Anmeldelse af tv-serie om scorejagt
Fuckbois fucker alt og alle

Hovedpersonerne i dokumentaren 'Fuckbois' på DR: fra venstre Mikki, Victor og Kim. Programmet følger deres hektiske damejagt 24/7 fra forstæderne til diskoteket Shade og tilbage igen med nattens bytte. Et sandt og sørgeligt “fuckboi-liv”, hvor hovedpersonerne er så fucked-up, at de fucker alt og alle. Screendump fra serien.

Skrevet af
Hver alder sin drift. Hver drift sit fællesskab. Hvert fællesskab sin historie. DR3's serie 'Fuckbois' er, som titlen antyder, historien om nogle fucking provokerende, driftige drengerøve på damejagt. Her scores damer på samlebånd. Vi bad derfor den jævnaldrende Alba Foged Sabroe anmelde tv-serien for Kforum. For man må være seriens offer for at være dens målgruppe og dommer. Konklusionen er klar: Det er fucking trist fjernsyn, fordi både menneske- og kvindesynet er fucking plat.
I tv-serien Fuckbois følger vi tre drenges hverdag. De fester, laver væddemål og fucker alt, hvad der kan fuckes op. Deres liv består af fester torsdag, fredag og lørdag. Målet er at lave damer og gerne mange.   
 
    
Fuckbois viser lister til hinanden om hvem og hvor mange, de har været sammen med. Nu er listen på 40 piger, og den bliver kun længere og længere. Naturligvis er det store spørgsmål: Er min liste længere end jeres?
   
Det sociale samliv og samlingspunkt er derfor en ganske simpel og urgammel leg: Hvis de får en eller flere piger med i seng, så kan de skrive dem på listen og imponere deres fuckbois-venner. Jo længere liste, jo højere status.  
 
Det sociale liv fuckboi til fuckboi er præget af intens konkurrence om alt fra dyrt mærketøj til stram fitnesstrænet krop  og naturligvis kvindelige erobringer. Her står det dyre tøj og store ego lidt i kontrast til deres hverdag i usle drengeværelser i en trist middelklasseforstad.
 
Et billede fra de tre hovedpersoners andet hjem, diskoteket Shade. Her tilbringer de masser af tid på dansegulvet og samler fangster til listen. Billede fra diskoteket Shade.
 
DR-dokumentaren giver os indblik i drengenes liv, men giver os ikke megen forklaring på, hvorfor de gør, som de gør. Man forstår som seer ikke, hvad der rent faktisk driver dem.
Dokumentaren står og falder med hovedpersonernes egne forklaringer og horisont. Helt krampagtig, klichefyldt og snotdum bliver derfor den eksistentielle fuckbois-til-fuckbois-diskussion om livet med fast kæreste kontra livet som fri dansefugl på diskotek Shade.
 
Fuckbois, som IKKE vil være fuckbois
En mærkelig ting ved programmet er, at programmet er i konflikt med sig selv. Programmet kan ikke finde ud af, om det vil latterliggøre eller forstå hovedpersonerne som unge på unges præmisser. Det valg tog man let i dokumentaren Prinsesser fra Blokken og den realistiske fiktion SKAM. Her lå sympatien 100 % hos de unge, tabere eller ej. Kameraet så og så  men dømte aldrig.
 
Og hovedpersonerne selv, de tre fuckbois, vil ikke tage fuckbois-identiteten på sig. De udtaler direkte i dokumentaren, at de betragter fuckbois-begrebet som et skældsord. Tilbage står man som seer med en undren over, at de har sagt ja til at være med i et program kaldet Fuckbois, når de ikke selv mener, de er det.
 
For eksempel fortæller hovedpersonen Mikki, at han aldrig har været sammen med en pige, hvor der var følelser indblandet. Han fortæller stolt, at han kun bruger piger til sex og derefter går videre.
 
Det er netop definitionen af en fuckboi.
 
De tre fuckbois, der ikke bryder sig om at blive kaldt fuckbois.
 
Hele programmet og vinklen på drengenes liv virker derfor lidt opstillet af DR. Som om de har fået drengene til at være noget, de ikke er. Hvad der peger tilbage på, at programmet bevidst udleverer og latterliggør nattens helte fra Shade.
 
Kvindesynet er fucked-up
Programmet handler kun om drengenes engangsknald, og hvordan de lever som fuckbois. Kvindesynet er respektløst fra A til Z. Dokumentarens kvinder optræder kun som statister og villige kroppe.
 
De tre drenge ser piger som en bonus og følelsesløse engangsknald.
  
Men det fremgår jo, at drengene har haft følelser for piger og også kærester, så at kvindesynet fremstilles så sort-hvidt virker utroværdigt.
 
DR dropper afsnit
Serien er  primært på grund af det kvindesyn, den repræsenterer  blevet mødt af stærk kritik og decideret hate på sociale medier:
 
 
  DR tog tidligere i februar derfor konsekvensen og skar et afsnit fra.
 
I et interview i magasinet Vice udtaler drengene sig om om årsagen til det fraklippede afsnit. De fortæller, hvordan den voldsomme hate har fået DR til at klippe de klip fra, der kunne misforstås.
 
Mikki fortæller, at DR passer på dem og har droppet det sidste afsnit, så drengene ikke kommer i dårligere lys, end de allerede er. Han fortæller, de har sagt ting, imens de var stive, hvilke kunne misforstås. DR har derfor valgt at tage det bedste med i de nu kun tre afsnit.
 
