Forretningsidéer, du skal stjæle nu

Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken for at skabe en ny forretning. Du kan nøjes med at stjæle den fra det store udland. Kforum har her stjålet ideen om, hvilke ideer man skal stjæle fra Springwise.com. En side, som uge for uge samler alt, hvad der er værd at stjæle. Vi har udvalgt 10 ideer, som du bare må stjæle nu.

 

Prøvesov huset, før du køber det

 

 

Man kan prøvekøre en bil og endda prøveløbe et par løbesko, så hvorfor ikke give huskøbere mulighed for at prøvesove boligen? Så kan køberen sikre sig, at der ikke er larmende busser om morgenen eller onde ånder, der spøger om natten. I New Zealand blev konstruktionsfirmaet Straw Built Homes gentagne gange spurgt, hvordan det var at bo i et hus bygget af halmballer. Derfor byggede de huset Ruatana, hvor folk mod betaling kan overnatte og afprøve konceptet. Men hvorfor ikke overføre idéen til boligmarkedet herhjemme? Hvor mange har ikke prøvet at se på lejlighed en fredelig søndag eftermiddag for efter indflytning at finde ud af, at opgangen er så lydt, at man kan høre naboen snorke? Med en enkelt prøvesovning eller to kunne man undgå mange overraskelser. Og med et boligmarked, der er ved at gå i stå, er det nødvendigt med nye idéer for at få køberne ud af fjerene og over i en fremmed seng.

 

 

Kollektivtanken + dating site = Kontaktbureau for boligsøgende kollektivister

Og der er flere idéer til boligmarkedet. Med de nuværende boligpriser kan det være næsten umuligt for en førstegangskøber at komme ind på boligmarkedet. Især hvis man er en af Danmarks godt 1 million singler. I England har man fundet på en løsning: Køb din nye bolig sammen med en fremmed. Konceptet, der hedder Shared Spaces minder om en dating-side på internettet. Man starter med at indtaste en profil, hvor man skriver lidt om sig selv. Hvad kan man lide og ikke lide, hvor vil man gerne bo og hvad forventer man af en fremtidig roomie. Når man har fundet et match, er det bare om at komme af sted på boligjagt. Ved at købe bolig med en eller flere andre er man ikke alene om købsomkostninger og ejerafgifter, hvad der gør det lettere at spare op til sin egen drømmebolig.

 

 

Bæredygtigt dansegulv med power

 

 

Hvem siger, at man ikke kan kombinere miljøbevidsthed med fornøjelse? I Rotterdam har man netop åbnet dørene til et nyt miljørigtigt diskotek. Ikke nok med, at du kan drikke økologisk øl, du kan også danse din miljøbevidsthed ud hele natten. Gulvet er nemlig konstrueret, så man kan opsamle energi fra de dansende! Og hvis du lider af festblære, skyller toiletterne med regnvand. Konceptet kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Hvad fx med at lave et fitnesscenter, hvor spinningcyklerne og romaskinerne skaber energi?  

 

 

Det rullende fitnesscenter

 

 

Og nu hvor vi er ved fitnesscentre, så har brasilianerne fået glæde af verdens første Bus Bike: en bus, der er indrettet som spinningcenter! I stedet for cykle uden at komme ud af pletten kan spinnerne nyde smukke landskaber og måske endda se sig selv overhale en bus! Konceptet ville være genialt for alle dem, der dagligt pendler frem og tilbage mellem København og provinsen, og som aldrig har tid til at motionere, fordi de bruger al deres tid på at holde i kø på motorvejen. I stedet kunne de cykle fra Roskilde til København og være lige så hurtigt fremme, som hvis de tog bilen, fordi de jo cykler inden i en bil.

