Døden efter medietræningen

Skrevet af

Ikke angivet

339 artikler

0 indlæg

Københavns sundhedsborgmester, den evigt usunde, bureaukratisk udseende Peter Martinussen havde været i medietræning hele dagen, kunne man se, inden han entrede Kurt Strands Profilen. I hvert fald klarede han det væsentligt bedre, end han plejer. Og odds’ene var ellers ikke gode.

  • Hjemmehjælpen fungerer ikke overbevisende i København, og forvaltningen synes fx., ét bad om ugen er nok for de gamle.
  • Hvis Socialdemokratiet i København og på landsplan skal bevare styret, så er alfa og omega, at pensionister ikke tror, Venstre bedre kan indløse velfærden men stadig massivt sætter kryds ved liste A.
  • Hjemmehjælperne i FOA (der helt er på sidelinjen i det her spil) har otte gange så højt fravær som kollegerne i Århus men er også kernevælgere. Så siger Martinussen som chef, at de gør det dårligt, bliver det først helt galt at få rettet op på skuden.

Så der var mange fælder for et politisk mappedyr, hvis introverte natur og kunstige ansigtssmil allerede giver medfødte troværdighedsproblemer.

Men træning kan gøre en forskel, og Martinussen havde lært lektien om ikke at lade sig anfægte af Strands bombardement, om at undskylde, at vise følelser, at rose medarbejdere osv. - og samtidig have nogenlunde hold i sin hovedargumentation.

Kuren lykkedes - alligevel døde patienten, endda for åben skærm. Strand fik sig en overraskelse, da Martinussen annoncerede sin afgang med, at borgmesterlivet var blevet for broget. Dolket i ryggen af sine egne fra Nyrup og Kramer og nedaf.

Historien viser, at det ikke længere er nok at undskylde og håndtere medierne. Papirerne skal også være i orden, og personers ethos skal ikke have lidt ubodelig skade. Så stakkels Martinussen, der har slidt i den Socialdemokratiske vingård og aldrig selv rigtig har set, hvad han har gjort forkert, er nu stød i helvede til fordel for en større sag: genvalg.

Relaterede artikler

Med røven i klaskehøjde - Kommunikationsforums Kasper Fogh Hansen drog på Borgen til en samtale med Lykketofts nye personlige rådgiver om moderne ...
Har medietræning ført til overtræning? - Det konstante fokus på ledere og talspersoners offentlige optræden synes nu at have ført til begyndende overtræning. Dir...
Hvad siger du til journalisten, hvis... - Lige om lidt skal du eller din CEO svare på en byge af spørgsmål ved et pressemøde. Hvad siger man, hvis et spørgsmål ha...
Stol på mig, jeg lyver - Fri og ukritisk adgang til medierne. Det er kommunikationsmedarbejderens hemmelige våde drøm. Og nu får du muligheden. D...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

37 JOB

Journalist

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 1. august

presserådgiver

Frist: 22. juli

Kommunikationskonsulent

Frist: 3. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.