Fogh burde takke Brixtofte

Skrevet af

Mandag Morgen Monitor

26 artikler

0 indlæg

Balladen om Peter Brixtofte, der suverænt topper månedens liste, kommer på et perfekt tidspunkt for den borgerlige regering. Skandalen fjerner fokus fra finansloven, der er blevet hastet igennem. B.T.’s afsløringer fra Farum Kommune vil derfor på længere sigt være til Venstres fordel, vurderer Kim Bach fra Monitorpanelet. Se også tekstboks side 23.


“Fogh bør være lykkelig for Brixtofte-sagen. Det er et kæmpe held for ham, at en sag uden langsigtet betydning overtager mediebilledet og dermed tager brodden af frontløbet mod regeringen i forbindelse med finanslovens nedskæringer,” siger han.

Borgmesteren fra Farum optræder i over 1.000 artikler i februar. Det er 30 pct. mere omtale end listens nr. 2 og sidste måneds suveræne topscorer, Anders Fogh Rasmussen. De ledende politikere i Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og SF har forsøgt at lukrere på Brixtofte-skandalen ved at anklage finansminister Thor Pedersen for urent trav i forbindelse med hans fortid som administrerende direktør for Jydsk Rengøring og sponsor for Farum Boldklub.

“Politikerne fra oppositionen går rutinemæssigt efter for eksempel Thor Pedersen, hvor alt tyder på, at der ikke er meget at komme efter. De lugter ministerblod, men det er næppe en langsigtet strategi,” siger Kim Bach.

I stedet mener han, at det ville være langt klogere, hvis S og R koncentrerede sig om at samle materiale til kampen om at vinde næste folketingsvalg om knap fire år. Det skulle de gøre ved allerede fra starten af valgperioden at bygge en case op om, at regeringen ikke er ansvarlig og kompetent. Og her vurderer Kim Bach, at det burde være en sjusket og tilfældigt barberet finanslov, der skulle udgøre angrebspunkterne for de ikke-borgerlige partier.

En atombombe til Socialdemokraterne
Peter Gustafson mener, at timingen - givet sagen - er optimal for Fogh. For venstre kunne Brixtofte-skandalen ikke være kommet på et bedre tidspunkt end nu - i starten af en valgperiode.

“Hvis denne sag var begyndt at rulle i medierne i valgkampen sidste år, så ville den stensikkert have kostet Fogh sejren. Oppositionen ville kunne hive alle de udtalelser frem, hvor Venstre-folk havde klappet Brixtofte på skulderen. Det ville have været ligesom at give Socialdemokraterne en atombombe at lege med,” siger Peter Gustafson.

Et blik på månedens liste illustrerer, at oppositionen i denne tid godt kunne bruge en atombombe til at smide ind i den offentlige debat. De tre eneste oppositionspolitikere på listen er alle på vej ned ad top 20: Poul Nyrup falder fra en 4.- til en 11.-plads. Mogens Lykketoft går fra 11.- til 16.-pladsen. Og hvor Svend Auken var nr. 13 i sidste måned, er han nu nr. 17. Peter Gustafson vurderer, at Socialdemokraternes nedtur vil fortsætte indtil kongressen i september, hvor den fremtidige strategi og ledelse i partiet for alvor skal besluttes.

Relaterede artikler

100 dage med Anders Fogh - Velforberedt og mediebevidst. Måske for bevidst. Analyse af statsministerens selviscenesættelse de første hundrede dage.
Brixtoftes halvfulde flasker - Peter Brixtofte er berygtet for at pakke tingene ind som da han på magisk vis forvandlede et underskud i milliardklassen...
Rosen skal ha’ en anden lyd - Socialdemokratiet har en plan for, hvordan partiet kan blomstre op på ny – den er hentet lige fra erhvervslivet, og der...
Skal Mogens Lykketoft være forward i Milan FC? - Efter en lang karriere i dansk kommunalpolitik er der varme rygter om, at Mogens Lykketoft skifter til Milan FC, hvor ha...
Med røven i klaskehøjde - Kommunikationsforums Kasper Fogh Hansen drog på Borgen til en samtale med Lykketofts nye personlige rådgiver om moderne ...
Share of Silence - Foghs brandingstrategi - Her-kommer-dansk-politiks-Lance Armstrog-ned-fra-bjergene-og-sætter-tingene-på-plads-hjemkomst. En hjemkomst, der bevist...
Fra hulemand til selvlækker statsmand - en analyse af Fogh Rasmussens retorik - Statsminister Anders Fogh Rasmussen har gennemgået en betydelig retorisk udvikling. I perioden fra 1997 til og med 2001 ...
Anne-Mette Cross-promotion - Der gik et gisp igennem salen, da hun kom svansende i sin meget lille og meget lilla sambakjole.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

66 JOB

Kommunikationschef

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.