8 trin til at lave mobilvideo
Få overblik over din videoproduktion

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1012 artikler

57 indlæg

Er video en vigtig del af din digitale strategi for 2019? Hvis ikke, burde det måske være det. Uanset om du skal brande, markedsføre eller vidensdele, er video et fantastisk kommunikationsmiddel. Videoer er nemlig lette at afkode, delevenlige – og så er de billige at producere.
Det kan virke uoverskueligt at komme igang med at producere mobilvideoer, men med det rette forarbejde og kendskab til processerne omkring videoproduktion kan alle være med.
 
Først og fremmest er det vigtigt, at du kommer godt fra start og har et overblik, når du skal lave videoer.
 
Her får du otte trin til produktion af mobilvideoer:
 
 1. Formål
  Inden du går i gang med at lave selve videoen, så brug noget tid på at formulere et klart formål med den. Hvordan kan videoen understøtte de andre kommunikationsindsatser, I har? Hvad er succeskriteriet for videoen? Kort og godt: Hvad er formålet?
   
 2. Indhold
  At producere godt content er en disciplin i sig selv. Bestem dig for, om dit indhold skal engagere, fastholde, forarge, forføre, oplyse etc. Uanset hvilket indhold du vælger, er det vigtigt, at videoen er nem at forstå og afkode. Supplér evt. med en lille tekst, hvis det er nødvendigt.
   
 3. Storyboards
  Når du har styr på trin 1 og 2, skal du beslutte, hvor mange scener der skal være i videoen. Hvis du f.eks. har valgt ti scener, skal du lave et storyboard, som viser, hvad der skal fortælles i hver scene. Husk: Første scene skal fange din modtagers interesse, den sidste skal fastslå videoens pointe.
   
 4. Lys & lyd
  Film aldrig i modlys eller ind i glas. Skyd scenerne i naturligt dagslys, hvis det er muligt. Optag i et rum eller på et sted, hvor der er stille – du kan altid lægge passende lyd og musik på efterfølgende i redigeringsfasen.
   
 5. Teknik
  Investér i en ordentlig mikrofon og evt. et lille stativ. Videoudstyr er meget billigt i dag og rigtig godt givet ud at investere i, da det er udstyret, der kan gøre forskellen på en amatørvideo og en professionel video.
   
 6. Redigering
  Den gode video bliver til i redigeringsprocessen, så sæt god tid af til denne fase. Undertekst altid dine videoer. 85 % ser videoer på farten – uden lyd! Brug også tid på at vælge det rette filter, baggrundsmusik og flow af scener, så du sætter den rigtige stemning hos seerne.
   
 7. Call-to-action
  Du har produceret videoen, fordi du vil have folk til at agere eller reagere. Derfor er det vigtigt, at du gør det så nemt som muligt for seerne ved f.eks. at lave en knap eller barre, hvor der står 'Du kan tilmelde dig her', 'læs mere her' osv. Igen: Du skal gå ud fra, at videoen afspilles uden lyd, så det er ikke nok at sige i videoen, hvad seerne skal gøre – det skal vises.
   
 8. Varighed
  Her er lidt tal, der er vigtige at kende, når du producerer videoer – specielt videoer til sociale medier. Du har nøjagtig 3 sekunder til at fange din modtagers opmærksomhed – og du har kun én chance. Det vil sige, at din video skal starte med et brag for at fange seernes opmærksomhed. Videoen må maksimalt vare ét minut – det magiske tal er præcis 26 sekunder. Go!
 

Relaterede artikler

Få mest muligt ud af onlinevideo - Vil du hjælpe dine kunder med at blive klogere på dine ydelser og produkter? Og ønsker du samtidig at fremstå som den dy...
Lad de digitale platforme være dine filmklippere - Vi ved alle, at YouTube er til video, Instagram er til billeder og video, Pinterest er til billeder og video, Facebook e...
iPhone goes to Hollywood - Du vil gerne lave en lækker video. Så du bliver selvfølgelig nødt til at dykke dybt i lommerne for at købe noget dyrt og...
Syv sandheder om mobilafhængighed - Er vores mobilafhængighed skadelig for os? I et debatindlæg på Kforum aflivede Rune Kristian Lundedal Nielsen myter om d...
Joker – 'bare en indiefilm med et stort marketingbudget' - Endnu en oprindelseshistorie, i dette tilfælde en superskurks, er blevet filmatiseret. Jeg taler selvfølgelig om den all...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

41 JOB

Digital Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationskonsulent

Frist: 22. marts kl. 12.00

Praktikant

Frist: Hurtigst muligt

Presse- og Kommunikationsrådgiver

Frist: 31. marts
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.