Dating-ordbog 2019
Er din dating DTR, DTF eller Deepliking?

Datinglivet er rykket på de sociale medier og dækker nu over alt fra DTR og DTF over Netflix'n'chill til Cat- og Kittenfishing.

Går du og sender flirtende signaler helt uden at vide det? Liker du for mange og for gamle billeder? Kender du tegnene, når du er ved at blive benchet? Datinglivet er rykket på de sociale medier, og det betyder, at du skal kunne navigere i alt fra DM-slides til Tindstagramming og Kittenfishing. Elektronista.dk har samlet den ultimative digitale dating-ordbog anno 2019.
DTR = Defining The Relationship
Når man har datet en person i et stykke tid, og kommunikationen måske har flyttet sig væk fra Tinder og over på en mere dagligdagsplatform, som Messenger, begynder der at opstå spørgsmål. I er ude over den indledende datingfase, og er en reel relation ved at tage form? Det er tid til DTR: Defining The Relationship – en nervepirrende og i mange tilfælde halvakavet samtale, hvor I med bævende stemmer skal forsøge at forventningsafstemme, hvor relationen er på vej hen: “Dater vi andre end hinanden? Er vi kærester? Ses vi bare ud på de sene nattetimer?” Har du slettet Tinder?”
 
Hvor og hvad er vi? Forventningsafstemning kan være akavet. Kilde: Getty Images
 
Slide into my DMs
DM står for Direct Messages og referer til den direkte beskedfunktion, der findes på de sociale medier og typisk specifikt funktionen på Instagram. Når man siger slide into my dms betyder det, at man godt kunne tænke sig, at nogen henkastet og elegant ‘slider’ ind i ens indbakke med en flirtende besked eller en invitation til at mødes ude i virkeligheden. I kort version er et såkaldt DM-slide altså, når man skriver til nogen i deres direkte indbakke på Instagram i håbet om at starte en lille flirt. DM-sliding behøver ikke nødvendigvis at starte med en reel opfordring til at ses, men kan i stedet være en slags digital dans, der foregår over længere tid, hvor man svarer på hinandens Stories og gør opmærksom på sig selv, inden man evt. tager den videre til DM.
 
DTF = Down To Fuck
Man kan ikke sige det mere sort på hvidt, end som det står her: DTF betyder Down To Fuck og er en betegnelse, der bruges, særligt digitalt, til at udtrykke, om man er interesseret i at have sex. Begrebet kan fx bruges som kækt spørgsmål over beskeder: “Er du DTF?” eller den endnu mere kontante: “DTF?”. Udtrykket lever nok realistisk set mest i amerikanske tv-serier og sjove memes end i det typiske datingliv.
 
Netflix'n'chill
Uanset om du har hørt udtrykket eller ej, er du helt sikkert bekendt med idéerne bag datingkonceptet Netflix'n'chill. Dét at invitere nogen hjem under påskud af at holde filmaften har alle dage været en indforstået måde at lægge op til at ligge tæt på – også før Netflix kom til og lagde navn til finten. Hvem husker ikke, hvad der kom ud af at dele walkman i gamle dage! Der må i øvrigt sidde nogle mennesker i kommunikationsafdelingen hos HBO og virkelig ærgre sig!
 
Hvem inviterer du på filmaften? HBO ventede for længe. Kilde: Getty Images.
 
Tindstagramming
Når det bedste fra begge verdener af datingappen Tinder og det sociale medie Instagram smelter sammen, bliver begrebet Tindstagramming født. Når man Tindstagrammer, bruger man sin Instagramprofil til at flirte og sætte dates op, som man ellers ville gøre det på Tinder. Altså rykker datinglivet fra en decideret dating-app over i et socialt medie, og det er her det pludselig kan blive altafgørende at have styr på datingetiketten. Læs derfor grundigt op på fænomenerne Slide into my DMs og Deep Liking, inden du begiver dig ud i datingdisciplinen Tindstagramming.
 
Orbiting
Begrebet Orbiting dækker over den relation, man kan have til et menneske, man har datet (og blev færdig med at date) for lang tid siden, men som stadig cirkulerer derude i den digitale datingatmosfære. Du har ikke hørt fra personen i flere måneder, men hov, nu liker han igen dine selfies! Du grubler over betydningen af dét signal. Hvorfor er han der alligevel hele tiden, hvis han jo ikke ville være der? Orbiting kan være grund til unødvendig grublen over signalværdien af flyvske likes – så investér hellere tiden i at swipe internettet for nye muligheder.
 
Catfishing
Der findes desværre ikke kun hyggelige og halvlumre datingfænomener. Begrebet Catfishing dækker over en af de mest ubehagelige ting, man kan blive udsat for, når man flirter og dater nogen digitalt: nemlig at blive at blive ført bag lyset. Catfishing er, når man skriver med en person digitalt, men personen så viser sig at udgive sig for at være en anden, end de egentlig er. Der findes mange eksempler på decideret ondskabsfuld Catfishing, hvor en bruger uvidende har forelsket sig i en person digitalt, og vedkommende så viser sig blot at ville indhente private oplysninger eller på anden vis udnytte den sårbarhed, vi udviser, når vi dedikerer os til andre mennesker.
 
Cat- og kittenfishing er 'the dark side of dating'. Kilde: Getty Images.
 
Kittenfishing
Kittenfishing lyder måske sødt og uskyldigt, men er i virkeligheden i familie med catfishing. Når man kittenfisher, udgiver man sig ikke direkte for at være en anden, end den man er, men man overdriver redigeringen af sine billeder på sociale medier fuldstændig, redigerer modermærket væk eller gør sig selv tyndere – alt sammen for at tiltrække opmærksomhed i den digitale datingsfære.
 
Cuffing season
Ligesom et normalt kalenderår har datinglivet også sæsoner, der er forbundet med en særlig måde at omgås hinanden på. Cuffing season er, når sommeren er ved at slutte, og der opstår en let febrilsk, redebyggende stemning, hvor alle bare prøver at finde én at krybe ind under dynen og væk fra efterårskulden med (se også Netflix’n’chill).
Nu nærmer efteråret sig med hastige skridt; hvem skal du 'netflix'n'chille' med? Kilde: Getty Images.
 
Deepliking
At deep-like nogen betyder, at man scroller tilbage i tiden og liker deres gamle billeder. At deep-like nogen kan bruges til at vise dem, at man er interesseret: Hvis man fx gerne vil chatte en person op, kan man finde dem på Instagram, scrolle et godt stykke tilbage i tiden og like to-tre selfies. På den måde viser man, at man er interesseret og har brugt energi på at scrolle tilbage i deres feed. Men pas på! Der er en hårfin grænse mellem deepliking og stalking, så du skal være omhyggelig med ikke at like for mange billeder eller scrolle meget langt tilbage i tiden. Denne balance kaldes i tv-serien How I Met Your Mother Dobler/Dahmer-teorien, hvor det konkluderes, at om du opfattes som stalkeragtig eller bare sød og engageret, helt betinges af, hvor interesseret modtageren er i dig.
Dobler/Dahmer-teorien forklaret. Kilde: YouTube.

Relaterede artikler

Capfluencers - Lige siden sin start i 2010 har Instagram været en app med fokus på det visuelle, men noget er ved at ændre sig på den p...
Nyt ord til dating-ordbogen: zumping - Dating har indtaget det digitale rum, og videomøder er blevet en legitim kilde til kærlighed. Men hvis der er knas i kær...

Giv din stemme

8 stemmer
4,1/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.