Hvorfor ikke Fuckgirls?
Hvad nu hvis dokumentaren havde været med fuckgirls? Nok lidt kedeligere. Piger er generelt mere modne og har derfor flere grænser, som gør, at deres opførsel oftest er mere acceptabel, men mindre underholdende.
 
En fyr er en tyr, og en pige er en luder. Ingen piger vil fremstå som helte for at have knaldet med 40 fyre, men det omvendte er tydeligvis tilfældet.
 
Kim sammen med sin bedste veninde Julie. Han fortæller om, hvor mange han har været sammen med. Tænk, hvis rollerne var byttet om.
 
Pointen er, at en pige nok ville holde lav profil, hvis hun havde været sammen med så mange som den gennemsnitlige fuckboi. Det, serien glemmer, er, at drenge og piger er de samme og på mange måder ens, der er bare forskel på, hvor meget vi må prioritere sex  og især hvor meget status, det giver.
 
Negativt syn gør serien populær
Selv dårlig reklame er god reklame, siger man. Man kommer lidt til at hade drengene, men det er vel også lidt af pointen. De tre drenge provokerer på den helt rigtige måde. Serien er utrolig fængende og noget, man ikke kan lade være med at snakke om efter at have set.
 

Et uddrag fra de tre drenges beskeder om, hvem der har det dyreste tøj. Screenshot fra serien.
 
Ingen taler pænt om de tre drenge efter at have set serien. Uanset alder pisser den rigtig mange af  selvom drenge ikke bliver lige så oprørte over den som kvinder. Men måske er der faktisk et skjult budskab i og en mening med idiotiet.
 
Serien er en del af et tema, DR3 kører for at stoppe sexsygdomme blandt unge. I den forbindelse søger de at motivere unge til at droppe ubeskyttet sex. Indtil videre har man ikke kunnet mærke det budskab i serien, men der er stadig en episode tilbage, som forhåbentligt får budskabet trukket hjem.
 
Hvis det sker, kan det muligvis sætte serien i et mere positivt lys. Budskabet gør ikke drengene til bedre mennesker, men det gør, at man bedre kan forstå meningen med serien. Altså, lidt en fucking god morale bag en fucked-up serie om fuckbois.

Relaterede artikler

Våbenhandel på første klasse - Susanne Biers værk The Night Manager scorede hattrick under Golden Globe-showet. Læs eller genlæs artiklen om serien her...
Netflix-hittet Stranger Things - På Netflix har man siden den 15. juli kunne se serien ’Stranger Things’, og hvis du, kære læser, er over 40, så er denne...
Forever young - Hvorfor er det lige, at den norske netbaserede ungdomsserie "Skam" er på alles læber for tiden? Svaret er simpelt: Den e...
Westworld – den uvirkelige virkelighed - Er vores liv en illusion? Er vi en del af et slags spil? Og hvis det er tilfældet, hvem kigger så på? Kan vi stole på vo...
SKAM III – en verden af følelser - Anmeldelse af SKAM III: Det særegne ved serien er stadig, at den etablerer dvælende øjeblikke, som man kan flyde ind i, ...
Med øjenvipper så sorte som sjælen - Mediebranchen er gået i selvsving over DR3's nye dokumentarserie om en gruppe unge kvinder med kunstige øjenvipper og sp...
Min far er transkønnet - Det er ikke kun det amerikanske valg, der demonstrerer, at USA er et splittet samfund. Det gør medierne også, og det er ...
Taboo eller tabuuhhh - Man er mere bange for, om vi er på vej ind i afslutningen på tv-seriernes store epoke, end for hvordan det går Tom Hardy...
Teknologikritik for hipstere - Charlie Brookers tv-serie Black Mirror, der lige nu kan ses på Netflix, er svær at blive klog på. Stephen King kalder de...
I terroristens mørkekammer - Den israelske serie ’Fauda’ er blevet et internationalt hit. TV-serien går modigt, poetisk og brutalt ind i terrorens in...
Syv nøgler til at forstå SKAMs succes - SKAMs tværmediale succes og dedikerede fanskare har fået den skandinaviske mediebranche til at diskutere, hvad man kan l...
Twin Peaks peaker - Det forekommer stadig lidt uklart, hvorvidt der er adskillige eller slet ingen plot på spil i sæson 3 af Twin Peaks - Th...
Den feministiske apokalypse er begyndt - Margaret Atwoods feministiske mesterværk The Handmaid’s Tale fra 1985 sendes i øjeblikket i TV-serie-format på HBO med E...
Har DR mistet Gejsten? - Med 'Gejst' sender DR for første gang i mange år et kulturprogram på hovedkanalen DR1. Programmet med Louise Wolff som v...
I fremtidens skygge - I den lille by Winden forsvinder to drenge sporløst, og en tredje dreng bliver fundet dræbt med mystiske brandmærker omk...
Livet forstås baglæns, men må leves forlæns - DR3's Doggystyle hylder Vandkantsdanmark og giver Københavns selvfede filmbranche fingeren. Thi på Odden lever folk både...
DR3-dokumentarens moralske dilemma - DR fortsætter med at spytte den ene ungdomsdokumentar ud efter den anden, der eftersigende skal "vise livet, som unge op...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

33 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Job

Engagementschef

Frist: 6. februar

Studentermedhjælper

Frist: 19. februar

Projektleder

Frist: 16. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.