Fra vores helt egen verden

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1012 artikler

57 indlæg

K-forums nyhedsmail-abonnent nr. 3000 blev fundet i sidste uge. Hun hedder Bente Melbye og sidder i Dansk Industris hovedkvarter på Rådhuspladsen hvor redaktionen tog ind for at interviewe hende.

Bente er bibliotekar af uddannelse og fungerer som chefkonsulent i DI hvor hun arbejder med at formidle viden om eksport. Man kan sige hun er ansvarlig for et kommunikationsforum i DI, www.markedsfokus.di.dk, der fungerer som et videndelings-instrument. Her formidler hun links til relevant stof og artikler til danske virksomheder der ønsker at eksportere til udlandet. Det kan være om alt fra valg af leverandører til informationer om love & regler i destinationslandet.

Specifik men vedkommende
Det var en søgning på bøger om forandringsledelse der satte Bente Melby på sporet af K-forum. Hun syntes forummet så spændende ud og tilmeldte sig derfor nyhedsmailen som kun plejer at gøre når hun har fundet et sted hun måske kan bruge fremover.

-Jeg har ikke noget imod at få en masse ugebreve i min mailboks. Jeg er hurtig til at læse og overskue hvad der er relevant. Så bruger jeg gerne en lørdag eftermiddag på at tjekke de 10-15 nyhedsbreve og udvælge ting som kan være interessante for andre i huset.

Men K-forum havde endnu ikke sendt ugebrev og Bente Melbye knap tænkt to tanker før hun blev gjort opmærksom på at hendes tilmelding havde en særlig status. ”Bang…” – som hun levende udtrykker det – …så ringede vi.

Det er en uge siden. Nu har hun lidt mere at sige om K-forum hvor hun har kigget sig omkring og fået læst en hel del.

-Jeg kan godt lide ved Kommunikationsforum at nok er emnerne specifikke, men også generelle. Selvfølge er der højt til loftet – lix-tallet er højt og stoffet er skrevet af akademikere for akademikere, men det er vedkommende og relevant. Det er også fint med mig at det ikke er alle artikler der kan have min interesse.

Guides er en stor hjælp
Fra Hendes stol i DI er temaet om Corporate Social Responsibility et vigtigt emne som optog hende meget i forvejen. Men det var mere på det enkelte virksomhedsniveau hun kendte til problemet. Derfor var det rart med et mere teoretisk og internationalt perspektiv.

Storytelling er et andet emne som er oppe i tiden og meget vigtigt for DI som selv er i en forandringsproces hvor god formidling og storytelling bliver vægtet højere og højere.

Generelt kunne Bente Melbye godt tænke sig at der på K-forum blev skrevet flere oversigtsartikler der kridter banen op for tidens kommunikations-trends og peger på det bedste og vigtigste stof om emnet.

-Alle mangler tid, og derfor er der behov for at få et hurtigt overblik. Det er efter min menings K-forums fornemmeste opgave fremover. At give et hurtigt overblik. Det er derfor jeg godt kan lide speciale-resuméerne. Her får man et hurtigt indblik uden at man behøver at havde gået på Kommunikation på RUC. - Det kan man ikke få andre steder.

-Jeg bliver lidt overrasket hver gang jeg går derind. For eksempel var det sjovt at læse om Counterstrike-computerspillet.

Holdninger bevæger - og giver bevægelse
Bente Melbye synes at holdninger er forfriskende og giver bevægelse. Og de må gerne være provokerende. Således finder hun det også befriende at K-forum kan sparke til baljen selv når det kvulper ud på vores egne.

-Siden er er fuld af holdninger, men det kan jeg godt lide fordi det sætter gang i debatten. Jeg læste anmeldelsen af Rolf Jensens nye bog. K-forums anmeldelse var skrap, men det er kun godt fordi det kan jeg forholde mig til. Lige meget om jeg så er uenig eller enig. I øvrigt var den godt skrevet – og godt sprog er noget jeg går meget op i.

I skrivende stund er vi nået til abonnent nummer 3060. Vi lover hurtigst muligt at forsætte interviewserien med vores læser nr. 4000.

Relaterede artikler

What´s Next - Det er historiefortællerens æra og The Dream Society
De fleste af os kan ikke afvente fremtidens dom, vi skal beslu...
Storytelling i ledelse, markedsføring og reklame - Indtil for fire år siden var jeg - som så mange andre overbevist om, at nøglen til forståelse af markedspladsens drivkræ...
Heartstorm eller branding i praksis? – en dobbeltanmeldelse - Mens Storytelling – branding i praksis har gjort den anstrengelse at bevare jordforbindelsen med konkrete værktøjer og d...
Storytellingens ulidelige lethed - Storytelling bør ikke handle om iscenesættelse af et fiktivt univers befolket af eventyrsmølfer. Hvis man ønsker at kon...
Storytellingens værktøjer – så enkelt er det nu heller ikke! - Fiktion har mange former og udviser mange forskellige narrative strukturer – det er faktisk det, der gør genren spænden...
nr. 8000 er Bjørn Afzelius fan - For kort tid siden meldte nr. 8000 sig til nyhedsbrevet. Traditionen tro mødte vi læser nr. 8000 for en lille snak om li...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

41 JOB

Presse- og kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.