Første runde til Nyrup

Skrevet af

Ikke angivet

339 artikler

0 indlæg

Nyrup Rasmussen satte ikke bare dagsordenen i kraft af valgudskrivelsen men også valgets tema i den første TV-debat på DR.

Det handler om lederskabet i en utryg verden. Utroligt at Nyrups svage punkt: Troværdigheden i hans lederskab, nu skal være hans force. Men politik består også i at gribe chancen, og 11. septemer vil helt givet give ham et bedre valg den 20. november. Om så statsministeratituden holder valgkampen ud, er et andet spørgsmål. I optakten er ’Hold sammen Danmark’ ikke bare det bedste slogan i situationen, men også den historiske chance for at holde sammen på Nyrups brogede vælgerflok.
Fogh Rasmussen måtte i den første TV-debat selv gå i statsmands-mode og turde ikke stille spørgsmåltegn ved opbakning til statsministerens udenrigskurs. Han havde travlt med at forklare, hvad det ikke drejer sig om. Derfor var han sammen med Holger K. Nielsen, der startede med at ærgre sig over valgudskrivelsen (der røg barselsorloven) i udgangspunktet defensiv. Den eneste der fra start turde udfordre statsmandsagendaen og – mens vi venter på Mimi – er tættest på at tale om hverdagserfaringer, omend man selv kan synes hendes hjemmehjælpserfaringer er slidte og hendes konsekvensdragning er ekstrem, er Pia Kjærsgaard. Så en stor del af valgkampagnen vil blive afgjort i den jævne pensionists sorte sjæl: Alle lover mig guld og mere hjemmehjælp: Men skal jeg vælge det velopdragne i en kritisk verdenssituation eller protesten mod det angreb på danskheden, jeg føler?

Relaterede artikler

Share of Silence - Foghs brandingstrategi - Her-kommer-dansk-politiks-Lance Armstrog-ned-fra-bjergene-og-sætter-tingene-på-plads-hjemkomst. En hjemkomst, der bevist...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

36 JOB

Pressekonsulenter

Se alle job Indryk job

Kursus

Facebook- og Insta-annoncering: Skab målbare resultater

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.