 

 

Lej dig til luksustasker

 

 

Drømmer du om at få en ægte Louis Vuitton-taske, men render som så mange andre Anne-Mette Fogh-typer rundt med en billig kopi fra Tyrkiet? I USA og Storbritannien har man udviklet det internetbaserede koncept Bag, Borrow or Steal, hvor man kan leje sig til luksustasker. For at få fat i det nyeste af det nyeste kræves blot, at man opretter sig som medlem og indbetaler et månedligt gebyr. Gebyrets størrelse afhænger af, hvor luksuriøse varer du vil kunne låne, og hvor mange du vil kunne låne ad gangen. Der er ingen begrænsninger på lånetid, og du kan låne nyt, så tit du vil. På den måde er du altid med på beatet. Idéen kunne så let som ingenting overføres til det danske marked og udvides til at omfatte mærkevaretøj, smykker … ... Kun fantasien sætter grænser! Og skandalen om Anne-Mettes falske taske ville være undgået.

 

 

… og hvorfor ikke også udleje møbler?

 

 

Kender du det, at du lige er flyttet og mangler en sofa, men Ilva har 3 måneders leveringstid? Der står du i din nye drømmebolig, men i stedet for et sofahjørne er der et gabende tomt hul foran fjernsynet … I London har firmaet Stop Gap Sofas løst problemet ved at tilbyde leje-sofaer på ugebasis. Tænk, hvis man kunne skifte Ægget ud med Svanen, lige så tit man ville, og gå fra minimalisme til rokoko og tilbage igen.

 

 

Burgere for feinschmeckere

 

 

Og hvorfor nøjes med luksustasker og luksusmøbler, når man også kan lave luksusburgere? I England findes burgerkæden Gourmet Burger Kitchen der tilbyder ernæringsrigtig fastfood med lækre og anderledes råvarer. Hvad med at sætte tænderne i en kyllingeburger med camembert og tranebær eller en lammeburger med mint-relish? Uhm.

 

 

Catering med kaloriekontrol

 

 

Det er ikke bare i London, man har fået øjnene op for ernæringsrigtig fastfood. I Indien kan man bestille sund mad hos cateringfirmaet Calorie Care der bringer maden lige til døren. Nemmere bliver det ikke! Firmaet har oven i købet tilknyttet diætister, der lægger personlige madplaner sammen med alle nye kunder. Calorie Care tilbyder mad til alle døgnets måltider og bringer ud flere gange dagligt, så maden er altid frisk. Hvem kommer først med et lignende tilbud i Danmark?

 

 

Arbejds-værested for forretningsfolk

 

 

Hvis du er forretningsmand og ofte har møder i forskellige storbyer, så kender du sikkert til problemet med at finde arbejdsro til at få lavet noget in between meetings. Hvis du kun er i byen en enkelt dag og ikke skal overnatte, så kan du ikke bare trække dig tilbage til hotellet. Med mindre du altså kan finde et hotel, der udlejer kontorer på timebasis! Det gør Hoxton Hotel i London. Kontorerne er udstyret med skrivebord, trådløst netværk, telefon og eget badeværelse. Konceptet må sikkert begrænses til storbyer, men som led i Københavns bestræbelser på at trække forretningsfolk til byen er idéen da indlysende!

 

 

Ørevoksens fjende nr. 1

Hvem ville ikke nyde at gå rundt med evigt rene ører, uden at sætte hørelsen på spil med trommehindesprængende vatpinde? I Tokyo er ørerenseklinikker det nyeste hit inden for skønhedspleje. Ved hjælp af et ørevoksaggregat udstyret med et lillebitte kamera kan professionelle ørerensere vise kunden, nøjagtig hvor meget ørevoks der bliver fjernet! En indlysende forretningside til direkte import.

Som du kan se, er der ingen grænser for, hvad du kan tjene penge på at stjæle. Det er bare om at hugge til.

 

Læs mere hos Springwise.com

www.springwise.com

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Underviser

Se alle job Indryk job

Job

PR- OG PRESSEKONSULENT

Frist: 8. december

Webmaster/konsulent

Frist: 11. december kl. 12.00

Studentermedhjælper

Frist: 10. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.