Fem politiske blogs du skal følge under valget
Blogs du bare skal følge

Løkke har endelig trykket på knappen, og i de kommende uger vil landets politiske bloggere trykke ivrigt på tasterne. Det bliver første valg, hvor bloggere kan komme til at spille en rolle. Se her, hvem du skal følge.
Cordua: Kongen af den politiske blog
 
Den erklærede liberale Jarl Cordua blogger hvor andre tier, og derfor er det hans blog, der mest ivrigt læses af journalister og politikere på Slotsholmen. Cordua startede sin blog i 2006 efter en konflikt med Venstres ledelse, og stilen på bloggen er stadig kontant, kontroversiel, og uden stræben efter neutralitet. Cordua er ikke bange for at skrive de historier, journalisterne ikke vil bringe, ofte baseret på anonyme kilder eller rygter fra Borgen. Hans kildenetværk er størst i dele af Venstre og De Konservative, og hans blog har ofte været stedet, hvor politiske historier er breaket. En interessant detalje er desuden, at Cordua er hyret til at blogge for Jyllands-Posten under valget, hvad der forhåbentlig ikke lægger en dæmper på stilen.
 
 
Krause-Kjær: Journalistbloggeren fra K
 
Niels Krause-Kjærs CV er langt og har i nogle år også indeholdt jobtitlen blogger. Platformen er Berlingske.dk, og Krauses journalistiske baggrund skinner igennem i grundige analyser og kommentarer, mens han er mere forsigtig som rygtespreder. Især når talen falder på de gamle partikammerater hos De Konservative, skal man holde øje med Krauses blog. Det var blandt andet her, man kunne finde spændende insiderviden fra formandsopgøret mod Lene Espersen.
 
 
Madsen: Veltalen fra centrum-venstre
 
Se Kristian Madsens kforum profil
Kristian Madsen har blogget om politik siden 2006, og for et år siden kom han på Politikens lønningsliste som lederskribent. Han fortsætter dog at blogge, og Madsen er den mest velskrivende – og humoristiske – politiske blogger herhjemme. Og så er han den eneste af de tre store (Cordua, Krause, Madsen), der har sin politiske opvækst til venstre for midten. Med en fortid i LO, 3F og som taleskriver for Helle Thorning er Madsen mest interessant, når han kan bruge sit store kildenetværk fra centrum-venstrefløjen.
 
 
Jeppesen: Bloggende skandale-mager
 
Se Michael Jeppesens kforum profil
Michael Jeppesen er umulig at placere på alle skalaer, og hans blogunivers på Denfri.dk stikker i alle retninger. Jeppesen gav tårnhøje klik-rates som blogger på Politiken.dk, ikke mindst da han bragte Venstre-medarbejderen Ditte Okmans usympatiske Facebook-skriverier frem i lyset. Han blev fyret fra avisen efter at have antydet et erotisk forhold mellem Lars Løkke og Kathrine Lilleør, men han siden i et par tilfælde dikteret mediernes dagsorden fra hans nye blogplatform. Det var således Jeppesen, der bragte videoklippet med en sukkerkold Bertel Haarders verbale angreb på en ung TV2-journalist, ligesom det var ham der skabte opmærksomhed omkring Mogens Camres præferencer for tyske nazister frem for unge muslimer.
 
 
VenStreFlØjSbloggen: Aktivisme fra Facebook og Twitter
Den nye dreng i klassen leverer primært historier om højrefløjens fadæser på nettet, og læserne findes ikke blandt eliten på Slotsholmen. Tonen er ungdomspolitisk aktivistisk og ofte sarkastisk. Men bloggen opdateres ofte, ligesom links, video-klip og screenshots fra Facebook-profiler er med til at forhøje underholdningsniveauet.
 
 
Har du andre bud på blogs der er værd at følge, så del dem herunder.
 

Kommentarer

Få nyhedsbrev

33 JOB

Formidler til politisk stabsfunktion

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.