Danskerne elsker public service

Skrevet af
Danskernes favoritter Rejseholdet, Forsvundne Danskere, Hammerslag og Hit med Sangen, bringer DR helt til tops på hitlisten over de mest sete programmer siden nytår.

Statsradiofonien bedre kendt som Danmarks Radio tegner sig for 18 af de 20 mest sete udsendelser siden nytår.

Rejseholdet er den helt store publikumsmagnet med seertal lige omkring 2 millioner. Udgaver af TV-Avisen placerer sig også på top 20-listen.

Eneste spillefilm blandt de 18 DR-udsendelser er filmene Blinkende Lygter og Fætrene på Torndal. Kærlighed ved første Hik giver TV 2s højeste plads (16).

Succesen kan dermed ikke tilskrives, at DR er gået i en speciel kommerciel retning. Produktioner som TV-Avisen, Forsvundne Danskere og Rejseholdet er alle produktioner som er uden for de rene kommercielle stationers rækkevidde. Med de nuværende indtjeningsmuligheder på det danske reklamemarked er der ikke penge til den slags hos DR's kommercielle kollegaer.
Hit med Sangen kunne man dog levende forestille sig på en kommerciel kanal.

Selvom det er lidt tidligt at begynde at sammenligne med 2001 er tendensen, at DR-TVs samlede share er opadgående. DR1 og DR2 tegner sig i år for en share på 31,9 procent mod 29,4 procent i 2001.

Relaterede artikler

Seriesuccesser - - Segmenttænkning i folkets tjeneste
Hurra for danske tv-serier. Rejseholdsfeberen er netop raset ud på DR. TV2 sen...
En knap så trekantet nyhedstrekant - Nyhedstrekanten er blevet en trist selvopfyldende profeti. Det er på tide med et alternativ til den klassiske nyhedstrek...
Her går det godt – send flere penge - Skal dansk TV-dramatik bøde for ekstra støtte til dansk film? Det kan let blive resultatet, når de to danske public-serv...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Student Assistant

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Kommunikationskonsulent

Frist: 29. september

Social Media Manager

Frist: 26. september

Kommunikationsrådgiver

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.