Folkemødet 2021 er et pandemoment

Arrangører på Folkemødet opsøger især muligheden for at sætte dagsordenen, netværke og møde beslutningstagere. Folkemødeanalysen viser, at det også lykkes – under normale omstændigheder. Kan man også opnå de ting med restriktioner? Ja, faktisk kan nogle ting blive nemmere og bedre på Folkemødet 2021.
Foreningen Folkemødet har meldt, at Folkemødet 2021 både bliver fysisk i Allinge, hvor man udenfor kan holde en sikker afstand, og digitalt, hvor man på en ny platform vil være klar til at streame alle debatter.
 
Det digitale er en nødvendighed, men også en mulighed for at nå ud til et større publikum end normalt. Torsdag kan alle sende digitalt fra hvor som helst i landet. Fredag og lørdag vil alle events på Folkemøde-programmet sende live digitalt fra den særlige stemning i Allinge.
 
Det bliver ikke, som vi er vant til, med 50-60.000 glade deltagere, der fra Kæmpestranden til Danchells Anlæg slentrer langsomt, men interesseret mellem hundredvis af venues og 3.000 events. Mindre kan dog også gøre det.
 
Det bliver en plads med deltagerbegrænsning og et fast antal scener, som Foreningen Folkemødet driver.
 
Mange arrangører vil nok prioritere det digitale i år, men selv et mindre Folkemøde vil også skabe den helt unikke stemning i Allinge. Man kan hurtigt tænke, at det er kompliceret at skulle arrangere Folkemødet i år, men selvom vilkårene er anderledes end normalt, så er der masser af muligheder for at få succes på Folkemødet 2021.
 
Nej, der vil ikke være 50-60.000 glade danskere i Allinge, men selv med få tusinde over hele ugen, kan I sagtens få mindst lige så mange tilskuere, som I er vant til – plus de digitale seere.
 
Nej, hele jeres interessentliste kommer ikke til Allinge i år, men let’s face it. I får normalt ikke talt med dem alle sammen alligevel. Der kommer rigeligt af spændende aktører og personer at tale med, også om det mere faglige, politiske og professionelle.
 
Og nej, der er nok ikke helt så mange politikere, som der plejer at være. Men alle partilederne kommer, og mon ikke der kommer en god portion politikere derudover. For en gangs skyld har de ikke fået 3.000 event-invitationer, så jeres mulighed for at tale med de vigtigste beslutningstagere er måske større end normalt.
 
Det bliver et anderledes Folkemøde, men med masser af muligheder for at få succes.
 

Dagsordenssættelse: lige så meget opmærksomhed, men meget mindre konkurrence

Selvom vi som privatpersoner venter på genåbning, så brager dansk politik afsted i højeste gear: finanslovsforslag, økonomiske reformer, økonomiforhandlinger, klimaforhandlinger, ydelsesrapport, velfærdsuddannelser, basisforskningsmidler, infrastruktur, 10-års plan for psykiatrien og planloven. Og det er alt sammen blot inden kommunal- og regionsvalget.
Folkemødet en unik mulighed for at tappe ind i mange andre samtaler på et tidspunkt, hvor de er højaktuelle, og alle har appetit på at se fremad.
 
Selv et mindre Folkemøde vil få mediernes, politikernes og mange andres opmærksomhed. Alle partiledere har meldt deres ankomst, ligesom DR, TV 2 og Altinget er på plads.
 
Til gengæld er konkurrencen i Allinge mindre. I skal ikke konkurrere med ca. 100 andre samtidige events og 4-5 med samme emne. Der var eksempelvis ca. 40 events om psykiatri i 2019. I 2021 vil 2-3 events sætte dagsordenen på dét emne.
 
Der vil være flere tilskuere til hvert event. Alle med billet til pladsen vil følge events for at få mest ud af de tre timer, billetten gælder. Med lidt digitalt knofedt kan I endda sikre, at der også sidder et ubegrænset antal deltagere klar ude bag skærmen.
 
Hvis I arrangerer en fysisk debat, har I derfor måske bedre vilkår for opmærksomhed end på alle andre Folkemøder.
 

Netværksmuligheder: den oplagte genstart af din netværksindsats

Muligheden for at netværke er altid den vigtigste grund til, at organisationer og professionelle tager på Folkemødet. Det bliver ikke anderledes i år, hvor ”Længe siden!” kan blive en populær ice-breaker. 
 
Ja, der vil være mange af dem, du kender i forvejen, som ikke er afsted. Men de fleste organisationers største ønske på Folkemødet er faktisk også at netværke med personer, de ikke før har mødt. Muligheden for dét er bedre end nogensinde før.
 
Der vil stadig være en kritisk masse af politisk interessante aktører. Alle organisationer inden for de største Folkemøde-temaer – sundhed, vækst, demokrati, uddannelse, klima osv. – kan komme hjem med en kalender fyldt med spændende nye aftaler.
 
Det gælder på selve pladsen, men bestemt også ude omkring den. Når man kun kan være på pladsen i tre timer ad gangen, så vil der være en del tid uden for pladsen – og alle andre er i samme båd. Så der vil være mange ligesindede som i Allinge og på Bornholm med skuldrene nede og en trang til at tale om politik, demokrati og nye muligheder.
 

Adgang til beslutningstagere: Der vil være vigtige interessenter, og de har bedre tid

Partilederne vil være i Allinge, hvilket også lover godt for andre debattørers deltagelse. En lang række politikere, embedsmænd, organisationsledere kommer til Allinge – og nogle gør ikke. Det har vi prøvet før i 2015 og til dels i 2019, hvor folketingsvalg udfordrede politikerne. Folkemødet var en bragende succes begge år.
 
Alle de deltagende beslutningstagere og meningsdannere vil i 2021 have bedre plads i Folkemøde-kalenderen, end de plejer. Jeres debatinvitation kan endda være deres mulighed for at komme ind på pladsen i den givne tidsblok. 
 
Nogle arrangører vil have lyst til at se tiden an, men det er netop i år, at man bør rykke hurtigt. Folkemødets forskudte tidsplan ift. tilmelding giver stilhed på #fmdk, men der planlægges og arrangeres på livet løs.
 
Scenerne for en fysisk debat i Allinge – og digitale debatter fredag og lørdag – vil blive udsolgt. Foreningen Folkemødet lader derfor alle få en digital debat på det officielle program torsdag d. 17. juni.
 
Begrænsningerne gør det vigtigere end nogensinde, at arrangører går sammen i partnerskaber. Der vil være meget få debatter om hvert emne, så bredde blandt arrangørerne sikrer, at alle kan være med. Vi ved fra erfaringer og Folkemødeanalysen, at partnerskaber gør det billigere og bedre at være arrangør på Folkemødet. 
 
Spørgsmålet, I skal stille jer selv, er, om I skal være med til at definere dagsordenen eller ej.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også