Helles selfie er en succes
Derfor skal du elske Helles selfie

Helles selfie med to af verdens mest magtfulde mænd går sin hypervirale gang kloden rundt. Her er 10 gode grunde til, at billedet af de storgrinende statsledere er et hit.
Mens de nypuritanske i ind- og udland brokker sig og kalder seancen for pinlig, uværdig og disrespektfuld, er der gode grunde til at elske denne usædvanlige løssluppenhed hos både Cameron, Obama og vores egen Helle. Her er 10 gode grunde til at elske Helles selfie.
 
1. Det er med Obama
Kongen af casual coolness. Den frie verdens befrier og vor tids eneste politiske superbrand – i hvert fald i Danmark. Hvem ville ikke tage en selfie med Den Amerikanske Drøm?
 
Kongen af casual coolness
 
2. Det er klasse
Hvordan havnede Helle lige der mellem Obama og Cam fra Old England? Er det den gamle regel om dreng-pige-dreng-pige, eller er det bare, fordi hun var den eneste, der var classy nok til at sidde mellem de to? Det var aldrig sket for Løkke. Kemi mellem Helle og verdens topledere er vel ikke at foragte. Det skulle da lige være, hvis man føler sig overvåget af NSA.
 
Trekløveren Cameron, Thorning og Obama
 
3. Det placerer Danmark på landkortet
Et medie eller to mente godt nok, at Helle var en ’uidentificeret embedsmand’, men det var prime minister Helle Thorning-Schmidt fra Borgen. Best looking world leader. Denmark pushes beyond it´s weight, som Obama selv ville sige. Og så er det rigtigt.
 
Helles selfie bliver mediedækket i alt fra The Sun, Daily Mail og The Times
 
4. Det er socialt
Let’s face it. Helle udnytter måske ikke helt sit potentiale på de sociale medier og lader Vestager løbe med opmærksomheden. Ærgerligt, fordi Helle sagtens ville kunne. Nu kom gennembruddet – især hvis vi må se den selfie. Det er nu, der skal smedes. Online med den selfie nu – det er et folkekrav.
 
Selfie er kåret til årets ord i 2013 - læs mere om selfies på Kforum her
 
5. Det er et internationalt mediehit
Hvornår får Danmarks statsminister igen lov til at skinne på forsiden af The Times, The Daily Telegraph og andre store medier som Washington Post. At de konservative engelske medier synes, det er tumpet, kan kun være en fjer i hatten til Helle fra Ishøj.
 
6. Det er løssluppent
Helle er bedst, når det hele godt må være lidt sjovt og løssluppent. Det er det ærligt talt sjældent i Spejlsalen eller på Folketingets talerstol. Men efter sigende skulle hun være fremragende ved mere uformelle lejligheder – det var måske det, Obama fik at føle. Politikere med humor er, hvad vi vil ha´. Spontanitet længe leve.
 
7. Det var samtidig med ministergang
Hvorfor tage minister Bødskovs afgang så tungt, når man kan grine med Obama? Begivenheders tilfældige sameksistens har aldrig været mere belejligt for Helle. Med pjat og pjank får Helle hurtigt signaleret ’ikke mit bord’ om Bødskovs problemer med sandheden.
 
Helle burde have bedt Morten Bødskov om at trække sig, længe før han selv gik og dermed have reddet hans værdighed
 
8. Det var ikke gennemtænkt
Social marketing content managers kunne ikke have tænkt det bedre. Jo jo, Helle, Barack og David ved selvfølgelig, at der er fotografer på dem til Mandelas ceremoni, men havde en rådgiver foreslået en statsleder-selfie i sort tøj til en mindehøjtidelighed for selveste Mandela, var det blevet til et nej tak. Moderne politikere skal turde vise, at de er mennesker af kød og blod og både kan græde og grine. Og så gør det jo ikke noget, at man kan gøre det med stil.
 
9. Det var ikke til en begravelse
Selfie-haderne, der allerede forener sig på nettet og raser ud live på Fox News, mener selvfølgelig, at Helles snapshot nærmest blev taget i sekundet, da Mandela blev lagt i jorden. Men i virkeligheden blev selfien til foran 70.000 deltagere i en folkefest med sambadans og vuvuzelaer. Hvis der endelig skulle være et problem er det, at man ikke kan se det på billedet.
 
Alle folk sang og dansede på Soccer City Stadion i Johannesburg
 
10. Det danner mode
Næste gang, du tager en selfie, hvem tænker du så på? Helle og Obama. Det er da bedre end Lars Løkke i Team Rynkeby-trikot. Hvis Helles selfie – eller billedet af den – bruges intelligent, kan der være en offensiv mulighed i at vise, hvem der har bukserne på. Eller i hvert fald, hvem der begår sig bedst på de bonede gulve. Helle har muligheden. Og har gjort sit til at understrege, at ”selfie” er årets ord.
 
 
_____________________________________________________________
Læs om selfies på Kforum:
 
Et nyt begreb er begyndt at dukke op alle steder: selfie.
Læs hele artiklen her.
 
En selfie er et selvportræt, der er taget med en mobil og lagt ud på de sociale medier. Dag for dag bliver der taget flere og flere selfier. Et nyt videnskabeligt studie viser, at de fleste mennesker ikke bryder sig om selfier eller om mennesket bag. Jo flere selfier de ser, jo mindre bryder de sig om afsenderen.
Læs hele artiklen her.
 

Relaterede artikler

DON’T DO THE DUCKFACE - Emma skrev i 1918 bogen ”Takt og Tone – Hvordan vi omgås” som de fleste kender om ikke indholdet af, så titlen på. Hvad ...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

49 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Job

Presserådgiver

Frist: 10. april

Communications Director

Frist: 11. april

Studentermedhjælper

Frist: 14. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.