Erhvervs-journalistikken er ufarlig

Skrevet af

Annabeth Garvold

2 artikler

0 indlæg

Anna Knorborg Buschmann

2 artikler

0 indlæg

De tre store morgenaviser lever på ingen måde op til deres egne journalistiske idealer når det handler om erhvervsstof. Tværtimod: Aviserne er ukritiske og præget af vanetænkning. Det viser et speciale fra Århus Universitet som gennemgår 1365 artikler.

Anna Knorborg Buschmann og Annabeth Garvold har gennemgået de tre morgenaviser i ugen 22-28. oktober i fjor. Samtlige artikler, noter og henvisninger er tjekket for om de kan siges at være udtryk for erhvervsjournalistik.

Derudover er forsider og sektionsforsider i de tre aviser gennemgået over en hel måned. 1365 erhvervsartikler er herved møjsommeligt vurderet efter 27 kriterier. Hvilken branche handler artiklen om. Er det ind- eller udlandsstof? Hvilken journalistisk genre? Hvor mange citerede kilder og hvilken type kilder? - er blot et udpluk af spørgsmålene.


Læs specialet

Relaterede artikler

Ekstrablads-inspireret erhvervsjournalistik - Magtudredning udført Børsens Nyhedsmagasin
Erhvervsjournalistik uden bid - De tre landsdækkende omnibusaviser lever ikke op til deres journalistiske idealer, når det handler om erhvervsstof. Tvær...
Dårlige nyheder - Avisdød og syg journalistik. Hvad fejler morgenaviserne? De to forfatter har netop afsluttet et speciale på journalistud...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

85 JOB

Praktikanter

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.