidt noter, en del gadgets og temmelig mange LEGO modeller. Billedet har min morfar malet.”
Bjarne Tveskov, tveskov.dk
 
”I må nøjes med Alfred. Min kat. På billedet. For jeg er alene, og der er ingen andre, som kan holde kameraet. Mit skrivebord er altid ret rodet, men jeg ved godt, hvor jeg skal finde tingene. Og der ligger en postbunke, bøger, som skal signeres og sendes. Der er som regel også kameraer, fordi jeg selv tager billeder. Der er en papirkalender, en gammeldags Mayland, den er jeg gået tilbage til for at kunne holde styr på det hele. I reolen bagved er der de bøger og de sager, jeg arbejder med for tiden. Der er faktisk lige blevet ryddet op i reolen. Men det ses vist ikke. Jeg arbejder bedst alene og helt stille, der er ikke musik eller noget andet til at forstyrre. For mig er det et mareridt at arbejde i storrumskontorer.”
Signe Wenneberg, journalist og retorisk rådgiver i signewenneberg.dk
 
”God dag på det bette hjemmekontor i Dragør. Et par gode møder er kommet i stand, og en fin opgave er afsluttet. Egentlig sidder jeg ikke så godt ved skrivebordet, men det er pænt og vist nok fra 50'erne. Det blev købt på Lauritz.com, og flyttefolkene slog en flig af under transporten. De to firmaer beskyldte hinanden, så skaden blev aldrig udbedret, men sidder som et evigt minde om to firmaer med ondt i kundeservicen.”
Mikkel Jørnvil Nielsen, direktør i joernvil.dk
 
”Ikke meget har ændret sig siden 1996/97.”
Ask Hybel, rådgiver hos Advice Digital
 
”Mit skrivebord er pissehyl – og hjemmelavet!”
Mai Odgaard Petersen
 
"Er forbavset over de velordnede skriveborde der fremvises - så her er mit rodede."
Christian Ankerstjerne, seniorrådgiver Hansen Agenda
 
En mands drøm om champagne og en smuk kvinde med skjulte freudianske symboler. Klassisk og lidt kedeligt.
Timme Bisgaard Munk, redaktør på Kforum
 
”Det er fu&%€ up, men jeg husker bedst, hvis det hænger på væggen eller ligger på bordet. Derfor alt det papir på, bagved og ved siden af mit skrivebord. Det er sikkert ikke sundt, men så'n er det. Til gengæld er der fine Aarhus-plakater på resten af væggene uden for fotografens synsvinkel.”
Søren Højlund Carlsen, leder og chefredaktør i Mediehus Aarhus
 
”Skrivebord med armslængdeprincip for alle typer af akut opståede fornødenheder.”
 Jeanette Ellen Bauer, kommunikationskonsulent i Industriens Uddannelser
 
Hvem sagde, at multi-tasking kun var for kvinder?
Søren Skovbo Nielsen, kommunikationschef i Det Kriminalpræventive Råd
 
”Lige nu befinder jeg mig i en suite på Hotel Peninsula i Tokyo. Det er et skønt hotel, men skrivebordet er ikke særlig stort. Alt i Japan er i miniformat, bortset fra toiletterne, der har indbygget vandmassage til numsen og efterfølgende føntørring. I morgen går turen til en ryokan i Kyoto, og der kommer jeg til at sidde på gulvet, hvis jeg skal arbejde.”
Joachim Sperling, kommunikations- og ledelsesrådgiver i joachimsperling.dk 
 
”I den ’moderne styrelse’ (aka Moderniseringsstyrelsen) kræver det en vis anciennitet og organisatorisk snilde at tilkæmpe sig et vindueshjørne ...”
Kim Fischer, strategisk kommunikationsrådgiver i Statens Administration
 
“Til venstre ’slagger’ fra mit online-liv. Artikler til mit bogprojekt, noter, bøger, konference-stickers, min Makie 3D-dukke. Til højre rod fra mit fritids-maleri. Det er min foretrukne analoge overspringshandling ...”
Trine-Maria Kristensen, foredragsholder og rådgiver i trinemaria.dk
 
Et skrivebord i den kreative klasse. Intet er for skørt, farverigt, stort eller vildt – just do it. Se flere billeder af kontoret her.
Mark Parker, direktør for Nike
 
Minimalistisk og fokuseret på de vigtigste elementer – Mac og energidrik.
Mark Zuckerberg, grundlægger af Facebook
 
Old school mormorstemning møder børneværelse.
Woody Allen, instruktør
 
Hvordan indretter verdens rigeste privatperson sin arbejdsplads? Svaret er ’simpelt’. Jordfarver, planter, familiefotos og udsigt til naturen.
Bill Gates, Microsoft
 
Ingen tvivl om at dette er arbejdspladsen for en ægte videnskabsmand. Bemærk forskellen i organiseringen mellem højre og venstre side af stolen – måske en afbildning af de to hjernehalvdeles kvaliteter.
Albert Einstein, fysiker og videnskabsmand
 
Kan det blive mere simpelt?
Jane Austen, forfatter
 
Familien er i højsædet på denne arbejdsplads.
Steve Ballmer, administrerende direktør i Microsoft
 
“My books begin life in notebooks, then they move on to Post-it notes, the Post-its go up on the walls of the room … I can’t throw anything away. Anything. I’m going to end up like one of those old weirdos who lives in a network of tunnels burrowed through trash – yet I do not fear this.”
Will Self, journalist og forfatter
 
Offline-kaos i bagrunden, online-kaos i forgrunden.
Steve Jobs, tidligere direktør i Apple
 
En hule med alt nødvendigt – og unødvendigt – inden for rækkevidde. Bordet til højre for den arbejdende indeholder efter sigende alt, lige fra et stykke af ”skrivebordets” ejermands egen hofte, som blev fjernet, til en kugle af sølvpapir fra diverse chokoladebarer samlet i tidernes løb.
Roald Dahl, forfatter
 
Se flere kendis-skriveborde her, her og her.
 
Har du lyst til vise dit skrivebord frem, så send os et billede og et par linier om det til webmaster@kforum.dk
 

Relaterede artikler

Champagnesocialisten til Cevea - Madglad, men mest glad for politik. Kuglestøberen og madentusiasten med de socialdemokratiske rødder, Kasper Fogh, forla...
Dit skrivebord er dit brand - Vakler du mellem Lalique-brevpresseren til 1.100 pund, et humoristisk tøjdyr eller en udstoppet elefant? Kforum guider ...

Giv din stemme

12 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

37 JOB

Projektleder

Se alle job Indryk job

Kursus

Uddannelse: Rådgiver i intern kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.